Köttfärsgratäng med mozzarella och färsk oregano

11 maj, 2018

Gokväll i stöva!
Jag njuter SÅ av att ha långledig helg! Inte för att ”ledig” direkt är det ord jag kan använda men dagar tillsammans med familjen allena är guld värt!

Vi hade ett paket nötfärs i kylen efter vår hamburgerkväll så det fick bestämma middagen!
Köttfärsgratäng är alltid rätt!

köttfärsgratäng

Dofterna! Mmmmmmmm!

Älskar att använda färska örtkryddor i maten! Det blir så mycket godare!

Detta måste ni prova! =)

Skriv ut

Köttfärsgratäng med mozzarella och färsk oregano

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8
  • Kategori: kött

Ingredienser

150 g champinjoner
800 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater (MUTTI)
1 msk tomatpuré
3 msk oxfond
2 tsk kanel
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
salt, peppar
1 kruka färsk oregano, bladen
10 körsbärstomater
2 dl creme fraiche
2 dl riven mozzarella
kokosolja utan smak eller smör att steka i


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Skiva champinjonerna och fräs i fettet tills de fått fin färg. Salta något. Lägg på fat.
Finhacka lök och vitlök och stek tillsammans med nötfärsen. Rör ner tomatkrossen och kryddorna. Rör ner champinjonerna. Låt allt puttra några minuter. Sleva upp köttfärsröran i en ugnsform. Rör ihop creme fraiche och ost, salta lite och fördela över köttfärsröran. Strö grovhackad oregano över och de halverade körsbärstomaterna. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter tills gratängen har fin färg.

Keywords: köttfärsgratäng

Ni hittar fler goda gratänger med kött i min KÖTT kategori


Nu säljer 56kilo, familjen och några vänner kläder och accessoarer. Välkommen in till 56kilo SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 
24 kommentarer
33

Du kanske också gillar

24 kommentarer

Sandra 28 mars, 2019 - 15:06

Som jag har förstått det så har du IBS ? 🙂 , jag har nämligen med det , men har bara vetat om det i typ 2,5 år 🙂 , så har inte jättebra koll på hur jag ska göra med kosten , något tips ?

Svara
Åse 28 mars, 2019 - 15:07

Hej! Nej jag har ingen IBS =)

Svara
Sandra 28 mars, 2019 - 15:05

Den va lös även när jag tog ut den ur ugnen och hade den inne längre än utsatt tid, så tänkte va konstigt gjorde jag nåt fel, men nu när den stått framme i typ 30min så har den blivit fast å fin:)

Svara
Sandra 28 mars, 2019 - 15:00

Blev fastare nu 😉 va jättegod ! Toppen 👌

Svara
Åse 28 mars, 2019 - 15:00

Grymt! =)

Svara
Sandra 28 mars, 2019 - 13:37

Min blev väldigt lös till en början, är det så att det blir fastare efter en stund när man tagit ut den från ugnen ?

Svara
Åse 28 mars, 2019 - 14:45

Hej! Hm vet inte hur du menar?
Du ser hur köttfärsen ser ut i konsistens. Och ja oststanningen är ju lös i början, den sätter sig i ugnen.

Svara
Kycklingfärsgratäng med creme fraiche röra – Niiinis Kitchenlife 28 februari, 2019 - 19:37

[…] är ett recept från Åse på 56kilo ifrån början, men som jag berättade så ändrade jag lite i […]

Svara
Lottis B 22 maj, 2018 - 06:19

Oj så gott! Familjen mumsade och åt till sista smulan 🙂 Och som någon mer här har skrivit, kul att testa kanel i färsen. Jag var lite skeptisk men det var ju supergott!
Idag ska vi testa torskryggen med hetta och gult mos.
Tack för all inspiration och smarriga rätter. Du är grym 🙂

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.