Kräftsoppa på fem minuter!

28 december, 2012

En av mina favoriter till nyår är denna superenkla kräftsoppan, jag har lagt ut receptet här två ggr förut men det tål att upprepas!! Fem minuter är väl en liten överdrift men det går snabbt!
4-6 portioner
400 g Kavli kräftost
2 dl creme fraiche
1 burk kräftstjärtar
2 stora morötter
1-3 krm cayennepeppar
Mjölfri redning: Redix


3 msk skaldjursfond alt 2 fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
1 knippe dill
Grovriv morötterna och låt dem fräsa i smör i stor kastrull.
Späd med vatten, fond/buljong och cayennepeppar efter smak (det ska vara lite sting i den!) och låt koka upp en stund på medelvärme.
Lägg sedan i mjukost och fraiche och låt småputtra ännu en stund, här brukar jag köra med stavmixern i soppan för jag vill ha den relativt slät.
Stäng av plattan och lägg i hackad dill och grovhackade kräftstjärtar.
En ny bubbelfavorit här är italienska Rotari Brut Reserva som jag fått prova tillsammans med Vinguiden. Bra pris och inte för sött men ändå friskt och inte för surt. Jag är ju svag för fatton och det har detta vinet! Ett riktigt bra mousserande vin! Vinet har kvalat in till Systembolaget så det kan enkelt köpas där!


Vad ska ni äta till nyår??
Här blir det gratinerad hummer till förrätt, oxfilé med murkelsås och något gott LCHF tillbehör och så någon smarrig lågkolhydratsdessert! Smarr!!
Har ni något supergott recept på gratinerad hummer?? Finns så många olika!
PS! Nu ligger min bok i 20 i topp hos Adlibris (nr 17)!! TACK alla ni som köpt boken och alla ni som recenserat och gett feedback! Ni är bäst!!

20 kommentarer
0

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Kristina Lindblad Danielsson 29 december, 2016 - 15:59

I flera år har jag använt dina fina recept och din hemsida. Här kommer mitt favorit hummerrecept. GOTT NYTT ÅR!
ngredienser
4 st  hummer, fryst eller färsk
200 gram  svarta oliver, urkärnade
2 kruka(or)  basilika
4 dl  crème fraiche, lätt
2 st  vitlöksklyfta(or)
2 dl  Västerbottensost, riven
Tillagning
Det går också bra att använda havskräftor om man vill det. Räkna då två st per person. Tina den hummern dagen innan om den är fryst.
1. Hacka oliverna i en matberedare. Hacka basilikan.
2. Blanda lätt crème fraiche med oliver, basilika, pressad vitlök och riven västerbotten.
3. Dela hummern på längden. Ta bort magsäck och tarm, knäck klorna. Lägg dem på en långpanna.
4. Sätt ugnen på grill.
5. Bred blandningen på hummern. Gratinera dem mitt i ugnen i ca 8 minuter så att de får lite färg.
Kristina

Svara
Enkel Kräftsoppa « Äkta Mat, Äkta Kärlek 4 januari, 2013 - 14:05

[…] har varit så himla sugen på soppa de senaste dagarna och jag var bara tvungen att testa Åses kräftsoppa! Hon tjatar ju om den jämt . Den var god, men den tar mer än 5 min att laga men som sagt, en […]

Svara
Loova 30 december, 2012 - 11:17

Ruggit snygga glas du har där i bakgrunden!

Svara
Anette Levin 29 december, 2012 - 21:00

Hej Åse! Har precis fått din bok hemskickad och den är jätteinspirerande, tack! Gott nytt år! Kram Anette

Svara
Rosa 29 december, 2012 - 17:06

Hade en liten tillställning hemma igår och vi inledde kvällen med en champagne provning som blev mycket uppskattat. Kan rekommendera ett prisvärt som vi alla gillade och som är en nyhet på Systembolaget Beumont des Crayeres. Värt att testas:). Önskar dig ett gott slut o ett gott nytt och tackar för all glädje o inspiration som du delar med dig av. GRATTIS till boktoppen! Njuter av din bok för fullt och ikväll blir det kycklingcurry gratäng;)

Svara
Åse 56kilo 29 december, 2012 - 17:14

Tack för tipset!! <3 Smaklig spis!! =)

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.