Köttfärsgratäng med mozzarella och färsk oregano

11 maj, 2018

Gokväll i stöva!
Jag njuter SÅ av att ha långledig helg! Inte för att ”ledig” direkt är det ord jag kan använda men dagar tillsammans med familjen allena är guld värt!

Vi hade ett paket nötfärs i kylen efter vår hamburgerkväll så det fick bestämma middagen!
Köttfärsgratäng är alltid rätt!

köttfärsgratäng

Dofterna! Mmmmmmmm!

Älskar att använda färska örtkryddor i maten! Det blir så mycket godare!

Detta måste ni prova! =)

Skriv ut

Köttfärsgratäng med mozzarella och färsk oregano

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8
  • Kategori: kött

Ingredienser

150 g champinjoner
800 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater (MUTTI)
1 msk tomatpuré
3 msk oxfond
2 tsk kanel
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
salt, peppar
1 kruka färsk oregano, bladen
10 körsbärstomater
2 dl creme fraiche
2 dl riven mozzarella
kokosolja utan smak eller smör att steka i


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Skiva champinjonerna och fräs i fettet tills de fått fin färg. Salta något. Lägg på fat.
Finhacka lök och vitlök och stek tillsammans med nötfärsen. Rör ner tomatkrossen och kryddorna. Rör ner champinjonerna. Låt allt puttra några minuter. Sleva upp köttfärsröran i en ugnsform. Rör ihop creme fraiche och ost, salta lite och fördela över köttfärsröran. Strö grovhackad oregano över och de halverade körsbärstomaterna. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter tills gratängen har fin färg.

Keywords: köttfärsgratäng

Ni hittar fler goda gratänger med kött i min KÖTT kategori

16 kommentarer
29

16 kommentarer

Lottis B 22 maj, 2018 - 06:19

Oj så gott! Familjen mumsade och åt till sista smulan 🙂 Och som någon mer här har skrivit, kul att testa kanel i färsen. Jag var lite skeptisk men det var ju supergott!
Idag ska vi testa torskryggen med hetta och gult mos.
Tack för all inspiration och smarriga rätter. Du är grym 🙂

Svara
1 2

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.