Hej Darlings!

Haft en riktig mysmorgon med morgonfika med bästa Anna 💕
Ni får Instastory bilden för det var visst det enda jag tog 😉 Ni behöver inte swajpa upp för receptet, ni hittar drycken HÄR 

I dag kurrade det lite tidigare i magen så då svängde jag ihop min snabba äggröra på 2 ägg, salt och peppar som jag snabbt rör ihop i liten stekpanna med lite kokosolja.
1/2 avokado till det och min favorit chilisauce.

Gårdagens middag blev kycklingbiffar i ajvarsås! Till det zoodles och mozzarella. Fräscht och gott!
Just nu håller jag nere på mejeri som grädde och creme fraiche (inte hårdost eller utesluter, bara begränsar och ersätter gärna)

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 8

Ingredienser

  • 1 kilo kycklingfärs
  • 1 riven gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g färskost
  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g ajvar relish
  • 4 dl kokosmjölk (eller grädde)
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • tamarisoja efter smak
  • het chilisause efter smak
  • Smör, kokosolja eller ghee att steka i

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till kycklingbiffarna. Forma biffar och stek dem klara i stekpanna. Ta upp och lägg i ugsnform och håll dem varma i 150 gr i ugnen.
  2. Dela och kära ur paprikan, strimla den. Finhacka lök och vitlök och fräs grönsakerna i matfettet.
    Vispa ihop ajvar relish, kokosmjölk, salt och peppar och häll i pannan • Låt allt koka ihop några minuter. Servera biffarna med såsen och valfria grönsaker.
LOADING..