Krämig pepparrotslax med räkor

17 mars, 2012

I går kväll gjorde jag min favoritlaxrätt!  Jag älskar Cantadou Pepparrot!! Man kan variera smaken, tex välja en av Cantadous andra smaker!

4 portioner

4 laxfiléer
2 dl vispgrädde
1 ask (125 gr) cantadou pepparrot
1 äggula
salt, peppar
skalade räkor


romantica tomater (eller körsbärsltomater)

Sätt ugnen på 200 grader, smörj en form och lägg ner laxfiléerna. Vispa ihop grädde, färskosot och äggula och smaka av med salt och peppar. Skär tomaterna i klyftor och fördela ovanpå fisken. Låt gå 20 minuter i ugnen, ta ut och toppa med räkor!


Ett GOTT vin till fet fisk!! Mycket syra i som balanserar smaken! För övrigt älskar jag Chardonnay!

Till fördrink blev det mitt favoritbubbel Massé!

 Trevlig lördag ni alla! Här blir det bara slapp heeeela dagen och ikväll blir det kyckling! =))
Vad äter ni idag??

19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Veckomeny 2 för Viktminskning LCHF / Lågkolhydratkost - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 17 januari, 2016 - 11:42

[…] 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT Lunch: Capricciosa crêpes *se nedan Middag: Krämig pepparrotslax med räkor, grönsaker som […]

Svara
Veckomeny v. 5 – LCHF | 29 januari, 2014 - 15:25

[…] mustig kycklingsoppa Onsdag: Tikka Masala – fiskgryta Torsdag: Kåldolmar á la LCHF Fredag: Krämig pepparrotslax m. räkor Lördag: Kycklingburgare m. vitlöksost Söndag: […]

Svara
pappa b 24 mars, 2012 - 11:45

Tjenare alla gada bloggare!
Här sitter Sveriges gladaste man och river i sitt huvud och förstår inte varför det ALLTID skall handla om lax. Är man uppfödd på denna kungliga rosa fisk tre dagar i veckan, sedan man orkade stappla fram för egen maskin, så är man inte lika passionerad över firren idag.
Däremot så förgyller ju en klick Cantadou det mesta, eller hur.

Skippa fisken den här gången. Vi satsar på kalkon i stället!
Köp två lagom stora bitar av kalkonfile. Sör tvärsnitt, inte så djupa och dela dem försiktigt med en vass kniv. Torka dem torra med hushållspapper och gnid in dem med salt och krossad rosépeppar samt Aromat. Öppna dem och bred ut en rejäl sträng med Cantadou (vitlök/örter) mellan filéskivorna. Fäst ihop dem med tandpetare och bryn dem hastigt i smör på bägge sidorna i het stekpanna. Sänk värmen och blanda ner en grönsaksbuljongtärning i 3 dl vatten. Efterkoka under lock i 10 minuter. Vänd filéerna efter halva tiden. Häll på en burk krossade tomater och låt detta koka med i ytterligare 5 minuter.
Gör en sallad av ruccola, finhackad rödlök och en gul paprika, spetsad med en god olivolja och lite hallonvinäger. Ät, njut och må som en prins/prinsessa. Ett glas rosévin passar bra till.
Glöm inte bort att skicka de tio burkarna Cantadou till mig.
Tack för en fin sida, jag kommer gärna tillbaka. Kram

Svara
eva jehrn 23 mars, 2012 - 12:12

Mitt favoritrecept med Cantadou-vitlök örter TÄVLING

4pers

4 kycklingfileer
3 dl grädde,fet
1 ask vitlök/örter Cantadou
1 pressad vitlöksklyfta, stor eller 2 små
1/2 rödlök i tunna skivor
1 liten burk hela champinjoner
6 coctailtomater i halvor

Stek fileerna, ta upp dom. Fräs champinjoner och rödlök, häll på grädde och klicka i cantadou, pressa i vitlöken och låt sjuda 15 min. Lägg tillbaka fileerna och låt sjuda ytterligare 5 min, dela coctailtomaterna i halvor lägg i dom, vänd runt lite tills de blivit varma. Servera hariciverts, brocolli och blomkål-blandat till.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.