Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Köttfärsgratäng med mozzarella och färsk oregano


  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

150 g champinjoner
800 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater (MUTTI)
1 msk tomatpuré
3 msk oxfond
2 tsk kanel
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
salt, peppar
1 kruka färsk oregano, bladen
10 körsbärstomater
2 dl creme fraiche
2 dl riven mozzarella
kokosolja utan smak eller smör att steka i


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Skiva champinjonerna och fräs i fettet tills de fått fin färg. Salta något. Lägg på fat.
Finhacka lök och vitlök och stek tillsammans med nötfärsen. Rör ner tomatkrossen och kryddorna. Rör ner champinjonerna. Låt allt puttra några minuter. Sleva upp köttfärsröran i en ugnsform. Rör ihop creme fraiche och ost, salta lite och fördela över köttfärsröran. Strö grovhackad oregano över och de halverade körsbärstomaterna. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter tills gratängen har fin färg.