Krämig Örtkyckling

12 mars, 2017

Hej hej!
Tittar in med ett MUST DO recept om ni liksom jag gillar krämiga kycklingrätter!
Detta åt vi i fredags och vi har ätit det som rester till lunch.
Såååååå gott så man slickar tallriken efterråt 😉
Vi serverade bönpasta till men det är minst lika gott med bara en sallad eller till fräst, förvälld vitkål eller varför inte Zoodles




Dagens rester!
Skriv ut

Krämig Örtkyckling

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8

Ingredienser

  • 1 kilo kycklingfiléer
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 250 g champinjoner
  • Såsen:
  • 2 vitlök solo
  • 2 schalottenlökar
  • 5 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 1 näve grovhackad bladpersilja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk tamarisoja
  • 3 msk konc. kycklingfond
  • salt, peppar
  • smör/kokosolja utan smak att steka i

Instruktioner

  1. Putsa kycklingen och skär i tunna skivor.
  2. Lägg i skål tillsammans med kryddorna. Stek kycklingen i omgångar tills den fått fin färg. Lägg på fat åt sidan.
  3. Skiva champinjonerna. I samma panna fräs finhackad vitlök, lök och champinjoner i smör.
  4. Rör ner creme fraiche och grädde och krydda. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg ner kycklingen i såsen och låt allt puttra i ca 5 minuter.
  6. Servera med valfritt tillbehör, vi hade bönpasta, sallad och riven parmesan.

 

12 kommentarer
0

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Anneli Ek 23 april, 2017 - 06:55

Provade detta recept igår och det var jättegott, det blir det definitivt flera gånger. Tack för att du delar med dig….

Svara
Åse 23 april, 2017 - 14:22

Vad kul att höra Anneli!

Svara
Ida 17 mars, 2017 - 18:53

Ååååååå Gudars så gott!!!! Det är bara att lyfta på hatten:) Helt galet vad duktig du är, Åse!!
Ha en fin helg!

Svara
Caroline 13 mars, 2017 - 23:49

Ahhhh mahhhh gaaaahhhd Åse… dina recept 😀 Jag dör så gott! Är ju vegetarian så jag brukar följa de recepten fast använder då quornbitar istället. Funkar precis lika bra! Och blir sååå gott!! Ibland tar jag tom recept på kötträtter du har och gör om till vegetariska och kryddorna du har i blir alltid så himla klockrena. MUMS! ALLTID glad när jag lagat något av dina recept för alla äter som tokar 🙂

Svara
Marie 13 mars, 2017 - 21:02

Detta var supergott! Hela familjen gjorde👍👍. Tack för att du delar med dig av allt gott du lagar.

Svara
Marie 13 mars, 2017 - 19:59

Detta var supergott! Hela familjen gjorde 👍👍Tack för att du delar med dig av allt gott du lagar.

Svara
L8 13 mars, 2017 - 17:46

Charlottenlöken hackade jag i såsen.. Den står,inte ned där men så gjorde jag iaf 😇 gott vart det oxå

Svara
Carina Andersson 13 mars, 2017 - 08:06

Åh, så gott det låter. Ska absolut laga detta en dag. Tack för receptet!😊

Svara
Lena 13 mars, 2017 - 06:13

Hej!
En liten fundering! Vad är anledningen till att du använder lökpulver istället för färsk lök?
Hälsningar Lena

Svara
Åse 13 mars, 2017 - 07:28

För att det blir betydligt enklre att ansvända som krydda till kycklingen då och blir mer koncentrerad smak.

Svara
Jessica 12 mars, 2017 - 17:21

Hej Petra!
När du skriver två vitlök solo, innebär det två hela solovitlökar? Låter som galet mycket vitlök även på 8 pers?
Mvh
Jessica

Svara
Åse 12 mars, 2017 - 17:53

Hej? Är frågan till mig? Du skrev Petra? Jag heter Åse 🙂
Yes 1 vitlök solo motsvarar ca 4 vitlöksklyftor och det ska vara 8 i denna =)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.