Heeeej finisar!

Vi vaknade till ett tjock lager med snö och tjocka fluffiga snöflingor som sakta föll ner. Så mysigt!
Jadå, jag vet att många av er är trötta på snön men i Helsingborg har vi knappt haft något så lite vitt ute är så vackert! Liiiite väl sent bara, det hade kunnat komma i februari =)


Min lille lata katt som älskar Junis säng!

Krispiga tulpaner inför helgen, weeeeeeeeee! Älskar tulpisar!

Igår fick det bli comfortfood, mums! och det blev sååååå gott!
En krämig kycklingpasta (bönpasta) med massa godsaker i!
Nu är jag igång igen med periodisk fasta och då äter jag rejäla portioner på kvällen! Sover så bra då och jag äter hellre få måltider och blir ordentligt mätt!
Jag mår definitivt mitt bästa jag med periodisk fasta!

Det var en så himla trevlig går kväll när hela familjen var samlad, det är så sällan alla barnen är med numera eftersom twinsen antingen jobbar eller hänger med flick/pojkvännen eller hänger med sina kompisar – man är verkligen tacksam de få gånger de är hemma.
Ofta försvinner de tre största dessutom direkt efter maten men igår hängde de i soffan och vi kollade på youtube-klipp och hade det kul! Älsk på det!

Här kommer receptet på den här godingen!
Vill ni inte ha bönpasta så välj vanlig pasta eller grönsaker – ert val!

Krämig kyckling med soltorkade tomater och portobello

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 8

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer, utbankade eller strimlade
  • 2 gula lökar
  • 2 st vitlök solo
  • smör eller kokosolja att steka i
  • 200 g soltorkade tomater, strimlade
  • 3 msk kycklingfond
  • 1,5 dl vitt vin
  • 5 dl grädde
  • 200 g crème bonjour oliver och örter
  • Tillbehör:
  • parmesan
 i flager
  • 2 stekta skivade portobello
  • svarta urkärnade grekiska oliver
  • bönpasta
  • ruccola

Instruktioner

  1. Strimla kycklingfiléerna.
  2. Finhacka lök och vitlök och fräs i smör eller kokosolja. Lägg över i gryta.
  3. Stek kycklingen så den får färg, salta och peppra. Mot slutet låt soltorkade tomater fräsa med. Lägg över i grytan.
  4. Rör ner fond, vitt vin, grädde och creme bonjour. Låt allt puttra ihop ett tag. Smaka av.
  5. Stek en skivade portobellon i smör.
  6. Lägg upp rucola på en tallrik, bönpasta, kyckling med den mängd sås du vill ha och toppa med oliver, stekt portobello och parmesan.

 

 

  1. Jag är en av dem som sällan lämnar en kommentar här. Lite mer på instagram (hemma_hos_sara) Har följt dig i flera år.
    Från djupet av mitt hjärta ❤️ Tack för alla ljuvliga recept och allt du delar med oss.
    Du är fantastisk!
    Din köttfärslimpa med medelhavssmaker blev galet god!
    Du ger mig sådan inspiration! ✨
    Kram!

  2. Här i Halmstad har vi också fått ganska mycket snö i natt, vi har inte heller haft så mycket tidigare i år men jag måste ändå säga att jag är bra sugen på vår nu! Snön är mysig och det blir så vitt och fint men jag vill hellre ha lite värme nu
    /Sandra

  3. Hej Åse!
    Vart kommer din fina duk från?!
    Kycklingen såg supergod ut!
    Kul när du delar med dig av er vardag också Älskar din blogg, sökte alla recept från din blogg när jag startade med LCHF för 3 år sen ❤
    Trevlig helg! Kram

  4. Mums den där pastan ser god ut! Jag har handlat ingredienser redan, tänker testa att göra den imorgon 🙂
    Föredrar också PF, märker att det blir mindre av det där ”småätandet” då!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..