Kokostoppar, vänligt!

23 april, 2010

Dessi påminde mig om att kokostoppar är ju LCHF vänligt! Så det får bli en sådan efter maten idag =)

50 g smör
2 ägg
200 g kokosflingor
Mörk choklad 70% minst
1 dl sukrin*
1 lime

Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg med socker. Häll efter en stund ner smöret och blanda i kokosflingorna, riv ner skal från 1 lime och även limesaften. Låt stå i 15 minuter i rumstemperatur innan du formar höga toppar med händerna och sätter på bakpappersprydd plåt.


Grädda i ugnen ca 10-15 minuter (175 g). När de svalnat doppar du toppen eller botten i smält mörk choklad.

**Sukrin är en ekologisk produkt och 100% naturligt. Det är en sockeralkohol och finns naturligt i tex päron och svamp och som kroppen inte tar tar upp och det innebär att ditt insulin inte påverkas. Inte kemiskt framställd och således ett bättre sötningsmedel än många andra.

pbgvm92u

20 kommentarer
0

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Barbro Haglund 8 april, 2018 - 20:42

Måste man ha socker överhuvudtaget?
Kokos och smör blir ju sött i sig tänkte jag

Svara
56kilo 8 april, 2018 - 20:45

Man måste ingenting 🙂 en del föredrar sötare smaker, andra inte, se receptet som inspiration och ta bort sötning om du föredrar det 🙂

Svara
Annki 23 oktober, 2017 - 21:17

kan man använda sötströ istället för sukrin?

Svara
Åse 23 oktober, 2017 - 21:30

Yes!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.