Krämig Pepparotslax med squashpytt

22 september, 2012

Hej bloggisar!! Är ni kvar här? Trots min lite låga profil här? Vi är inne på fjärde plåtningsdagen och man har lite bättre rutin nu känns det som. I går var jag helt slut, hela dagen gick i ultrarapid kändes det som men i dag har vi flow! Det ska bli otroligt skönt när allt detta är över! Vilket slit det ligger bakom en kokbok! Kom ihåg det när ni bläddrar i en 😉

Micke, in action.
Jag tänkte bjuda på en god laxrätt som jag gjorde förra veckan och som jag hade tänkt ha i boken men såg att jag redan hade ett liknande så det blev utbytt.
Detta blev jättegott!!
Smaklig spis!
4 portioner
4 laxfiléer
2 dl creme fraiche
125 g färskost med pepparrot
1 tsk perssillade
1/2 buljongtärning
1/2 dl färsk finhackad dill
salt, peppar
1 dl Riven västebottensost
Squashpytt:
1 squash
1 gul lök
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en form och lägg ner laxfiléerna. Salta och peppra. Vispa ihop creme fraiche, färskost, buljong, dill och kryddor. Häll såsen över laxen. Toppa med riven ost och ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Skär squash och lök i små tärningar och stek i smör på medelvärme, salta och peppra.


Print Friendly, PDF & Email

26 kommentarer
0

Du kanske också gillar

26 kommentarer

Laila Marklund 24 februari, 2014 - 11:48

Hej!
Jag hittade detta recept på din app 56 kilo och det blev en stor succé, mycket gott 🙂
Tycker appen är jätte bra och lätt att ta fram och göra dina recept men jag tänkte höra, jag har många gånger tänkt skriva ut dina recept då vänner har velat ha det men jag har inte lyckats varken förminska bilden/sidan eller hittat någon snabbt sätt.
Är det något som finns med i utvecklingen av appen eller är det så att det inte ska gå?
// Laila

Svara
Åse 24 februari, 2014 - 12:43

Hej Laila! Jag har vidarebefodrat din fråga till utvecklarna så återkommer jag med svar =)

Svara
Linnea 28 oktober, 2012 - 21:08

Jamen GUD så gött!! Bjöd svärföräldrarna på söndagsmiddag o det var det godaste i laxväg de nånsin ätit. Tack för receptet! Kram från Norrland 🙂

Svara
Åse 29 oktober, 2012 - 09:55

Vad KUL!!! tack för recensionen!! =))) KRAM

Svara
patrik 24 september, 2012 - 14:19

Det var RIKTIGT gott tack för receptet,mina barn älska det!!och jag också så klart!!
http:www.sportochspelkocken.se

Svara
catja 24 september, 2012 - 12:03

Den där goda rätten ska jag önska mig av sambon på fredag.
Har redan ‘köpt’ din bok. Väntar bara på att den ska släppas. 😀

Svara
Lena 23 september, 2012 - 21:59

Det blev dagens middag. Mycket smakrikt o gott

Svara
Irene 23 september, 2012 - 18:30

Jag är alltid här….
Världens bästa blogg… Längtar efter din bok…
Irene

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 23 september, 2012 - 17:56

Jag älskar allt med lax och det här låter otroligt gott!
Förstår att det är ett slit att göra en kokbok… hoppas snart få bläddra i den. 🙂

Svara
Varvara 23 september, 2012 - 17:30

Tittar in då och då…..härligt med kokbok, och du, vi finns kvar…..
Lycka till!

Svara
Sanna 23 september, 2012 - 15:54

Jag är kvar 🙂 Din blogg är så inspirerande. Jag gjorde din kyckling med bacon o champ igår till middag och det blev kanon GOTT. Svärfar var imponerad 😉
Jag förstå inte hur du hinner med allt. Hoppas ni kan vara friska allihopa så du hinner göra färdig din bok. Det ska bli så trevligt när den är färdig.
Nu ska jag ute för en promenad och sen bastu!
Ha en trevlig kväll!
Kram Sanna

Svara
Jezzica 23 september, 2012 - 12:26

Det var riktigt gott!!! Tack för receptet!

Svara
Jezzica 23 september, 2012 - 12:20

Det var verkligen gott!! Tack för receptet!

Svara
Anita 23 september, 2012 - 10:04

Visst är jag kvar! Spännande med boken. 😛 Ha en underbar söndag.

Svara
Monica Johannesson 23 september, 2012 - 09:48

Hej Åse!
Låter spännande med din bok,ser framemot den! Din laxrätt verkar smaskig! Hur många kollisar är det på en portion, har du räknat ut det?

Svara
Åse 23 september, 2012 - 11:19

Nej jag räknar inte kolhydrater! men jag använder alltid kolhydratlåga livsmedel så då blir det ju lågt 🙂

Svara
Moniqe 23 september, 2012 - 22:20

Okej! Den blev iallafall superb! Tack för receptet!

Svara
HabibtyNina 22 september, 2012 - 22:13

Ska bli roligt att se din bok när den blir klar! Gillar verkligen din blogg och du har fantastiskt fina bilder!
Hälsningar Nina

Svara
maja 22 september, 2012 - 21:04

JOdå, kvar men på att kommentera hihi. Receptet låter mums! OCh spännande med boken!

Svara
Birgitta Höglund's Mat 22 september, 2012 - 20:46

Så sant, det är ett otroligt tufft jobb. Förstår att du är trött. Var helt slut också efter våra fem dagar. Men resultatet blev fantastiskt 🙂 Det blir din bok med! Jobba lugnt de sista dagarna. Kram 🙂

Svara
Cornelia 22 september, 2012 - 19:08

Skulle aldrig överge dig. Det du gör nu för ju något gott med sig. Längtar tills din bok kommer.

Svara
Britt-Marie 22 september, 2012 - 19:06

Ser framemot din bok. Denna rätten ser så mumsig ut.

Svara
Suzanne 22 september, 2012 - 19:03

Klart vi är kvar ……. 🙂

Svara
Britt 22 september, 2012 - 16:59

Men åhh, så gott det låter.Och väldigt snygg form maten ligger i.

Svara
Åse 22 september, 2012 - 17:17

Visst är den! Från Borett.se

Svara
Lotte 22 september, 2012 - 16:40

Det lät riktigt gott, måste testa en dag ☺

Svara

Lämna en kommentar