Skriv ut

Köttfärspizza med ägg och tryffelpecorino

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

  • 1 sats Fat Head pizzadeg: http://56kilo.se/fat-head-pizzadeg-56kilo/
  • Köttfärssås:
  • 800 g nötfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl rött vin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk konc. oxfond
  • ½1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Topping:
  • 4 stekta skivade champinjoner
  • 1/2 röd paprika
  • 1 liten färsk broccoli
  • 4 ägg
  • 1,5 dl riven ost
  • 4 msk riven pecorino, gärna tryffel

Instruktioner

  1. Förbered pizzabottnarna.
  2. Sätt ugnen på 250 gr.
  3. fräs köttfärsen med lök och vitlök och rör ner övriga ingredienser. Låt allt puttra ihop i 15 minuter. Låt ev överflödig vätska rinna av.
  4. Fördela köttfärssåsen på pizzorna och lägg på champinjoner, strimlad paprika, skivad broccoli och riven ost. Avsluta med att knäcka två ägg på varje pizza. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter tills äggen stelnat och pizzan fått fin färg. Riv lite tryffelpecorino ovanpå vid servering