Sååååå god, krämig och helt underbar blomkålssoppa jag gjorde i förrgår!
Ni måste prova!

Smälte i munnen och den lagrade rivna cheddarn var verkligen perfekt! Jag valde en 12 månaders lagrad cheddar (river själv)

Ersätt grädden med kokosgrädde om ni vill! Osten går ju givetvis att utesluta men då blir konsistens och smak annorlunda 🙂

Krämig blomkålssoppa med cheddar

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 12

Ingredienser

  • 2 mediumstora blomkålshuvuden
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör att fräsa löken i
  • 3 msk konc. kycklingfond alt grönsaksfond
  • 12 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 200 g naturell färskost
  • 2 dl grädde
  • 5 dl riven cheddar

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs mjuka i smör. Skär av blasten och stammen från blomkålen och skär blomkålsbuketetterna i mindre bitar. Lägg blomkål och lök i en stor kastrull, fyll på med vatten, fond, vin och låt allt småputtra tills blomkålen är mjuk. Mixa ihop allt med stavmixer. Rör ner grädde, ost och färskost och rör slätt, smaka av med cayennepeppar.
  2. Servera med lite mer cheddar, salladslök och bacon (jag valde kycklingbacon) – elelr skippa baconet för helt vegetarisk soppa.

 

LOADING..