Krämig tomatsås

11 april, 2015

Här är mitt recept på en riktigt god krämig tomatsås!
Perfekt i gratänger, som pastasås, i köttfärs – You name it!
Vad jag hade den i, i går kommer upp senare!
Yum!

10042015-012A8507

Skriv ut

Krämig tomatsås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 400 g plommontomater i burk (Zeta, Delizie
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 2-3 krm salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1 dl creme fraiche, grädde eller kokosgrädde

Instruktioner

  1. Fräs finhackad lök och vitlök mjuk i olivolja i stekpanna.
  2. I en kastrull lägg ner tomater, tomatpuré, lök, kryddor och låt småputtra några minuter. Rör ner grädden och med stavmixern i botten, kör såsen slät.
  3. Smaka av med salt och peppar.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 5

Du kanske också gillar

2 kommentarer

sofia 11 april, 2015 - 14:09

Wow! Ser riktigt god ut, måste säga att det är härligt att kunna följa dig. Började min viktnedgångsresa i måndags. 23 år och väger 86 kilo. Skall bli roligt att se vilka lchf tips man kan ta med sig från dig. Kramar Sofia

Svara
Åse 11 april, 2015 - 15:02

Hej! Grattis och lycka till! Bästa rådet jag kan ge dig är att du använder din egen kropp som facit och analyserar längs vägen och inte äter saker bara för att det är ”LCHF”.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.