Köttfärsgratäng med mozzarella och färsk oregano

11 maj, 2018

Gokväll i stöva!
Jag njuter SÅ av att ha långledig helg! Inte för att ”ledig” direkt är det ord jag kan använda men dagar tillsammans med familjen allena är guld värt!

Vi hade ett paket nötfärs i kylen efter vår hamburgerkväll så det fick bestämma middagen!
Köttfärsgratäng är alltid rätt!

köttfärsgratäng

Dofterna! Mmmmmmmm!

Älskar att använda färska örtkryddor i maten! Det blir så mycket godare!

Detta måste ni prova! =)

Skriv ut

Köttfärsgratäng med mozzarella och färsk oregano

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8
  • Kategori: kött

Ingredienser

150 g champinjoner
800 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater (MUTTI)
1 msk tomatpuré
3 msk oxfond
2 tsk kanel
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
salt, peppar
1 kruka färsk oregano, bladen
10 körsbärstomater
2 dl creme fraiche
2 dl riven mozzarella
kokosolja utan smak eller smör att steka i

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Skiva champinjonerna och fräs i fettet tills de fått fin färg. Salta något. Lägg på fat.
Finhacka lök och vitlök och stek tillsammans med nötfärsen. Rör ner tomatkrossen och kryddorna. Rör ner champinjonerna. Låt allt puttra några minuter. Sleva upp köttfärsröran i en ugnsform. Rör ihop creme fraiche och ost, salta lite och fördela över köttfärsröran. Strö grovhackad oregano över och de halverade körsbärstomaterna. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter tills gratängen har fin färg.

Keywords: köttfärsgratäng

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Ni hittar fler goda gratänger med kött i min KÖTT kategori

16 kommentarer
26

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Lottis B 22 maj, 2018 - 06:19

Oj så gott! Familjen mumsade och åt till sista smulan 🙂 Och som någon mer här har skrivit, kul att testa kanel i färsen. Jag var lite skeptisk men det var ju supergott!
Idag ska vi testa torskryggen med hetta och gult mos.
Tack för all inspiration och smarriga rätter. Du är grym 🙂

Svara
Marie 12 maj, 2018 - 22:33

Detta receptet levererade verkligen, supergott!! Kul o testa att ha i kanel i färsen👌Tackar för detta härliga recept o längtar efter att prova ditt nästa😊😉ha en fortsatt härlig helg!// Marie

Svara
Åse 13 maj, 2018 - 09:48

Vad roligt att det smakade Marie! KRAM

Svara
Ida 12 maj, 2018 - 14:11

Ser smaskigt ut! Får kanske bli söndagsmiddagen imorgon. Tack för många lätta och goda recept. Som sagt var hur skulle min familjs mat se ut utan dig 🙈🤗

Svara
Anita 12 maj, 2018 - 10:18

Ser jättegott ut . Är verkligen nöjd med dina recept är så enkla och goda
Ha en fortsatt bra helg och njut av vädret vet aldrig hur länge det varar

Svara
Marianne 12 maj, 2018 - 09:54

All din mat som du lägger ut här på bloggen ser så gott ut. Man blir så inspirerad och sugen på allt.
Fina upplägg och fint porslin.
Nu ska jag ut i solen. Är i Enköping för tillfället och här har vi klarat oss än så länge från regn och åska. Här hört att det regnat rejält på vissa ställen.
Ska titta på barnbarn som spelar fotboll. De är på läger här.
Ha en fortsatt fin helg. 😎

Svara
Åse 12 maj, 2018 - 09:57

Åh vad mysigt det låter! Vi hade regn i gårnatt bara, svalare i går men idag sol och värme igen! Ha en fin dag! 😍

Svara
Ingamaj 12 maj, 2018 - 09:53

Tack snälla❤️

Svara
Ingamaj Boström 12 maj, 2018 - 07:59

Ser gott ut, men var hittar jag receptet?
Tack för all inspiration

Svara
Åse 12 maj, 2018 - 08:01

Det föll bort under natten! Haha! På plats nu!

Svara
Jeanette 12 maj, 2018 - 07:29

Hittar inget recept på rätten? Delar du med dig det? Ser väldigt gott ut!

Svara
Åse 12 maj, 2018 - 08:01

Det försvann konstigt nog men är på plats nu =)

Svara
Jana 12 maj, 2018 - 06:34

Vet är receptet??? Ser vansinnigt gott ut 🤗👌

Svara
Elisabeth 12 maj, 2018 - 04:19

Jag gjorde ditt paket på grillen! Lax med grönsaker och feta! Så gott det blev, tack för alla dina tips😍

Svara
Åse 12 maj, 2018 - 08:02

Vad roligt att höra!! =)

Svara
Katrin 11 maj, 2018 - 23:18

Vad gott det set ut! Tack för tios och inspiration.! Hälsningar Katrin

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.