Kreolsk räkgryta med shiratakinudlar

19 januari, 2013

Hej på e! Har ni en skön lördag! Här strosar vi omkring i onepiece och har det bra. Kvällen bjuder på pulled pork som nu står inne och gottar sig i ugnen! Kommer recept i kväll eller i morgon!
I går kväll blev det kreolsk räkgryta med shirataki nudlar. GOTT!! Vi drack ett riktigt gott Pinot Gris till, Bestheim – Rekommenderas!
4 portioner:
500 skalade räkor
1 röd och 1 grön paprika
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
3 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
3 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
1 dl vatten
4 ananasringar skuren i bitar
2 bananer
salt och peppar
Hacka paprika, lök och vitlök och fräs i smör. Skiva banan och ananans. Rör ner kryddorna och blanda. Rör sedan ner banan och ananas. Häll sedan ner grädde, vin och vatten. Rör ner sköljda shiratakinudlar. Låt allt småkoka 5 minuter. Fräs sedan räkorna snabbt i kokosfett och rör till sist ner i grytan.
IMG_0264
Fortsatt skön lördag!!

Print Friendly, PDF & Email

15 kommentarer
0

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Mia 9 mars, 2013 - 21:21

Provade receptet ikväll… Var så super gott!!, kram 🙂

Svara
Margareta 20 januari, 2013 - 18:44

Oj, så mycket inspiration det finns att hämta här i Din blogg. Shiratakinudlar har jag inte provat än. Vad liknar de mest, glas, ägg eller risnudlar?
Ja, som sagt mycket gott kan man läsa om här. Och helt kanon att Du nu delar med Dig av hur Din matdagbok!

Svara
Åse 20 januari, 2013 - 21:02

Jag skulle nog säga glasnudlar! =)

Svara
Emma 19 januari, 2013 - 21:26

Hej! Ser ju supergott ut! Men vad är det för nudlar? Är de glutenfria? Vad är de gjorda av?:) kram

Svara
Åse 19 januari, 2013 - 22:02

Hej! Titta på länken i inlägget så hittar du info =)

Svara
Cecilia 19 januari, 2013 - 21:20

Hej! Tycker mycket om din inspirerande blogg! Tyvärr tycker jag att det är väldigt svårt när man ska scrolla ner och kika på äldre inlägg! Det stoppar upp, liksom! Har aldrig problem med andra bloggar! Något du hört från någon annan! Ha en fin helg/Cecilia

Svara
Åse 19 januari, 2013 - 22:01

Hej! Nej det har jag inte hört! Hur menar du med att scrolla ner?? Skön kväll!!

Svara
Ann 19 januari, 2013 - 18:47

Pinot Gris, Bestheim är riktigt gott!

Svara
Lotta 19 januari, 2013 - 17:31

Tack för ditt snabba svar!! Soyagrädden, den som heter Gott i maten tjocknar bra när den värms upp, bra när man gör sås o dyl. Är kanske inte så bra med soyaprodukter om man äter enligt LCHF?

Svara
Lotta 19 januari, 2013 - 16:54

Hej Åse. Har precis börjat läsa din blogg efter tips från en väninna. Jag funderar på att börja äta enl LCHF men har funderingar kring fettet. Går det lika bra att använda soyagrädde 15% istället för vispgrädde? Min mage fixar inte riktigt vispgrädde eftersom jag är gallopererad.

Svara
Åse 19 januari, 2013 - 17:09

Hej! Gallopererade får man oftast introducera fettet långsamt, så 15% kan fungera men varför soyagrädde?

Svara
Anette 19 januari, 2013 - 15:45

Låter supergott! Och vad snabb du var med tiden på inläggen!! Tack! Tänkte bara till Jenny som undrade om matlagningsvin. Man tar ett enkelt torrt bara. (Jobbat på Bolaget 😉 trevlig fortsättning på helgen! / Anette

Svara
Åse 19 januari, 2013 - 15:56

Ahhh haha tack! Jag svarade också *S*

Svara
Jenny 19 januari, 2013 - 15:19

Hej det lät gott som allt annat du gör. Jag har köpt din kokbok och har sett även där att det är vitt vin i vissa rätter, nu tänkte jag om du kan tipsa vilket vin du brukar använda. Själv dricker jag bara rött så jag har aldrig något vitt hemma.
Mvh Jenny

Svara
Åse 19 januari, 2013 - 15:55

Hej! Torrt vitt vin, vilket som går bra! =)

Svara

Lämna en kommentar