Köttfärslimpa Capricciosa

27 april, 2017

Hej på er!
Favorit i repris i dag!
Detta åt jag både i går och idag – så himla gott!
Annas Fröbröd med mjukost och avokado, lagomkokt ägg med örtsalt, vaniljkvarg med bär och bipollen. SLURP!


Som sagt, vi har fortfarande inte hunnit montera matbordet (det ska vi göra ikväll!) så matinspirationen och dukning lyser med sin frånvaro.
Köttfärslimpa är en stor favorit och den här versionen är grymt god! Köttfärslimpa och pizza i ett! 

Är en form av MEATZA som jag hade i min första bok ”Viktminskning med LCHF” och idén till just detta hittade jag hos Köket.se

Toppingen går ju att variera hur mycket som helst och detta kommer bli en stående favorit här, var så säkra! =)

Skriv ut

Köttfärpizza (limpa) Capricciosa

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8

Ingredienser

  • Köttfärsröran:
  • 3 dl mjölk eller vatten
  • 1 dl pofiber
  • 1 kilo nötfärs
  • 2 ägg
  • 2 gula lökar, rivna
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk kalvfond
  • Topping:
  • 2 dl pizzasås
  • 2 st mozzarella á 125 g
  • 150 g rökt skinka
  • 250 g champinjoner
  • 4 tsk torkad oregano
  • Basilikablad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Rör ihop vätska med pofiber och låt svälla.
  3. Rör ihop nötfärs med pofiberröran och övriga ingredienser.
  4. Tryck ut köttfärssmeten i smord form ca 25 x 30 och bred tomatsåsen ovanpå.
  5. Strö oregano över, sedan champinjoner och skivad mozzarella och sist strimlad skinka.
  6. Sätt in i ugnen ca 25 minuter. Servera med en god sallad eller kokt blomkål/kokt broccoli och sockerfri lingonsylt.
  7. Jag gjorde även en snabb skysås och serverade till.

 

12 kommentarer
0

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Stina 11 juni, 2017 - 12:32

Låt bli att ha i fibrerna! Smaken blev bra, men konsistensen är som slemmig kattmat 😣. Det blev 1 kilo köttfärs ner i sopkorgen.

Svara
Åse 11 juni, 2017 - 13:30

Hade du pofiber i??? Inte fiberhusk eller annat? För det där stämmer inte med hur mitt resultat blev. Pofiber ersätter skorpmjöl och ger samma konsistens, dvs suger upp vätska – gör definitivt inget slemmigt som kattmat.
Det används i alla mina köttfärslimperecept och har gjort i alla år och jag har aldrig hört ngn nämna att det skulle bli slemmigt? http://56kilo.se/champinjon-och-farskostfylld-kottfarslimpa-lchf/

Svara
Stina 12 juni, 2017 - 12:49

Då måste jag ha tagit fel. Sjutton också. men tack för att du svarade =)

Svara
Åse 12 juni, 2017 - 12:53

Hua! 1 dl fiberhusk lär inte varit trevligt 😉 bättre lycka nästa gång! 🙂

Svara
Toini 13 maj, 2017 - 08:48

Låter ju gott! Var kommer äggen, löken och kalvfonden in i receptet? Antar att det ska ner i köttfärsröran eller?

Svara
Erika GBG 28 april, 2017 - 07:44

Hej! Låter lite annorlunda, vad smakar det som, typ? Kram och trevlig helg!

Svara
Åse 28 april, 2017 - 07:49

Som köttfärslimpa med ost och skinka 🙂

Svara
Anna Haeggman 27 april, 2017 - 20:15

Mannen slår volter här hemma av förtjusning när jag visar honom detta recept. Vi ska testa i helgen! 😀 Tack för dina tips och alltid så fina bilder.

Svara
Jeanette 27 april, 2017 - 16:11

Hej vännen,
tror det är 2 recept hopblandade???
Sockerfri lingonsylt till pizza lät lite annorlunda…:)
kraaam Jeanette

Svara
Åse 27 april, 2017 - 16:16

Lingonsylt till köttfärslimpa är klockrent och detta är ju en köttfärslimpa med pizzatopping hihi kraaaam

Svara
Monika 27 april, 2017 - 15:43

Vad gott det ser ut! Tack för inspirerande recept! Det här gör vi nog i helgen.

Svara
Lena 27 april, 2017 - 15:30

Vi har båda minskat rejält i vikt med hjälp av LCHF det senaste året. En stor del av framgången beror på alla fantastiska recept och tips vi hittar här. Övriga familjen tycker att de numera får restaurang mat. Stort tack Lena och David

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.