Konjakskyckling i krämig fetaostsås!

8 september, 2009

Kylskåpsrensning is da shiiiit!

Man tager vad man haver, säger man ju och det gjorde jag och OJ ojooooooooooooooj så gott det blev! Vänner, jag har räddat er fredag!!

5-6 personer

5 kycklingfiléer
250 g färska champinjoner (burkisar är blääää)
1/2 gul lök eller två schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
ca 5-6 soltorkade tomater


3/4  hönsbuljong
Ca 75 g feta eller buffalo ost (jag använde buffalo)
nymalen svartpeppar
2 burkar Fraiche med soltorkad tomat och fetaost
3 dl vispgrädde
en skvätt konjak
lite soja

Strimla kycklingen och stek upp i smör, salt och peppar
Stek upp lök och champinjoner


Blanda allt i kastrull, häll på grädde, fraiche, buljong kryddor etc, koka upp på svag värme en liten stund.

Servera med till favorittillbehör!

IMG_2842

IMG_2848

Såååå gott så man söööörplar såsen!
Ja det är pyjamas jag har på mig, och har haft hela dagen!!! haha ibland hinner man verklingen INGET som fembarnsmamma 😉

36 kommentarer
0

Du kanske också gillar

36 kommentarer

Pernilla A 13 september, 2009 - 09:55

Denna maträtt blev serverad här hemma igår kväll efter en heldag ute för barnens och makens del. Får ju bara säga att ALLA åt med god aptit. Och så underbart god smak det blev med creme fraichen. Jag hade ingen konjak i för det fanns inte att tillgå. Men lika gott ändå vill jag lova. Vi hade ris till samt rårivna morötter och ett supergott mustigt rödvin. Så nästa gång som vi ska ha gäster kommer de att bli bjudan på ÅSE:S kyckling som receptet numera heter i min slitna ”favvoreceptnok”.
Kram kram

Svara
Åse 13 september, 2009 - 10:54

Haha sötnos, va roligt att den smakade!!! :))) Kraaaam!

Svara
Caroline 12 september, 2009 - 14:42

Hmm jag är inte så glad i fetaost men sambon är så jag ska nog prova denna =D Ser ju gott ut om inte annat hehe.

Kram

Svara
jennyh 11 september, 2009 - 18:37

Det dröjde ända tills idag innan jag fick denna rätt gjord. Ojojojoj vad gått det va. Det godaste jag smakat på länge.

Svara
Frun på ön 11 september, 2009 - 12:16

Mumma! Detta får bli lördagsmaten. Blev så lycklig när jag hittade ”rätt” fraiche i affären idag. Tack för ännu ett bra tips, och jag antar att jag får duka med sked också. För uppenbarligen vill man inte missa en droppe av såsen! 😉

Svara
Malin J 9 september, 2009 - 20:42

Perfekt med pyamas hela dagen så är det fixat och klart när du lägger dig i soffan på kvällen man måste vara effektiv 😉

Svara
vickan 9 september, 2009 - 11:49

haha du hann ju sminka dig i allafall, det är mer än vad jag hunnit trots ETT barn 🙂 (som dessutom i skrivandets skull är på dagis)

Svara
Alexandra 9 september, 2009 - 10:56

hahaha… näääää, ibland hinner man inte mycket som 5-barnsmamma. Helt plötsligt är det kväll bara så där 😉

Märks speciellt nu när maken började jobba i måndags efter 10 veckors ledighet och L som åkt på en förkylning och är allt annat än glad och bebis som baaaara vill ligga i famnen och sova.

Men det är hääääärligt ändå med många kids =)

Svara
jennyh 9 september, 2009 - 10:44

Mmmm, det såg ju riktigt mumma ut. Blir till att ta fram kyckling ur frysen och prova den rätten redan ikväll!

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.