Kryddig jordnötskyckling

3 december, 2016

God kväll på er! Har ni en fin lördag?
Något gott i kastrullerna tro? Det blir pulled pork här, yummie! Var riktigt länge sedan jag åt det!
Jag har precis lagt in lite picklad rödlök också, ett MÅSTE till Pulled pork! Det och Coleslaw!
Men här är ett annat recept jag tycker ni ska prova! Det blev JÄTTEGOTT och barnen slevade i sig det utan protester.
012a7046
Kycklinglårfiléer som jag först brynte.
012a7047
Tomater, jordnötssmör, kryddor
012a7053
Allt ner i pottan i 6 timmar på låg (eller 3 timmar hög)
012a7051
Nej ni behöver så klart inte en slökokare utan kan göra detta i kastrull på spisen, då rekommenderar jag ca 2 timmar på ganska låg värme.
012a7064
Till lunch idag åt jag lite rester med shiratakinudlar (Diet Noodles) – såååå gott!
012a7070
012a7073
012a7075
 
Skriv ut

Kryddig jordnötskyckling i Crockpot

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 kilo kycklinglårfiléer
  • 2 finhackade gula lök
  • 1 finhackad vitlök solo
  • 2 dl sockerfri jordnötssmör
  • 2 burkar krossade tomater av god kvalitet (á 400 g)
  • 3 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 msk tamarisoja
  • Jordnötter till garnering
  • lite valfri redning, jag använder redningsmix från Reco market.

Instruktioner

  1. Fräs vitlök och lök och bryn kycklingen. Lägg i Crockpot. Blanda ingredienserna till såsen och häll över kycklingen. Lägg i redning motsvarande 2 msk vetemjöl, jag tog ca 2 tsk redningsmix (konjacrot)
  2. Koka på låg i 5-6 timmar (eller 3 timmar hög) och servera med valfritt tillbehör.

Notering

  • Receptet är inspirerat från ett recept i Crockpot receptbok

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 8

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

11 kommentarer
0

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Heidi Rundberg 3 oktober, 2017 - 16:11

Hej!
Om man inte vill använda vetemjöl och inte har den redningamixen du använder, finns det något annat alternativ man kan använda ist? 🙂
Mvh Heidi

Svara
Åse 3 oktober, 2017 - 16:35

Färskost reder bra =)

Svara
Heidi 3 oktober, 2017 - 16:48

Hur mkt ska man ta till denna mängd? 🙂

Svara
Caroline 15 november, 2017 - 13:23

Hej Heidi.
Även Guarkänmjöl eller Xantangummi reder superbra. Jag använder båda och växlar lite de emellan. Behövs ej så mkt heller 😉

Svara
Crockpot- Jordnötskyckling med kokosmjölk | Lindas mathörna 10 februari, 2017 - 06:28

[…] Receptet är inspirerat av jordnötskyckling från 56 kilo. […]

Svara
madde 5 december, 2016 - 11:24

Mmmm, ett nytt recept att testa i crock potten.
Köpte en sån för ca en månad sen o har mest testat att göra kött i den.
Har även gjort risgrynsgröt till resten av familjen o det funkade fint.

Svara
Kerstin 4 december, 2016 - 07:20

Hej Åse, låter mycket bra och intressant med en crock pot men undrar om du kan ge något tips vilken modell / storlek man ska satsa på?

Svara
Åse 4 december, 2016 - 08:57

Hej Kerstin! Jag har de större varianterna på 5-6 liters. Jag tycker de flesta crockpots är likvärdiga. Jag gillar dock min nya där jag även kan ha metallgrytan på spisen.

Svara
Irene 3 december, 2016 - 18:37

Har precis bjudit på Vitkålsgratäng
och kyckling, å gott. Tack Åse. Trevlig helg.

Svara
Åse 3 december, 2016 - 18:38

Kul att höra! =)

Svara
Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 3 december, 2016 - 17:47

Hur gott är inte picklad lök… mums

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.