Kokt torsk med ägg- och persiljesås

16 februari, 2017

Det här är världens godaste snabbmat!
Går på nolltid och är så fantastiskt gott att jag har ätit det både i går och i dag!
MUMS!


Skriv ut

Kokt torsk med ägg- och persiljesås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Äggsås

4 ägg
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1/2 citron, skalet + saften
1 krm vitpeppar
4 msk hackad persilja
1 fiskbuljong
ev. salt

Kokt torsk

600 g tinad torsk
1 liter vatten
2 tärningar fiskbuljong
1 citron


Instruktioner

Koka äggen hårdkokta. Skölj direkt med kallt vatten och skala. Dela kors och tvärs i en äggdelare till hack.
Koka upp grädde och creme fraiche. Rör ner buljong, citronsaft/skal och vitpeppar. Smaka av med ev mer salt. Låt sjuda några minuter tills den tjocknat. Dra åt sidan. Rör ner hackad persilja och ägg.
Koka upp vatten och buljong. Dela torsken i bitar. Låt sjuda i 3 minuter. Ta sedan upp och ånga av lite. Servera med äggsåsen, kokta grönsaker och 1 citronskiva. Gröna ärter är också mycket gott till!

19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Catarina 1 november, 2018 - 18:52

Det här var nog den godaste fiskrätt jag någonsin lagat!!! Du är så fantastisk på att sätta ihop recept, lagar i princip all mat med dina recept som bas 🙂 Tack!

Svara
Åse 2 november, 2018 - 08:17

Åh vad roligt att höra Catarina!

Svara
Sanna 27 april, 2018 - 15:04

Hej Åse! Jag kan inte se receptet…Vet att jsg har läst det innan men nu ser jag inget.

Svara
Åse 27 april, 2018 - 16:49

Hej Sanna, ja det har visst fallit bort, jag ska be support titta på det nästa vecka.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.