Krämig kyckling cordon bleu gratäng

28 november, 2017

God morgon på er!
Jag ska strax hasta i väg till min frisör! Dags att klippa topparna (håret på utväxt igen) och få en genomfärgning! Back to brunette helt blir det nu. Så skönt!
Ska köra någon mustig mocka färg tänkte jag.
I går blev det snabblagad enkel comfortfood.
Detta receptet har jag lagt upp här förr med lite variation, det är såååå gott och hela familjen älskar! En perfekt ”allt-ett-form” för det lilla eller stora sällskapet!
Jag hade Kronfågels minutfiléer som jag strimlade i skivor men hela kycklingfileer går ju också bra! även färdiggrillad kyckling.
Salta och peppra och gärna lite grillkrydda (en bra utan socker eller tillsatser!)

Täck kycklingen med strimlad tunn skinka, sedan ska det vara Emmenthaler ost! Det blir inte samma smak med annan ost!
Täck kycklingen och skinkan med osten.

Koka upp den goda senaspssåsen! Muuuuuuuumma! Häll över.

Efter 25 minuter är kycklingen klar!


Prova detta och berätta vad ni tyckte 🙂
Skriv ut

Krämig kyckling cordon bleu gratäng

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer
  • salt, peppar, grillkrydda
  • 150 g rökt skinka
 i tunna skivor
  • 15 emmenthalerskivor

Sås

  • 3 dl creme fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 msk kons. kycklingfond
  • 2 tsk paprikapulver
  • lite soja, salt och peppar
  • 20 g bladpersilja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 g.
  2. Strimla kycklingfiléen och lägg i ugnsform. Salta och peppra. Strimla skinkan och lägg ovanpå.
  3. Fördela ostskivorna ovanpå.
  4. Koka upp creme fraiche, grädde, senap och smaka av med salt, peppar, soja och paprikapulver.
  5. Rör ner grovklippt bladpersilja.
  6. Häll över ostskivorna och sätt in i ugnen och gratinera i ca 25 minuter.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 6

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

16 kommentarer
0

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Anna-Clara 10 februari, 2018 - 20:52

Åh jag gjorde din gratäng idag. Hade inte emmethaler utan stark cheddar ost och det blev jättegott. Har gjort många av dina recept nu passar min familljs samak.

Svara
Emma 26 december, 2017 - 21:58

Vad är bäst som tillbehör om man inte bara vill ha grönsaker. Gratäng eller ris eller

Svara
Anette 3 december, 2017 - 14:14

Hej Åse! Tack flr du svarar. Men jag har hittat receptet med krämig kycklinggratäng med Cordon bleu. Men jag menade att jag åh inte någonstans hur mycket Cordon bleu det skulle vara i gratängen. Du har nig glömt att skriva Cordon bleu i receptet. Tog nu lite på en höft. Nu är den i ugnen.
Med vänlig hälsning, Anette

Svara
Åse 3 december, 2017 - 17:15

Hur menar du? Cordon bleu är en maträtt med kyckling, Swiss ost och skinka därför heter receptet så.

Svara
Anette 3 december, 2017 - 10:34

Hej Åse! Skall göra denna gratäng med Gordon blue. Men ser inte detta i receptet?
Gör alltid dina recept. Lever som du.
Kram Anette

Svara
Åse 3 december, 2017 - 10:43

Hej! Receptet är längst ner i den rosa receptrutan 🙂

Svara
Sakiba 1 december, 2017 - 16:08

Fantastiskt god kyckling. Tack för receptet.
Undrar bara om det går att frysa. Lagade för stor sats. Ha det så bra .
Kramar

Svara
Åse 1 december, 2017 - 17:06

Kul att höra!
Det går bra!

Svara
eva midvik 30 november, 2017 - 19:59

Toppengott vi bjöd in ett par kompisar igår och testade denna rätt vi fick bara pluspoäng Tack för alla goda recept!

Svara
Anna B 29 november, 2017 - 19:40

Japp då har man lagat din krämig kyckling cordon bleu gratäng, mums va’ gott det var!!! Tackar för alla goda recept från din blogg!

Svara
Åse 29 november, 2017 - 22:57

Härligt!! Kul att höra!!

Svara
Bia 28 november, 2017 - 19:47

Riktigt god gratäng!
Fast jag saltade alldeles för mycket… 🙂
Enkel att göra, vilket också gillas!
Tack!

Svara
Jenjo 28 november, 2017 - 14:50

Åh, detta är helt klart min typ av mat. En av mina favoriträtter är ”Svärmors kycklinggratäng” från Vickan på Matplatsen, och detta låter ju onekligen som något i samma klass. Ska absolut spara receptet.
Ps, du blev jättefin i håret! Såg på Insta. 😉
Ha det bäst!
Kramis.

Svara
Victoria (matplatsen) 28 november, 2017 - 09:17

Åh mums vad gott det lät! Älskar cordon bleu!! Skicka bild från frisören! Puss

Svara
Åse 28 november, 2017 - 09:29

Will do 😘

Svara
Jeanette 28 november, 2017 - 08:52

Detta lät ju väldigt gott, och jag gillar när det är allt i en form:)
Perfekt bjudmat när de vuxna ungarna kommer hem:))
Ha en fin dag, här regnar det idag…
Kram Jeanette

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.