Krämig grön sparrissoppa

21 maj, 2014

Gårdagens middag blev en smaskig grön sparrissoppa! Åh vad jag älskar grönsaker!! Skulle ALDRIG vilja äta strikt lågkolhydratkost där jag inte kan vältra mig i naturens vackra grönsaker! Nu innehåller just sparris knappt några kolhydrater så detta passar även in i en väldigt strikt kost.
Denna soppan går fort att göra och är fullmatad med A, B, C och E! Främst A!

20052014-IMG_0751

20052014-IMG_0753

20052014-IMG_0757

Skriv ut

Krämig grön sparrissoppa

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 10
  • Totaltid: 20

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 1 gul lök
  • 3 dl sparrisspad
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl vitt vin
  • (0,5 paket bacon) UTESLUT för vegetariskt alternativ.
  • ev lite salt och vitpeppar

Instruktioner

  1. Skölj sparrisen och skär bort den nedre grövre delen. Skär sparrisen i ca 1 cm bitar. Spara några toppar till toppingen!
  2. Koka i lättsaltat vatten (ca 4 dl vatten) i 2-3 minuter. Häll av vattnet men spara 3 dl sparrisspad.
  3. Fräs finhackad lök i lite smör eller deodoriserat kokosfett och rör ner sparrisen. Häll på sparrisspad, buljongtärning, grädde och vin. Låt allt sjuda i ca 10 min under lock. Knaperstek baconet under tiden. Ta bort från plattan och mixa slät.
  4. Servera med lite smulad bacon och sparris.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Otilia 12 februari, 2017 - 12:16

Gud vad gott det blev! Körde fryst sparris pga inte säsong men jag tror nog att det är bättre än de torra kvistarna som brukar finnas så här års. Slängde i en liten klump frusen bladspenat för att dryga ut och då fick soppan en ännu vackrare färg och jättegod smak!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.