Köttfärspizza med ägg Glutenfri / LCHF

2 november, 2016

Hej på er!
I går gjorde jag en supergod pizza på DETTA receptet – men fungerar ju på de andra pizzabottenrecepten jag har också! 
Alltså köttfärspizza, det är ju såååå gott! Och jag älskar ÄGG på också! Blev så sugen på att göra en när jag såg Mickes pizza i Örebro när han hade ägg på sin pizza!

012a5210

012a5216

Jag svängde ihop en god sås på grekisk yoghurt, chilisås och sambal oelek och lite salt och peppar. Gott!

012a5223

012a5227

Skriv ut

Köttfärspizza med ägg LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Köttfärssås

  • 500 g nötfärs
  • 400 g tomatkross
  • 2 msk oxfond
  • 2 msk tamarisoja
  • 2 msk tomatpuré
  • salt, peppar

Topping

  • 3 dl riven ost
  • jalapenos efter smak
  • 6 skivor Salami (Göl Pepperoni)
  • 2 påsar/kulor mozzarella á 125 g
  • 2 dl skivade champinjoner
  • 4 ägg
  • oregano, salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Förbered pizzadegen och förgrädda den.
  2. Gör köttfärssåsen: Fräs lök och vitlök i smör. Rör ner köttfärs och finhacka med en stekspade. Stek tills köttfärsen fått fin färg. Rör ner övriga ingredienser och smaka av med salt & peppar. Låt puttra i ca 10 minuter.
  3. Strö riven ost på pizzabottnen och fördela köttfärssåsen över.
  4. Lägg på jalapenos, salami, skivad mozzarella, skivade champinjoner och avsluta med att knäcka äggen ver.
  5. Grädda i ugnen, ca 10 minuter.
  6. Servera med en god sås.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

Du kanske också gillar

1 kommentar

Ann-Charlotte 23 april, 2017 - 18:46

Såååååå gott!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.