Köttgryta med rotfrukter och rött vin

22 april, 2018

God middag raringar!

Jag har suttit med nya layouten till 56kilo sedan i fredags – PUST! Men det kommer bli superbra! Hoppas att vi kan få den live senast tisdag, onsdag om inget oförutsett händer! Alla funktioner som ni saknat kommer att vara tillbaka.

Här kommer ett härligt recept på en enkel köttgryta som vi åt i fredags.
Måste bara berätta: Jag hade förstekt köttet någon dag innan för att snabbt kunna slänga ner i min Crockpot på fredag morgon det var bara det att när jag öppnade lådan med köttet så var typ hälften borta! Det visade sig att Michelle och Nicholas hade fyllt sina matlådor… Jag messade dem att det där lär vara segt att tugga på 😉 haha!
Nåja det innebar att jag inte fick igång min Crockpot i tid för jag fick ju köpa nytt. Så det fick bli en gryta på spisen istället men det fungerar ju det också!

Det blev en riktigt god gryta som föll alla i smaken!

Skriv ut

Köttgryta med rotfrukter och rött vin

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

1 kilo grytbitar, gärna mörade och av god kvalitet
smör att steka i
salt, peppar
1 nät med små röda steklökar, ca 10-12 st, hela
1 vitlök solo, finhackad
4 morötter, i slantar
2 stora palsternackor, i slantar
3-4 stänger stjälkselleri, skivade
150 g färska champinjoner, i kvartar
400 g krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
4 dl rött vin
2 dl vatten
2 lagerblad, krossade
1 msk paprikapulver smoked
krydda med timjan och persilja

 

Instruktioner

Stek köttet i smör i het panna, salta och peppra.
Lägg över i gryta med hälften av vattnet och vinet + köttbuljong.
Låt allt sjuda i ca 2,5 timme.
Rör ner grönsakerna, resten av vinet och vattnet, tomatkross och kryddorna och låt sjuda i grytan i ca 45 minuter.Hoppas det smakar!

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar