Krämig fläskfilégryta

24 oktober, 2015

God helg på er!
Vi är på väg mot Göteborg för Halloween på Liseberg i morgon! Barnen ser fram emot det såååååå!
I kväll sover vi på härliga boutiquehotellet Pigalle! Vi har varit där några ggr innan både övernattat och ätit på Restaurang Atelier, alltid grymt bra! Ni kan läsa om det HÄR och HÄR.
I går var en så galet stressig dag att jag knappt hunnit varva ner när vi bestämde oss för att det faktiskt var dags att fira in helgen med ett glas Bollinger.

012A6366

Jag svängde ihop en fläaskfilégryta som jag serverade till bönpasta (10 g kolhydrater i en portion). SMASKIGT!
Men man kan ju välja vilket tillbehör man vill servera till så klart!

012A6369

012A6373

012A6386

012A6391

Här kommer receptet! Hoppas ni gillar! kanske ngt som passar i kväll!?
Vill man inte ha fläskfilé så fungerar ju kyckling eller lövbiff lika bra! Kanske tom ersätta det vita vinet med rött vin speciellt om man använder lövbiff.
Trevlig lördag! Jag kikar in lite senare!
Skriv ut

Krämig fläskfilégryta

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 kilo fläskfile
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 250 g champinjoner
  • 2 dl vitt vin
  • 100 g soltorkade tomter
  • 1 msk tamarisoja
  • 125 g vitlöksfärskost
  • 2 dl fraiche
  • 2,5 dl grädde
  • salt, svartpeppar
  • smör/olja att steka i
  • kronärtsockor 400 g (burk)

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén och skär i skivor.
  2. Finhacka lök och vitlök
  3. Skär champinjoner i mindre bitar.
  4. Stek köttet på hög värme i smör/olja så det får lite färg, salta och peppra.
  5. I en annan panna stek upp lök, vitlök och champinjoner. Häll allt i tjockbottnad gryta. Häll på vinet och låt småputtra en stund, rör sedan ner creme fraiche, grädde, färskost, strimlade soltorkade tomater, tamarisoja och smaka av med salt och peppar. Låt allt puttra en stund och rör ner kronärtskockorna innan servering.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Josefina 14 mars, 2017 - 09:23

Denna rätt tillagade vi i lördags till oss och våra gäster. Den uppskattades stort och kommenterades med ”Mmmm”, ”Vad gott!”, ”Jättegott!”, osv. Det blev verkligen lyckat.
Dessutom började vi kvällen med förplock som vi hittat här också: minimozarella med tomat och basilika, gurka med skagenröra och vattenmelon med fetaost. Ena dottern gjorde iordning dem och var mycket stolt över att de uppskattades och gick åt.
Tack för all inspiration och att du så generöst delar med dig av dina recept! Jag läser och lagar tacksamt din goda mat!

Svara
Åse 14 mars, 2017 - 09:24

Vad roligt att höra! tack för att jag fick vara med på er lyckade kväll på ett litet hörn! ☀️

Svara
Erika Björklund 24 oktober, 2015 - 17:54

Halloween på Lisseberg… det hade jag själv inte vågat. Jag är livrädd för deras spökhus (gick det för många år sedan och det var INTE min grej). Hoppas att det inte är för läskigt.
Kram

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.