God morgon på er!

Jag ska strax hasta i väg till min frisör! Dags att klippa topparna (håret på utväxt igen) och få en genomfärgning! Back to brunette helt blir det nu. Så skönt!
Ska köra någon mustig mocka färg tänkte jag.

I går blev det snabblagad enkel comfortfood.
Detta receptet har jag lagt upp här förr med lite variation, det är såååå gott och hela familjen älskar! En perfekt ”allt-ett-form” för det lilla eller stora sällskapet!

Jag hade Kronfågels minutfiléer som jag strimlade i skivor men hela kycklingfileer går ju också bra! även färdiggrillad kyckling.
Salta och peppra och gärna lite grillkrydda (en bra utan socker eller tillsatser!)

Täck kycklingen med strimlad tunn skinka, sedan ska det vara Emmenthaler ost! Det blir inte samma smak med annan ost!
Täck kycklingen och skinkan med osten.

Koka upp den goda senaspssåsen! Muuuuuuuumma! Häll över.

Efter 25 minuter är kycklingen klar!

Prova detta och berätta vad ni tyckte 🙂

Krämig kyckling cordon bleu gratäng

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer
  • salt, peppar, grillkrydda
  • 150 g rökt skinka
 i tunna skivor
  • 15 emmenthalerskivor

Sås

  • 3 dl creme fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 msk kons. kycklingfond
  • 2 tsk paprikapulver
  • lite soja, salt och peppar
  • 20 g bladpersilja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 g.
  2. Strimla kycklingfiléen och lägg i ugnsform. Salta och peppra. Strimla skinkan och lägg ovanpå.
  3. Fördela ostskivorna ovanpå.
  4. Koka upp creme fraiche, grädde, senap och smaka av med salt, peppar, soja och paprikapulver.
  5. Rör ner grovklippt bladpersilja.
  6. Häll över ostskivorna och sätt in i ugnen och gratinera i ca 25 minuter.
LOADING..