Köttbullar med svamp- och blomkålsmos LCHF

24 februari, 2017

Älskade, finaste ni!
Sååååå varm i hjärtat av alla era fina kommentarer till inläggen från igår. Läser varenda kommentar i både kommentarsfältet och på Facebook.
Jag är så tacksam att ni trivs här hos mig och att ni förstår (och mestadels uppskattar!) att samarbeten är en förutsättning för att ni ska kunna läsa här.
Så klart kan en blogg inte bara bestå av samarbeten, det är en fin balansgång det där men jag fortsätter som nu.
Tuuuuusen tack och ett fång med varma fredagskramar! ❤️
Nu har vi haft målaren här som ska komma med offert för vardagsrummet! Åh längtar! 
Ni vet hur det är, har man väl fått för sig att fixa och ändra om så vill man ha det gjort omedelbums, helst i går! Haha!
I går trillade jag köttbullar för glatta livet! Huuuuu avskyr det!! Men många på instagram tipsade om att spritsa ut smeten som Mannerström gör! Har ni provat?? Jag ska minsann prova!
Jag steker mina köttbullar på plåt i ugnen, då går det snabbare åtminstone!

Till köttbullarna gjorde jag blomkålsmos som jag blandade med stekt svamp och färsk persilja. Blev så gott!
Till det saltgurka, Önos sockerfria lingonsylt och gräddsås! Slurp!

Här kommer receptet!
Skriv ut

Köttbullar med svamp- och blomkålsmos LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • Köttbullar:
  • 1 kg nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 3 msk kalvfond
  • Salt, peppar
  • 1 msk pofiber
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • smör
  • Blomkålsmos:
  • 2 stora blomkålshuvuden
  • 200 g champinjoner
  • 1 knippe persilja
  • en skvätt grädde, färskost eller smör
  • salt, vitpeppar
  • Gräddsås:
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 2 msk kalvfond
  • salt, vitpeppar
  • 1 tsk lingonsylt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 gr.
  2. Finriv löken och blanda i smeten med övriga ingredienser.
  3. Rulla köttbullar.
  4. Ta ut en het plåt från ugnen och klicka ut lite smör på den. Lägg köttbullarna på plåten och sätt in den. Skaka plåten emellanåt så att köttbullarna steks jämt. Ta ut dem när de är jämnbruna.
  5. Skiva svampen och stek i smör.
  6. Dela blomkålen i buketetr och koka i lättsaltat vatten i ca 12 minuter. Häll av i durkslag och lägg sedan tillbaka i kastrullen och låt ånga av på låg värme. Mosa med potatisstöt och rör ner mejeri och krydor. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda med stekt svamp och grovhackad persilja.
  8. Koka upp creme fraiche och grädde. Rör ner kalvfond och kryddor. Smaka av och låt sjuda i ca 10 minuter.

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


I kväll blir det lite bubbel i glasen som vanligt en fredagskväll! 
Måste ju visa er mina nya fina tallrikar och champagneglas från serien Diamond från Fyrklövern! Designern är inget mindre än Dyrberg/Kern!
Älskar guldkanten!!




Ha nu en riktigt fin fredag! Jag sliter med lite småsaker på sajten (design) och borde egentligen jobba med recept som jag ska göra i samarbete med Anna (Hallén)
KRAMAR i drivor!
❤️

Print Friendly, PDF & Email

12 kommentarer
0

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Margareta 20 juni, 2017 - 21:43

Länge sen jag tittade in här men glad jag gjorde det nu när det vankas midsommarbullar.
Håller med att det är urtråkigt att rulla. Ska absolut testa att spritsa nästa gång. 22 minuter tog det att rulla 1 kg!
Men goda blev de. Tack igen för en inspirerande sida ❤️

Svara
Vickan 10 mars, 2017 - 10:09

Hej Åse!
Både din blogg och dina böcker ger mig inspiration, så enkelt, klart och tydligt! Fina bildserier så man hänger med.. Otroligt bra jobbat!
Jag har ätit LCHF för några år sen men blev i höstas uppmanad att helt lägga om kosten av min gynekolog. Har PCOS och han uppmanade mig just att köra på LCHF, utan rött kött, fIsk och fågel var ok. Började i mitten av januari och det har gått jätte bra! -7,5 kg, men det är inte det viktiga, det är hur bra jag mår! Nästan ingen värk och en bra känsla i kroppen! Detta är ingen tillfällig diet detta är nu en ny livsstil!
Detta recept kommer att bli kvällens middag, dreglar redan! Väljer att byta ut nötfärsen mot kycklingfärs.
Enda nackdelen med kycklingfärs är den tråkiga färgen.. Kan man ta lite soja för att få till en trevligare färg? Eller innehåller sojan något jag bör akta mig för?
Kram Vickan

Svara
Åse 10 mars, 2017 - 12:53

Hej! Grattis till dina fina resultat!
jag använder tamarisoja som är naturligt glutenfri och fermenterad. Renee Voltaire har en som jag köper, finns på Ica maxi =)

Svara
Elsa 26 februari, 2017 - 18:58

Grymt goda köttbullar!! Testade, för första gången, att spritsa mina idag. Superenkelt! Kommer aldrig mer att rulla köttbullar!
Tack för alla dina grymma recept! Kram! 💕

Svara
lisa 26 februari, 2017 - 12:10

Hej.
Du är riktigt snygg i din nya frisyr, har själv klippt av mig håret två decimeter. Kul med lite nytt…
Men du får gärna tipsa om hur du stylar…Lockar du eller hat du självfall, ditt hår ser riktigt tjockt ut med mkt volym. Vad använder du för produkter?
Tacksam för svar=)
Ha en skön söndag!!!

Svara
Åse 26 februari, 2017 - 15:38

Tack så mycket!
Jag har mycket hår och en del fall i det.
Just nu stylar jag det genom att spraya saltvattenspray i håret och torka sedan tar jag min locktång och virar halva slingan den lite snabbt (inte toppen) – lite slarvigt så där.
Men det funkar även att bara ta håret i en tofs högt uppe så blir håret lite halvlockigt så där också 🙂 Avslutar med hårspray! (OSIS+)

Svara
Karin 25 februari, 2017 - 18:17

Vad kul att du gör köttbullar i ugnen. Har gjort så i många år .Finns så många olika bra recept på köttbullar
.
Gillar din blogg väldigt mycket. Bra blandning av lite av varje .Fortsätt så.
Förstår att lite reklam måste det vara.

Svara
Monica 24 februari, 2017 - 16:03

Har alltid tyckt att vad du än visar, eller recept . Så har det varit så kul att läsa, och att laga sååå mycket gott👍Du har hjälpt mig såmycket.Kram
Kram🌺🌺🌺

Svara
Ewa Heller Ekblad 24 februari, 2017 - 15:06

Kära Åse, jag går ofta in på bloggen, blir ispirerad av dina bilder och dina recept och följer hur du hela tiden utvecklar ditt jobb. Jag kommenterar ju aldrig, eller sällan men nu vill jag bara ge dig en kram och bekräfta: Du är så duktig och kreativ.👍
Allt gott till dig och vi ses hoppas jag!
Ewa Heller Ekblad💚🌿☘️

Svara
Åse 24 februari, 2017 - 15:09

Underbara Ewa! Blir så glad när du kikar in och lämnar en rad efter dig! Det gör inget att det är sällan!
Många kramar och jag hoppas så att vi ses igen! Du kan väl följa med mig och Anna till Malaga i höst? =)
Många kramar!

Svara
Lena H 24 februari, 2017 - 13:08

Stort gilla på dom fina glasen och porslinet! Javisst är det så…vänta på offerter inte det roligaste, men tänk så fint det blir snart 🙂 Trevlig helg!!

Svara
Åse 24 februari, 2017 - 15:15

Trevlig helg Lena! <3

Svara

Lämna en kommentar