Krämig kyckling(pasta) med soltorkade tomater och portobello

av Åse

Heeeej finisar!
Vi vaknade till ett tjock lager med snö och tjocka fluffiga snöflingor som sakta föll ner. Så mysigt!
Jadå, jag vet att många av er är trötta på snön men i Helsingborg har vi knappt haft något så lite vitt ute är så vackert! Liiiite väl sent bara, det hade kunnat komma i februari =)

Min lille lata katt som älskar Junis säng!
Krispiga tulpaner inför helgen, weeeeeeeeee! Älskar tulpisar!

Igår fick det bli comfortfood, mums! och det blev sååååå gott!
En krämig kycklingpasta (bönpasta) med massa godsaker i!
Nu är jag igång igen med periodisk fasta och då äter jag rejäla portioner på kvällen! Sover så bra då och jag äter hellre få måltider och blir ordentligt mätt!
Jag mår definitivt mitt bästa jag med periodisk fasta!
Det var en så himla trevlig går kväll när hela familjen var samlad, det är så sällan alla barnen är med numera eftersom twinsen antingen jobbar eller hänger med flick/pojkvännen eller hänger med sina kompisar – man är verkligen tacksam de få gånger de är hemma.
Ofta försvinner de tre största dessutom direkt efter maten men igår hängde de i soffan och vi kollade på youtube-klipp och hade det kul! Älsk på det!

Här kommer receptet på den här godingen!
Vill ni inte ha bönpasta så välj vanlig pasta eller grönsaker – ert val!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig kyckling med soltorkade tomater och portobello


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer, utbankade eller strimlade
  • 2 gula lökar
  • 2 st vitlök solo
  • smör eller kokosolja att steka i
  • 200 gr. soltorkade tomater, strimlade
  • 3 msk kycklingfond
  • 1,5 dl vitt vin
  • 5 dl grädde
  • 200 gr. crème bonjour oliver och örter
  • Tillbehör:
  • parmesan
 i flager
  • 2 stekta skivade portobello
  • svarta urkärnade grekiska oliver
  • bönpasta
  • ruccola

Instruktioner

  1. Strimla kycklingfiléerna.
  2. Finhacka lök och vitlök och fräs i smör eller kokosolja. Lägg över i gryta.
  3. Stek kycklingen så den får färg, salta och peppra. Mot slutet låt soltorkade tomater fräsa med. Lägg över i grytan.
  4. Rör ner fond, vitt vin, grädde och creme bonjour. Låt allt puttra ihop ett tag. Smaka av.
  5. Stek en skivade portobellon i smör.
  6. Lägg upp rucola på en tallrik, bönpasta, kyckling med den mängd sås du vill ha och toppa med oliver, stekt portobello och parmesan.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

12 kommentarer

Kyckling med soltorkade tomater, oliver och portobello - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 9 mars, 2021 - 13:04

[…] I går åt vi detta! Det är ett lite omarbetat recept från DETTA! […]

Svara
Katarina 3 april, 2018 - 18:53

Idag gjorde jag Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater och portabello. Wow! Så fantastiskt gott det blev. Har lagat en hel del av dina recept och har lite dåligt samvete att jag inte tagit dig tid att kommentera tidigare. Allt jag har testat har varit gott, väldigt gott. Testat både bröd och varmrätter. Tusen tack för den här sidan! Har även flera av dina receptböcker som jag dyker ner i 🙂

Svara
Katarina 3 april, 2018 - 18:57

tagit mig tid skulle det såklart stå…

Svara
Åse 3 april, 2018 - 22:08

Hej Katarina! Härligt det smakade! Bättre sent än aldrig! =) Tack för att du tog dig tid nu! Det blir jag glad över <3 Kram

Svara
Anna 9 mars, 2018 - 08:31

Mums den där pastan ser god ut! Jag har handlat ingredienser redan, tänker testa att göra den imorgon 🙂
Föredrar också PF, märker att det blir mindre av det där ”småätandet” då!

Svara
Sofia 9 mars, 2018 - 08:28

Hej Åse!
Vart kommer din fina duk från?!
Kycklingen såg supergod ut!
Kul när du delar med dig av er vardag också 🖒Älskar din blogg, sökte alla recept från din blogg när jag startade med LCHF för 3 år sen ❤
Trevlig helg! Kram

Svara
Åse 9 mars, 2018 - 13:55

Hej! Det är en bordstablett =) Från MIO =) Vad härligt att du trivs här Sofia! Trevlig helg!! KRAM!

Svara
Matro_Sara 8 mars, 2018 - 19:20

Jag bor i Luleå och är otroligt less allt snöande nu. Lär dröja innan vi kan sitta på altanen 🙂 Här kan du se vår snötäckta gård https://mat-ro.blogspot.se/2018/03/sno-sno-sno.html

Svara
Åse 9 mars, 2018 - 14:19

Haha ojojoj!!!! Där ligger vi i lä!

Svara
Sandra 8 mars, 2018 - 12:25

Här i Halmstad har vi också fått ganska mycket snö i natt, vi har inte heller haft så mycket tidigare i år men jag måste ändå säga att jag är bra sugen på vår nu! Snön är mysig och det blir så vitt och fint men jag vill hellre ha lite värme nu 😊
/Sandra

Svara
Sara Karlsson 8 mars, 2018 - 12:00

Jag är en av dem som sällan lämnar en kommentar här. Lite mer på instagram (hemma_hos_sara) Har följt dig i flera år.
Från djupet av mitt hjärta ❤️ Tack för alla ljuvliga recept och allt du delar med oss.
Du är fantastisk!
Din köttfärslimpa med medelhavssmaker blev galet god!
Du ger mig sådan inspiration! ✨
Kram!

Svara
Åse 8 mars, 2018 - 12:43

Åh men jisses så glad jag blir! Tack Sara! 💖🌟
Stor kram tillbaka!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!