Krämig kantarellpasta med kyckling och vitt vin

31 oktober, 2018

Innehåller reklam genom annonslänk till Bodystore

God morgon och Happy Halloween!

Gör ni något speciellt idag?
Vi ska på bio på nya Filmstaden här i Helsingborg i eftermiddag och se Nötknäpparen och de fyra världarna– Mysigt!
Sedan blir det lite god mat i kväll så klart!

Här kommer ett såååå gott recept som vi gjorde för några dagar sedan! Kantareller, mmmmmmmmm!

Doften av stekta kantareller, vitlök och lök är så ljuvligt!

Jag väljer ju glutenfri lågkolhydratpasta – den HÄR – välj den pasta du vill!

Underbar comfort food nu i höst – kanske något ni provar redan i kväll?

Inte den snyggaste mtbilden men ni får lita på mina ord – det var riktigt gott!
Jag rekommenderar att ni serverar lite rucola till, jag hade inte det hemma utan salladsmix men ruccola blir godare tycker jag.

Skriv ut

Krämig kantarellpasta med kyckling och vitt vin

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

200 g kantareller
1 msk olivolja
salt, peppar
600 g kycklingfiléer
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1,5 dl vitt vin
1 msk konc. kantarellfond
1 dl syrad grädde
salt, svartpeppar
2 dl parmesan
400 g pasta (jag väljer kolhydratfria Better than Spaghetti)


Instruktioner

Fräs kantarellerna i torr het panna tills kantarellerna svettats ur. Rör ner lite olivolja och fräs tills svampen är krispig. Krydda lite med salt och peppar och lägg upp på fat och spara.
Strimla kycklingen och fräs med finhackad schalottenlök och finhackad vitlök.
Häll på vin och fond och låt koka ner tills hälften av vinet är kvar. Rör ner syrad grädde, smaka av med salt och peppar och blanda ner pasta, kantareller och parmesan. Servera genast och toppa med lite mer parmesan vid servering

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Gun Wendt 31 oktober, 2018 - 18:17

Hej Åse ! Jag och maken har smaskat i oss ädelostbakad torskrygg till middag ikväll, sååå jättegott ! Bjöd syster o svåger fr Västervik (besök förra veckan) på ett av dina recept med lövbiff, gratäng i ugn, vilket uppskattades rejält. Tack för massa härligt goda recept, enkla, smakrika o jättesmarriga. Kram fr Gun i Kungsbacka

Svara
Marianne 31 oktober, 2018 - 12:56

Mums. Har ju faktiskt kantareller i frysen så detta ska jag prova.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.