Krämig örtkyckling i Crock Pot

av Åse

Inlägget innehåller annonslänkar

Hej hej!

Satte mig i soffan och jobbade tidigt i morse när jag fått iväg barnen till skolan.
Morgonrutinen innehåller alltid en bägare med ACV det är snart exakt 1 år sedan jag började dricka den och jag har inga planer på att sluta. 👌🏼


Får ofta frågor om kuddarna på instagram stories och de finns HÄR och  HÄR

Fredagsblommorna står sig fortfarande! Liljorna i alla fall, rosorna såg ledsna ut idag 🥀

I går hade jag Michelle och Jeff på middag så jag gjorde den här supergoda långkoket! Såååååå gott!
Är ju helt fantastiskt hur fräscha grönsakerna blir trots 6 timmar i ”pottan”!
Jag hade små rosa potatisar i också och annat gott! Vill man inte ha potatisen så skippa alt välja bort när man lägger upp på tallrik.

Klar att sättas på! Tänk på att välja fullfeta alternativ, det är stor risk att det skär sig annars när det går så länge.

Jag hade hela burkchampinjoner i men rekommenderar ändå färska champinjoner.
Jag hade även sockerärtor i grytan men jag tyckte inte det blev gott så jag utesluter det i receptet.

Toppa med lite knaperstekt bacon – mums!

Mina fina äldsta ”knoddar” 😍♥️

Här kommer receptet!
PS! Självklart kan den tillagas i gryta på spisen! Låt den då puttra i 20 minuter.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig kyckling i Crock Pot


  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
250 g färska champinjoner
smör att steka i
(8 små delikatess potatisar)
150 g minimorötter
3 selleristänger
1 kg kycklingfilé
100 g naturell färskost
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 msk dijonsenap
2 tsk franska örter
2 tsk italiensk salladskrydda
2 tsk dragon
2 kycklingbuljongtärningar eller motsvarande
2 msk tamarisoja
1 dl vitt vin


Instruktioner

Finhacka lök och vitlök och skiva champinjonerna, fräs i smör.
Skär morötter och selleri i mindre bitar. Halvera potatisen och lägg ner allt i pottan. Strimla kycklingen och lägg ner. Koka snabbt upp creme fraiche, grädde och färskost med kryddorna, buljong, vin och häll över.
Låt allt gå på LÅG i 4 timmar. Rör omkring i grytan innan servering

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

13 kommentarer

Hilkka Karjalainen 9 januari, 2020 - 20:44

Krämig kyckling i crock potten smakade helt ljuvligt. Men kycklingen föll isär, så i min crock pot var nog 6 timmar för länge. Jättegott!

Svara
Anna 20 september, 2018 - 09:46

Du börjar dagen med en ACV innebär det att du sen även äter frukost? Eller ersätter denna drycken din frukost?

Svara
Åse 20 september, 2018 - 09:49

Jag börjar alltid med denna även de dagar jag äter frukost. Den ersätter inte utan är ett komplement till min kost

Svara
Malin 19 september, 2018 - 13:59

Men äppelcidervinäger smakar ju vedervärdigt..får du bort det? Jag tycker det går genom allt

Svara
Åse 19 september, 2018 - 14:01

Vilken äppelcidervinäger använder du? Det går inte att jämföra Braggs med tex Zetas eller annan filtrerad. KRAM

Svara
Malin 19 september, 2018 - 14:47

Hmm får ge det en ny chans med annan vinäger då😉😊
Kram 😘

Svara
Matilda 19 september, 2018 - 13:56

Hej!
Om man äter mjölkprotein fri kost så kanske de inte går att koka i 6timmar med havre produkter?
Det ser sjukt gott ut :).

Matilda

Svara
Åse 19 september, 2018 - 13:59

Nä då hade jag rekommenderat dig att låta allt gå i buljong (ca 3-4 dl och reda sedan efteråt  med havreprodukterna 🙂

Svara
Matilda 19 september, 2018 - 14:05

Du menar först koka ihop med vatten sen i slutet kanske när det är 20min kvar ha i produkten?

Tack för snabbt svar 🙂

Ha en fortsatt trevlig dag!

Svara
Åse 19 september, 2018 - 14:06

Yes! =)

Detsamma!

Svara
ÅsaS 19 september, 2018 - 13:27

Många goda saker i den pottan! Sockerärtor (och även SugarSnaps) behöver bara ett snabbt uppkok, annars blir de sladdriga och tråkiga. Godast är de om man lägger de i rikligt saltat kokande vatten, och häller av dem efter 1-11/2 min.

Så fina ”stor-knoddar” du har. Här är det också stora barn (ungdomar) – 16, snart 18 och 20 år.. Man har ett helt annat umgänge med dem nu.

Ha det gott! Kram 💕

Svara
Åse 19 september, 2018 - 13:28

Japps precis håller med!

Javisst är det mysigt!? KRAMAR! 💕

Svara
ÅsaS 19 september, 2018 - 13:35

Älskar våra middagar, när alla är hemma, och man sitter lääänge och pratar om allt – ALLT! Allvar, roligheter, drömmar, skola, jobb.. ..you name it! Alla 3 är rätt öppna och frispråkiga, både på gott och ont. 🤭🤫😆

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!