Krämig köttfärssås

11 juli, 2007

Jag älskar köttfärssås. Helst ska det vara krämigt och såsigt 🙂 Här kommer ett recept jag svängde ihop innan. Blev gott med philadelphian i!

4 personer á 7,5 pts (pastan inräknad)

1 lök
1 burk tomatkross
3 vitlöksklyftor
fond efter smak tex viltfond med kantareller (Touch Of Taste) Snåla inte!
lite kinesisk soja
1 burk champinjoner, stora eller skivade


400 g 5% nötfärs (räkna 1 pts extra per portion för 10%)
1 pkt 200 g philadelphia extra light 5%
1 Milda Mat Extra

Valfri mängd fullkorns tagliatelle

Sen är det bara att steka upp färs, champ, lök, vitlök och sedan i med resten!
På bilden nedan har jag lagt den kokta tagliatellen i botten och sen hällt köttfärsen över och gratinerat lite.
[singlepic=82,150,113,,]

13 kommentarer
0

Du kanske också gillar

13 kommentarer

~ Maria ~ 30 juli, 2007 - 21:46

Hallå Bruttan!
I receptet står det ibörjan ”1 burk tomatkross” och lite längre ner står det ”1 burk krossade tomater” – ska det verkligen vara 2 st burkar krossade tomater eller är det lite skrivfel?

Kraaam!

Svara
Mia 16 juli, 2007 - 18:49

Skall testas snarast möjligt, ev under semestern nästa vecka. 🙂
Kram Mia ;-P

Svara
jenny 12 juli, 2007 - 09:01

Mums!! Det är så bra med färs!! Man kan variera hur mycket som helst!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.