Krämig saffranslax

5 maj, 2009

Min kusin Aika gjorde en sådan god lax för ett tag sedan som fick inspirera till denna rätt, och detta kommer bli en favorit här!!! Man kan ju servera vad man vill till, vill man ha pasta eller ris till så kan man ju byta ut de ugnsrostade grönsakerna mot det.

4 personer (11 pts per person vid pointsräkning , inte räknat in olja eller smör till stekning)

4 laxfiléer
1 burk Arla saffran och tomat fraiche
2 dl matlagningsgrädde
körsbärstomater
1 schalottenlök
1 zucchini
1 röd lök
1 röd paprika
1 gul paprika
citronpeppar
flingsalt
kräftstjärtar eller/och räkor
1/2 dl vitt vin
olivoja

Skär ner grönsakerna (zucchini, lök, paprika) ringla lite olivolja över ochströ flingsalt över, lägg i ugnsfast glasform och in i ugnen på 225 grader.
Lägg filéerna i en ugnsfast form, krydda med lite flingsalt och citronpeppar och pensla gärna med flytande margarin innan kryddningen.
Ställ i ugnen tillsammans med grönsakerna när grönsakerna varit inne ca en kvart.

Under tiden stek schalottenlöken i lite smör och häll i fraiche + grädde + vin. Låt puttra upp.
När laxen varit inne 15-20 minuter, ta ut formen och häll såsen över + lägg några halvor körsbärstomater i och blanda i lite kräftstjärtar/räkor och låt stå inne ca 5 minuter till.
Tiderna är ungefärliga.

010

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Camilla 4 juni, 2009 - 21:39

Nu har jag testat detta recept… och det blev en riktig hit! Den här blir det fler gånger. Mycket bra bjudmat!

TACK!

Svara
Ida 6 maj, 2009 - 12:09

Mums så gott det ser ut!

Svara
isabeli 5 maj, 2009 - 16:41

Mmmmmmmm… låter som nåt helt i min smak! Måste testa detta. Tackar!

Svara
zannely 5 maj, 2009 - 16:05

Vad gott det låter! Då vet jag vad som väntar mina frysta laxfiléer =D

Svara
Teres 5 maj, 2009 - 14:54

Ska ha lax i kväll det blir ju toppen 🙂
Kram Teres

Svara
Linruz 5 maj, 2009 - 12:08

Ett recept i min smak. Lätt och smidigt.måste nog testas någon dag.
kram kram

Svara
Aika 5 maj, 2009 - 11:23

Åh den är sååååååååååå god! Precis slängt in lax i ugnen med en en sås ovanpå gjord på creme bonjour gröncurry+ grädde + riven parmesan! Smarrigt! Fett is the thing =)

Svara
camilla 5 maj, 2009 - 11:10

Det här såg ju verkligen gott ut!
jag har haft tanken på att göra lax med just saffran och så kommer du med ett kanon recept här ju 😉 Tack.
Smidigt med den den creme fraichen smaksatt med saffran.

Tjingeling

Svara
Åse 5 maj, 2009 - 11:13

Den fraichen är alltså så GOD! jag skulle kunna äta den med slev 😉 Perfekt, man slipper krydda utan kan bara lägga till tex lax, skaldjur etc.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.