Detta blev såååå gott och barnen åt med god aptit! ja alla utom Alice, för hon gillar inget annat än Tacos och vanlig spaghetti med köttfärssås och absolut inga konstiga grönsaker! Suck! ;)
Hittar ni inte spagettipumpa på ert varuhus, så FRÅGA efter den! Det är ju en säsongsgrönsak och BÖR finnas!

Hur man tillreder Spagettipumpa hittar ni HÄR.

012a3912

Pumporna penslade med smör, salt och peppar.

När pumpan var mjuk så tog jag en gaffel och rev upp trådarna.
Saltade och pepprade lite till.

012a3913

Fyll pumporna med köttfärssås.

012a3916

På med ett rejält lager riven mozzarella i påse.

012a3918

Gratinera i ugn i ca 10 minuter.

012a3920

KLART!

012a3925

012a3937

Köttfärsfylld Spagettipumpa

Författare: åse falkman fredikson   Portioner: 8

Ingredienser

  • 2 Spagettipumpor tillredda
  • 1200 g ekologisk nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • salt, peppar
  • 800 g krossade tomater
  • 1/2 dl rött vin
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 dl grädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk konc. oxfond
  • lite kinesisk soja eller tamarisoja
  • 2 tsk basilika
  • 2 tsk oregano
  • Mozzarella till gratinering

Instruktioner

  1. Tillred pumporna enligt anvisning. Låt svalna och riv upp köttet till trådar. Salta och peppra lite.
  2. Lägg på ugnsfast plåt.
  3. Skala och finhacka löken. Riv vitlöken.
  4. Fräs lök och vitlök i smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den, hacka med stekspade så den finfördelas. Tillsätt fond, vin, tomatkross och kryddor. Smaka av. Låt koka ca 15 min. Tillsätt grädde och koka ytterligare 5 min.
  5. Fyll pumporna med köttfärssåsen och fördela riven mozzarella över.
  6. Gratinera i 250 gr i ca 8-10 minuter.
LOADING..