Kvällsbabbel

13 januari, 2014

Gokväll! Inte ofta jag kvällsbloggar men ibland sker det!
Känns som dagen varit evigheter lång! Men sen å andra sidan är jag inte van att vakna 5:45 och bege mig ut på PW som var fallet i morse. Bitande kallt var det och jag insåg att jag borde ha tagit på mig långkalsonger under mina byxor. Tycker det kan vara svårt att veta hur man ska klä sig vid löpning/promenader vintertid? Tips? Mobilen var urladdad men som tur var så hade jag sällskap. Jag är definitivt en morgontränare (när jag väl kommit in i det). Min träningsmotivation är störst då sedan ebbar den ut…. ;);)
I morgon bitti är det dags igen sedan Body Balance 9.30. LÄNGTAR!!
Sedan blir det en vända till frisören! Är evigheter sedan jag klippte mig och jag fick ett presentkort till ny frisör (annars går jag till min fina Sara). Så vem vet hur jag ser ut när jag kommer därifrån? Har nästan bestämt mig för att säga ”Gör vad du vill” Haha!
I dag blev det middag på IKEA. Kycklingfilé med bea och grönsaker. OK mat. OK. Inget att hjula över direkt.
Så en skiva fröknäcke med avokado smakade gott sen när jag kom hem.
Jag avverkar ganska många avokados och så här gör jag: Jag köper några stycken i olika mognadsgrader. Lägger dem i fönstret och när en eller flera är mogna så förflyttas de till kylskåpet, då stoppas i princip mognadsprocessen. Sen är det bra till att använda dem! MUM!!
Använder jag bara halva så tar jag den utan kärnan, den med kärnan i stoppar jag i plastpåse, gärna med några droppar citron gnidet på skärsnittet (så den håller sig grön) -då håller den bra!
Natti natti! Alarmet står på 5:45 i morgon också..
IMG_6154
 
 

Print Friendly, PDF & Email

15 kommentarer
0

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Kakan 21 januari, 2014 - 16:17

Avokado som ska bli så där spänstiga supergoda/saftiga ska tydligen mogna bäst i ca 15grader och helst ligga i en papperspåse för att mogna i sina ”ångor”. Det är ju fint när man får dom så där perfekta! Köp billiga hårda i nät och få perfekta hemma.

Svara
Kristina 15 januari, 2014 - 02:23

Om man behöver få en avokado att mogna snabbt, kan man linda in den i tidningspapper. Om man vill spara en halv avokado skall man alltid låta kärnan sitta kvar. Likaså om du gör guacamole och inte skall servera omedelbart lägg ner kärnorna i skålen med guacamole och ta upp dem när du skall servera, detta gör att det inte mörknar. Detta lärde jag mig när jag bodde i Mexico.

Svara
Sara 14 januari, 2014 - 21:45

Ett litet tips för att avokadon inte ska mörkna så spara det tomma skalet och lägg ihop den igen med plast om. Håller sig grön och fräsch till dagen efter ☺️

Svara
Hanna 14 januari, 2014 - 21:27

Lager på lager vintertid! Jag kör löparbyxa, sedan vindbyxa i funktionsmaterial. På överdelen linne, ulltröja och funktionsjacka. Brukar funka fint om man håller tempot uppe 🙂

Svara
SpenatMamman 14 januari, 2014 - 17:35

Haha- din kokbok STÅR på min tavellist här hemma skulle det ju stå 🙂

Svara
Åse 14 januari, 2014 - 17:36

Hahahaha!!!!!

Svara
Karolin 14 januari, 2014 - 09:24

Tack för avocadotipsen… Har alltid problem med halvan som blir över…
Har lyckats inspirera min danska svägerska med lågkolhydratkost och hon blev lyrisk över dina böcker… Men hon har problem med svenskan och undrar om böckerna möjligtvis blivit översatta till danska? Har försökt googla efter dom på danska boksajter men utan framgång… Tänkte bara kolla med dig innan jag köper en svensk och skickar över =)
Kram Karolin

Svara
Åse 14 januari, 2014 - 12:28

Vad roligt! Dessvärre finns de inte översatta! Än!
Må gott!

Svara
Eva 14 januari, 2014 - 09:19

Hej!
Har blivit inspirerad av dig och kör på med Rivstart, kör även med Ultra Detox, MEN fy så det smakar ! Hur gör du blandar du med vatten eller juice ?
/Eva

Svara
Åse 14 januari, 2014 - 12:29

Haha ja den är vidrig! Jag blandar i vatten, håller för näsan och sväljer.

Svara
Ann-Sofie 14 januari, 2014 - 08:00

Duktig du är! heja:)
Har en man som är superflitig, han går varje morgon kl 05.45, 6,5 km och har gjort i 1 års tid nu…men jag orkar aldrig följa med…haha. å andra sidan är jag på jobbet kl sju så att jag kommer hem i tid istället!
Kunde inte peppa dig i lördags, det var proppfullt på alla våra prova på pass på Friskis så det blev löpbandet för mig och en massa squats.Inget nytänk där inte!
Ha en fin dag, kram

Svara
Åse 14 januari, 2014 - 12:29

Hihi det är ok;) du är förlåten! Kraaaam

Svara
SpenatMamman 13 januari, 2014 - 23:36

Vad lustigt- idag öppnade min man en dålig avokado och muttrade ”Hur fasen ska man få fina avokados egentligen?” Och jag sa att jag skulle googla det- nu slapp jag googla o fick tips här inne istället. 🙂
Förresten så stör din kokbok på min ”att-läsa-tavellist” här hemma!
Jag följer inte LCHF men jag tror jag ska hitta massa inspiration och tips i din bok ändå!
Kram o tack för en trevlig och sund blogg!
/Charlotte – eko, mindfulness, yoga och mat

Svara
Åse 14 januari, 2014 - 12:31

Hej! Haha vad kul!
Och roligt att jag får störa lite 😉 hoppas du hittar lite gott i den! Må gott!

Svara
Elin 13 januari, 2014 - 22:39

Jag har ett par grymma vinterpromenadbyxor! Dom är i funktionsmaterial och framsidan av låren är i softshell-liknande material! Dom värmer utan att man behöver bylsa på sig för kung och fosterland! Upptill kör jag linne, långärmad bomullströja och softshell jacka! Är det över 10 minus som idag blir det även leggings med flossad insida och fleecetröja, helt perfekt 🙂

Svara

Lämna en kommentar