Köttfärssås med ajvar

4 juni, 2013

God morgon! Har ni det bra?
Vad roligt med feedback på inlägget i går! Jag vill verkligen av hela mitt hjärta att människor stannar upp och funderar lite kring sitt ätbeteende och varför man gör vissa val, jag upplever många gånger att man inte ser skogen för alla träden och så önskar jag att alla slutade banta – även med LCHF! (Nu pratar jag inte viktminskning som följd av bra kost, utan ”banta”)
I går kväll så hade jag egentligen tänkt göra ajvarkyckling men det blev en köttfärssås med ajvar i stället! Jag använde den heta och trodde den skulle bli för stark för barnen men de smaskade och tyckte det var jättegott! Det blev en lite fräschare smak på köttfärssåsen med ajvar!
5-6 portioner
500 gram nötfärs
1 burk krossade tomater, jag föredrar MUTTI
2 dl creme fraiche
1/2 dl grädde
1 dl ajvar
2 vitlöksklyftor
2-3 msk tamarisoja
2 msk oxfond
1 msk tomatpuré
salt, peppar
Några färska blad basilika
Stek nötfärsen och blanda sedan ner alla ingredienser. Låt allt småputtra under lock i ca 10-15 minuter.
Servera med valfritt tillbehör! Sjögräsnudlarna finns visst lite överallt! Jag gillar dem!! Några säger att Coop har dem!
IMG_4139
Håll till godo med den smått galna blicken, den är inte alltid min man drar fram kameran och förevigar mig vid spisen och jag blev nog smått överraskad! Haha
IMG_4140
IMG_4145
IMG_4147

22 kommentarer
0

Du kanske också gillar

22 kommentarer

Sandra 4 juni, 2013 - 15:21

På tal om ajvar… Väldans gott att ha i korv stroganoff! Bara lök,korv, ajvar, creme fraiche / grädde. Snabbt o enkelt.

Svara
Malin Henriksson 4 juni, 2013 - 14:21

Söt som vanligt 😉
Ajvar är ju fantastiskt gott, ska testa det i fler rätter.

Svara
Petra 4 juni, 2013 - 12:27

Min mamma lärde mig att ajvar är ett måste i köttfärssåsen. Det höjer smaken rejält!
Plus en liten bit smått hackad palsternacka. Mammor är bra! 🙂

Svara
Anne 4 juni, 2013 - 10:59

Coop har sjögräs nudlar och de andra också. De som simmar i nån sorts lag ;).
Puss & kram till dig.

Svara
Jennie Benjaminsson - Healthybyjennie 4 juni, 2013 - 10:48

Vad fin du är Åse och vad gott det ser ut!! 🙂

Svara
Åse 4 juni, 2013 - 13:21

Tack Jennie! KRAM

Svara
Sessan 4 juni, 2013 - 10:48

Vilken härlig basilika!jag vattnar också min och den växer och frodas i sin kruka.Intressant det du skrev igår om hetsen med att gå ner snabbt med LCHF.Jag har jojobantat med VV i flera år och alltid gått upp mer och mer…
Sedan några år har jag drabbats av sjuklig stress och går ej ner ett gram,men magen bullrar inte längre(och det pyser inte därbak heller….hmmm..)
Men jag har läst din härliga bok som jag köpte för ett tag sedan och har förstått att det kan ta lång tid för en störd kropp att släppa ifrån sig fettet,är också 57 år så det kanske gör sitt till oxå,tack för härliga bilder och en superbra blogg!
Blir alltid så inspirerad av dina härliga bilder och annat!

Svara
Åse 4 juni, 2013 - 13:22

Ja visst är det så, lite tålamod får man ha och tyvärr gör ju hormonbalansen efter 40 att det blir allt svårare! Härligt du trivs här Sessan! Kram!

Svara
Jenjo 4 juni, 2013 - 10:40

Men ÅH så gott det ser ut! 🙂 Ska absolut testa göra denna med ajvar. 🙂
Och du är otroligt söt i ögonblicksbilden. 😉
Kramis

Svara
Åse 4 juni, 2013 - 13:22

Naawe, tack! KRAM!

Svara
Slavica 4 juni, 2013 - 10:31

Jag visste inte att podravka hade ajvar 🙂 jag gjorde själv alltid eftersom många andra produkter som kallas för ajvar är någonting helt annorlunda (tomat puré och sånt). Är det ICA eller Coop som säljer det här?
Hälsningar

Svara
Åse 4 juni, 2013 - 10:33

Ica är detta köpt på =)

Svara
Tina 4 juni, 2013 - 10:22

Skrev ju tidigare och gratta för laxkampen:))
Men glömde fråga om yoghurt !
Du äter turkisk och inte rysk är det ett medvetet val och varför ??
Just nu när vi har sommar så vill jag gärna äta min yoghurt med gubbar, nötmusli och kokoschips.
Äter inte det varje dag men ett par ggr i veckan .

Svara
Åse 4 juni, 2013 - 10:24

Jag äter kesella, rysk, turkisk, grekisk =) Jag varierar mig! =)

Svara
Ann-Sofie 4 juni, 2013 - 10:15

Hej! brukar ha ajvar i fiskrätter men har aldrig testat det i köttfärs. Får bli ett kommande projekt : )
Roligt att du vann, det är ju aldrig fel med en weekend!
kramen

Svara
Åse 4 juni, 2013 - 10:38

Tack! ja ajvar är underbart i fisk!! Prova det är gott i så mycket! =)

Svara
Antonia 4 juni, 2013 - 10:14

Oj vilken underbar basilika du har!!! Hur gör du för att få den så där stor och många blad???
Kram!

Svara
Åse 4 juni, 2013 - 10:23

Jag har fått den som kruka! och så vattnar jag varenda dag!

Svara
sophia 4 juni, 2013 - 10:10

Hej jag undrar i vilket blogg inlägg du undra över tips till 40 års festen? kan inte hitta det (jag fyller oxå 40 å behöver tips hihih) hoppas det är okej Åse

Svara
Åse 4 juni, 2013 - 10:23

Inget inlägg utan på 56kilo fansida på FB! =)

Svara
Ewa 4 juni, 2013 - 09:57

Hej Åse
vill bara säga att det är så mysigt och följa din blogg.
Och jätte bra recept mums.
Ha det gott
Kram
Ewa

Svara
Åse 4 juni, 2013 - 10:07

Kram på dig Ewa!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.