Köttfärsfylld Spagettipumpa

4 oktober, 2016

Detta blev såååå gott och barnen åt med god aptit! ja alla utom Alice, för hon gillar inget annat än Tacos och vanlig spaghetti med köttfärssås och absolut inga konstiga grönsaker! Suck! 😉
Hittar ni inte spagettipumpa på ert varuhus, så FRÅGA efter den! Det är ju en säsongsgrönsak och BÖR finnas!
Hur man tillreder Spagettipumpa hittar ni HÄR.
012a3912
Pumporna penslade med smör, salt och peppar.
När pumpan var mjuk så tog jag en gaffel och rev upp trådarna.
Saltade och pepprade lite till.
012a3913
Fyll pumporna med köttfärssås.
012a3916
På med ett rejält lager riven mozzarella i påse.
012a3918
Gratinera i ugn i ca 10 minuter.
012a3920
KLART!
012a3925
012a3937
Skriv ut

Köttfärsfylld Spagettipumpa

  • Författare: åse falkman fredikson

Ingredienser

  • 2 Spagettipumpor tillredda
  • 1200 g ekologisk nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • salt, peppar
  • 800 g krossade tomater
  • 1/2 dl rött vin
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 dl grädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk konc. oxfond
  • lite kinesisk soja eller tamarisoja
  • 2 tsk basilika
  • 2 tsk oregano
  • Mozzarella till gratinering

Instruktioner

  1. Tillred pumporna enligt anvisning. Låt svalna och riv upp köttet till trådar. Salta och peppra lite.
  2. Lägg på ugnsfast plåt.
  3. Skala och finhacka löken. Riv vitlöken.
  4. Fräs lök och vitlök i smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den, hacka med stekspade så den finfördelas. Tillsätt fond, vin, tomatkross och kryddor. Smaka av. Låt koka ca 15 min. Tillsätt grädde och koka ytterligare 5 min.
  5. Fyll pumporna med köttfärssåsen och fördela riven mozzarella över.
  6. Gratinera i 250 gr i ca 8-10 minuter.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 8

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Sofia 25 oktober, 2016 - 20:45

Underbart gott! Tusen tack för din fina blogg och böcker du är en stor inspirationskälla❤️

Svara
Jenjo 5 oktober, 2016 - 06:53

Oj! Detta ser också verkligen jättegott ut. 🙂 Fattar jag rätt om jag tolkar det som att pumpatrådarna ligger kvar i pumpa när du fyller med köttfärs, eller tar du ut dem och serverar det sedan bredvid?
Ha en bra dag!

Svara
Åse 5 oktober, 2016 - 06:57

Yes! 🙂 ha en fin dag! ❤️

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.