Kotlett med Vitlökspotatis

1 januari, 2006

1 portion á 6,5 pts

1 stor bakpotatis
1 Fläskkotlett (90 g tillagad)
30 g 12% riven ost (Gratella Mager) (ca 1 dl)
2 vitlöksklyftor
finhackad rödlök
1 mörk oxbuljongtärning
3 dl vatten
Brun maizena redning
11/2 tsk lättmargarin (gratis om du tar den som begränsad smaksättare)

Gör så här:
Baka potatisen i ugn. 225 g 1 timme (ev förbaka i micro – kortare tid i ugn i såfall)
Salta och peppra kotletten (eller använd grillkrydda) och stek den på medelvärme.
Ta ut potatisen när den är klar och gör ett kryss i den och fläk upp den.
Salta och peppra innanmätet och pressa i vitlöken.
Strö rödlöken över och sist i den rivna osten
Sätt in i ugn på hög värme tills osten fått fin färg.

Under tiden tillaga såsen:
Häll bort ev stekfett från stekpannan. Sätt tillbaka på plattan och häll i vattnen och buljongtärningen.
Låt koka upp och red den med maizena redning.
Servera med en god sallad och en hungrig mage för detta blir du mätt av!!
Källa: Eget recept

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.