7,6K
Sååååå god, krämig och helt underbar blomkålssoppa jag gjorde i förrgår!
Ni måste prova!
Smälte i munnen och den lagrade rivna cheddarn var verkligen perfekt! Jag valde en 12 månaders lagrad cheddar (river själv)
Ersätt grädden med kokosgrädde om ni vill! Osten går ju givetvis att utesluta men då blir konsistens och smak annorlunda 🙂
Krämig blomkålssoppa med cheddar
- Portioner: 12
Ingredienser
- 2 mediumstora blomkålshuvuden
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- smör att fräsa löken i
- 3 msk konc. kycklingfond alt grönsaksfond
- 12 dl vatten
- 1 dl vitt vin
- 1–2 krm cayennepeppar
- 200 gr. naturell färskost
- 2 dl grädde
- 5 dl riven cheddar
Instruktioner
- Skala och finhacka lök och vitlök, fräs mjuka i smör. Skär av blasten och stammen från blomkålen och skär blomkålsbuketetterna i mindre bitar. Lägg blomkål och lök i en stor kastrull, fyll på med vatten, fond, vin och låt allt småputtra tills blomkålen är mjuk. Mixa ihop allt med stavmixer. Rör ner grädde, ost och färskost och rör slätt, smaka av med cayennepeppar.
- Servera med lite mer cheddar, salladslök och bacon (jag valde kycklingbacon) – elelr skippa baconet för helt vegetarisk soppa.
annonslänkar
56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎
10 kommentarer
äter den nu sååå gott! (även utan vin) kram
Vad härligt det smakade!
[…] att ersätta med vanlig korv) Halloumi stroganoff Kokt torsk med ägg- och persiljesås Krämig blomkålssoppa med cheddar Och 56kilos mest besökta recept: The Fläskfilégryta (går att ersätta med kyckling!) Crockpot […]
Den skall jag prova! Gjorde igår gratinerad blomkål från din kokbok… den med fiskrecept, den nya… JÄTTEGOTT!!! Hela familjen gillade så den gör vi pånytt men ska absolut bjuda dom på soppan nästa gång. =)
Tack för inspirationen och en helt super blogg!
Ser så gott ut det får provas😊
Många recept jag läser används vitt el rött vin då vi inte dricker vin har vi aldrig det hemma kan man utesluta det el ersätta med något annat tack för en inspirerande blogg
Du kan använda matlagningsvin! Annars uteslut men i många rätter gör syran sitt för smaken så klart, det är därför det ingår =)
Hej Åse
Låter mycket gott, måste provas till imorgon ☺
Undrar bara om jag fattar rätt att även blåsten ska användas?
Önskar en fortsatt trevlig lillördag 😁
/Carina Södertälje
Hej Carina! Nej det är jag som slarvat när jag skrev, ändrat nu =) Trevlig lillörda!
Mums!! och vilket vackert fat!!!!! kramis
pussepuss!