Krämig mör lövbiffsgryta med senap- och dragon

14 mars, 2017

Gooood morgon!
Först och främst vill jag bara passa på och tacka för alla kommentarer ni ger!
Ni är så många numera som varje dag lämnar efter er några rader och sprider så mycket positiv energi både till mig och andra som läser bloggen, TACK! Det är så mycket roligare numera att skriva här inne! ❤
I söndags förmiddags plockade jag fram lövbiff från frysen och hade ingen aning vad jag skulle göra.
Jag bestämde mig för en gryta så jag skar upp lövbiffen i strimlor och lät den bräsera.
Det här är ett superbra grundrecept för en mör, långkokt lövbiffsgryta!
Genom att låta lövbiffen bräsera så får man en oerhört mör gryta och ingen skosuletorr lövbiff!


Färdigbräserad!
Grytan går sedan att smaksätta på olika sätt.
Vill man inte använda mejeri så kan man bara blanda i lite heta kryddor som tex sriracha, sambal oelek eller varför inte lite kokosmjölk med röd eller grön curry?
Men basen består alltså av en buljongbräserad lövbiff!
Jag valde att smaksätta med creme fraiche och grädde, fast ska erkänna att jag var lite trött på just gräddiga såser så nu får det bli mindre av den varan närmsta tiden!
Senap- och dragon är en smakfavorit så det fick bli det och det blev sååååå gott!

Jag serverade med bönpasta som jag hade färdigkokt i kylskåpet och en god sallad
Skriv ut

Krämig mör lövbiffsgryta med senap- och dragon

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8 1x

Ändra antal portioner

Ingredienser

  • 1,2 kilo lövbiff
  • smör eller kokosolja utan smak att steka i
  • salt, peppar
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlök solo
  • Vatten, 3 msk köttfond (kalv, ox)
  • 0.5 msk soja
  • Sås:
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 tsk torkad dragon
  • 0,5 msk honung
  • salt och peppar

Instruktioner

  1. Skär lövbiffen i strimlor på tvären.
  2. Stek hastigt i omgångar så den får färg i het panna med kokosolja utan smak eller i smör. Salta och peppra något.
  3. Lägg över i tjockbottnad gryta.
  4. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i samma panna som lövbiffen stekts i.
  5. Rör ner lökfräset med köttet och häll sedan på vatten så det knappt täcker, rör ner fond och soja och låt puttra under lock i ca 2 timmar.
  6. Vispa ner creme fraiche och grädde och smaksätt med dijonsenap, dragon och honung. Vill ni inte använda honung så går det bra med fibersirap eller sockerfri lingonsylt men lite sötma behövs för att runda av smaken av dijon- och dragon.
  7. Avsluta med att smaka av med ev mer salt och peppar.
  8. Låt småputtra i ca 5 minuter innan servering

 


 
Nu säljer jag av kläder och accessoarer! Välkommen in till min SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 

 
Mina favoritprodukter denna veckan! (annonslänkar)
40 kommentarer
0

Du kanske också gillar

40 kommentarer

Fredrik 12 januari, 2019 - 16:41

Så gott! Och köttet faller isär bara du tittar på det 🙂 Bröt av med lite stevia istället för honung!

Svara
Åse 13 januari, 2019 - 12:25

Härligt det smakade! =) trevlig söndag!

Svara
Skruttan 4 januari, 2019 - 12:07

Hej, funkar det att servera med hackad persilja ovanpå? Eller blir det konstigt ihop med dragon?🤔

Svara
Åse 4 januari, 2019 - 12:25

Nej det tror jag blir gott till!

Svara
veronica 11 juni, 2018 - 23:53

hva er dragon? hvilken type saus er det 😮

Svara
Åse 12 juni, 2018 - 00:13

Dragon är en krydda

Svara
Sandra 29 januari, 2018 - 20:52

Sååååååå god lövbiffsgryta, den godaste som jag ätit 🙂 Mums, tack :))

Svara
asajon 7 augusti, 2017 - 10:23

Det här receptet provade jag häromdagen. Oj, vad gott det blev, ny favorit! Sen jag hittat din blogg har det blivit många nya favoriträtter. Tack för att du finns 😍

Svara
Åse 8 augusti, 2017 - 09:39

Härligt att höra! Tack för feedback! <3

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.