Krämig baconsås till pasta eller zoodles

7 september, 2014

I fredags gjorde jag min vanliga baconsås som är en så god pastasås.
Jag serverade den med zoodles (zucchini strimlor) och pasta till dem som ville ha det.
Enkel och så god! Jag serverade stekta champinjonr, parmesan och halverade körsbärstomater till så kan man själv välja vad man vill ha i, uppskattat av barnen!
En perfekt rätt att servera till många och kan anpassas efter behov och smak. Lite sambal oelek är gott att ha i om man vill ha hetta!

05082014-012A0078

05082014-012A0083

Skriv ut

Krämig baconsås till pasta eller Zoodles

  • Författare: åse Falkman Fredrikson
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 5
  • Totaltid: 10

Ingredienser

  • 2 paket bacon
  • 1 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • 1-2 msk tamarisoja
  • 3 msk chilisås
  • 1 dl riven parmesan
  • salt, svartpeppar
  • Tillbehör: Parmesanost, basilika, körsbärstomater, stekta champinjonkvartar, gurka
  • Pasta eller strimlad vitkål eller zoodles (zucchini spaghetti)

Instruktioner

  1. Fräs klippt bacon med finhackad lök och vitlök.
  2. Vispa ner creme fraiche, grädde, soja och chilisås och låt allt småputtra 5 minuter.
  3. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar och red eventuellt med mer grädde/mjölk.
  4. Ta bort från plattan och rör ner riven parmesan. Servera genast.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

11 kommentarer
0

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Pia 4 december, 2014 - 20:54

Hej Åse!
Fick min spiralizer/grönsakssvarv idag så jag kunde strimla fina långa zoodles! Så coolt och himla gott:-) Förresten vad är det för helt underbara tallrikar du har, de svarta?
Tack för dina goda recept

Svara
Åse 5 december, 2014 - 08:55

Härligt Pia!
De kommer från RBA! (finns bla på Cervera)

Svara
Pia 16 november, 2014 - 11:52

Hej Åse!
Hur strimlar du zucchini o vitkål lättast!? Tack för ett svar:-)
Hälsn Pia

Svara
Åse 16 november, 2014 - 17:57

Hej Pia! Jag använde en strimlare som jag köpt på Amazon till zucchinin. Till vitkål skär jag bara med kniv =)

Svara
Anette 25 september, 2014 - 19:28

Om jag säger så här: Familjen bokstavligen slickade tallrikarna efter maten 🙂 DET kallar jag gott betyg!
Ska skrivas ut och sättas in bland favoritrecepten

Svara
Åse 26 september, 2014 - 11:16

kul att höra!!

Svara
Anna 10 september, 2014 - 12:09

Antar att detta går att frysa?
Tack för ett nytt superrecept, ska testas till helgen!

Svara
Åse 10 september, 2014 - 22:16

Såsen? Jaaaaa =)

Svara
Susanne 8 september, 2014 - 16:08

Hej Åse!
Det ser jättegott ut! Två frågor: Hur tillagar du dina zoodles? Hur gör du när du strimlar zucchinin? I ett tidigare inlägg ser det ut som om din vän har någon smart pryl till hjälp vid strimlingen. Tusen TACK!

Svara
~ Maria ~ 7 september, 2014 - 20:36

Mums! Detta får bli middagen i morgon. Tack för inspirationen <3

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 7 september, 2014 - 18:32

Jag har länge varit sugen på en liknande krämig pastasås (fast kanske till shiratakinudlar). Detta lät fantastiskt gott, så något liknande blir det nog!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.