Kokosstänger PALEO / LCHF

av Åse

Sorry min frånvaro men i går var jag inte stursk. Låg i sängen fram till 15 då jag hade en tid på vårdcentralen.
Superhostig och ont i bröstkorgen men anledningen till mitt VC besök var att jag plötsligt började blöda från mitt högra öra. Jag hade sovit med öronproppar och det gjorde jätteont när jag tog ur dem, så befarade att jag spräckt trumhinnan!
Som tur var så var den intakt och det var säkert bara lite känsligare slemhinnor i öronen nu när jag var dålig. Det blödde ymnigt så man blev ju lite nervös. Värkte en del också men det berodde nog på svullnad.
Men i dag är jag piggare även om hostan och rosslet är kvar.
I går kväll svängde jag ihop dessa. Världens enklaste ”godis” som bara består av bra saker!
Om man är sugen på något sött men inte vill ha i sig socker eller onödiga kolhydrater så kan det knappast bli ett bättre alternativ än så här.
012A6877
012A6879
012A6882
Chokladöverdraget består av enbart kokosolja och RAW kakao och några steviadroppar. Blir som ischoklad. Detta pga jag inte ville ha något socker alls i dem och även i mörkt choklad är det vitt raffinerat socker. 
Man kan laborera och även ha i mandelsmör (som mina mandelpraliner).
Dessa ska försvaras i kylskåp, annars smäter chokladöverdraget.
Man kan söta med vad man föredrar, ja t.o.m utesluta. Jag tycker att steviadroppar är enkla att använda till sådant här!
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kokosstänger PALEO / LCHF


Ingredienser

  • 2,5 dl ekologiska kokosflingor
  • Ca 3/4 dl krämig kokosmjölk
  • 1 tsk vaniljessens (vaniljpulver gör kokossmeten brunare)
  • (lite färsk limejuice) – jag tycker det är gott med kokos!
  • Sötning efter smak!
  • 4 msk RAW kakao
  • Ca 1 dl kokosolja
  • + lite sötning efter smak

Instruktioner

  1. Rör ihop kokosflingor med kokosmjölk och sötning.
  2. Platta ut till en ca 2 cm hög platta på smort bakplåtspapper i en form (better be safe så det inte fastnar). Skär stänger och ställ in i frysen.
  3. När de stelnat så är de redo för chokladöverdraget.
  4. Smält kakao, kokosolja och din sötning i en kastrull och doppa sedan stängerna i chokladsmeten.
  5. Förvara i kylskåpet.

Nutrition

  • Serving Size: 5

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

48 kommentarer

Nina 10 november, 2016 - 10:13

Hej. Vet du hur många kalorier dessa innehåller?

Svara
Paulina 16 april, 2016 - 20:12

Jag fick inte till det alls tyvärr ser super smarrigt ut. Kokosdegen bara smula sönder och choklad blandningen rann bara igenom. Tips till förbättring?

Svara
Sara 22 februari, 2015 - 14:59

Jag lyckades misslyckas med dessa hahah!! Blev inte alls fasta stänger utan faller bara isär (bara gjort steg 1.) tänkte blanda med smält choklad istället och sedan göra rutor/klickar för att det ändå ska bli något ätbart, eller har du något bättre förlag?

Svara
Bia 20 februari, 2015 - 15:44

Tack för receptet! Nu är kaffet snart klart och jag ska smaka en nybakad kokosstång därtill! /Bia

Svara
Åse 21 februari, 2015 - 12:27

Härligt!! =)

Svara
Anna Lanner 18 februari, 2015 - 20:38

Tusen tack för receptet! De blev underbart goda och man blev inte så där obehagligt mätt efter man smaskat i sig ett par

Svara
Malin 18 februari, 2015 - 21:30

Hej, först vill jag bara säga vilken inspiration du är till både kost & hälsa. Jag har precis börjat med LCHF och hittar knappt några bra mellanmålsförslag alls när man kollar runt osv.. & vad jag har förstått så utesluter du helt mellanmål? men eftersom jag tränar och ska upp några kilon i vikt så skulle jag behöva ett litet bra mellanmål & kvällsmål även dem dagarna jag inte tränar. Men om du äter mellanmål vad brukar de isåfall vara eller vad har du för mellanmålstips överlag som är bra.
Kram

Svara
Sara 18 februari, 2015 - 13:12

Kan man frysa in dessa?

Svara
Åse 18 februari, 2015 - 13:15

Absolut!

Svara
Sara 18 februari, 2015 - 13:17

Vad bra du är på att svara! Ska prova göra dessa med det jag har hemma då 🙂

Svara
Kitty 18 februari, 2015 - 11:18

Ska pröva direkt! Tack för dina fina tips och recept! 🙂

Svara
Petra 18 februari, 2015 - 11:05

Hej svejs!
Jag har blivit lite smått beroende av dina ”fantastiska LCHF frallor” alltså vilket bra substitut!!
Så slog det mig men har inte provat…att om man utesluter saltet och tillsätter kardemumma tror jag dom skulle funka som semelbullar? 🙂 Enklare kan det ju inte bli!
Nu har du ju ett toppenrecept på semelbullar men det var bara en tanke 🙂
Önskar Dig en toppendag och Tack för alla goda recept du bjuder på!

Svara
Åse 18 februari, 2015 - 11:43

Hej! Det kan nog fungera! =)) Tack för det, ha en fin dag du också!

Svara
Margaretha 17 februari, 2015 - 22:37

Hej!
Jag har varit nyfiken på LCHF länge, läst mycket och hade precis börjat när jag fick tips om din sida. Många bra recept och tips. Jag är mätt och inget sötsug, trots inga kolhydrater, gluten, laktos och socker. Rör mig mer än jag brukar, men känner mig iaf uppblåst, trött och inte gått ner ett gram! 🙁
Har du några tips?
M

Svara
Åse 18 februari, 2015 - 11:47

Hej! TYvärr kan jag inte ge personliga kostråd i bloggen, men om du inte äter kolhydrater så rekommenderar jag dig att börja göra det, dvs i form av grönsaker – du behöver de vattenlösliga fibrerna för magen.
Dessutom så rekommenderar jag inte att man ligger för lågt i kolhydrater, speciellt inte i början. Övergångsbesvär som trötthet är däremot vanligt i början.
PS om du fortfarande äter mejeri så är de inte bättre för att de är laktosfria (tvärtom), men om du ersätter mejeriet med tex kokos så är det ju et bättre val.

Svara
Lotta 17 februari, 2015 - 19:59

Krya på dig.
Smarrigt godis ! Verkar lätt o gott.

Svara
Åse 18 februari, 2015 - 11:47

Tack! =)

Svara
Lena Åkesson 17 februari, 2015 - 18:05

Krämig kokosmjölk, vill du ge något exempel på vilken sort man kan använda?

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 17 februari, 2015 - 18:06

Finns mänga olika krämiga, tex Santa Maria, blue dragon, kung markatta..

Svara
Lena Åkesson 17 februari, 2015 - 18:06

Tack 🙂

Svara
Sanna 17 februari, 2015 - 19:01

Hej Åse! Smarrig recept, måste prova. Skönt om dig nu och krya på dig.
Jag har lagat din mat nu för 2 veckor. Ingen måsten, inga poäng antal, ingen vägning…jag bara njuter om mest fantastiska maten och jag är MÄTT. Jag har haft lite problem med at använda grädde, har varit med på viktväktarna cirka……10 år ;-)( Inte lyckats)
Gjorde dina skinka crepes för lunch idag och dem var SÅÅÅÅÅ Gooda. Jag tittar till nya recept varje dag och bara älskar din blogg. Jag har läst den många år men inte först nu ”vågat” prova LCHF. Och vad kan säga. Äter god mat och håller mig mätt. Tack underbara du. Kram Sanna

Svara
Åse 18 februari, 2015 - 11:48

Härligt Sanna!! You rock!!

Svara
Stina 17 februari, 2015 - 18:00

Wow vilket tips. Det ska jag testa direkt. Saknar ibland något gott, men vill ej ha vanligt fikabröd och inte heller sånt som är gjort av konstgjord sötning. Detta ser ut att vara optimalt, kommer att hoppa sötningen =)

Svara
Åse 18 februari, 2015 - 11:48

Hoppas de smakar! =)

Svara
Fröken Nilsson 17 februari, 2015 - 15:44

mmm ser smarriga ut!! Får allt ta o testas en dag 🙂
Skönt att trumhinnan inte spruckit! krya på dej

Svara
Åse 18 februari, 2015 - 11:48

Tack! Kram!

Svara
Liza Borg 17 februari, 2015 - 14:18

Du är helt fenomenal på att hitta på olika recept!!

Svara
Vanja Burlin 17 februari, 2015 - 13:14

Du är fantastiskt kreativ, Åse sjuk och allting! Get well soon.

Svara
Sanna Fors 17 februari, 2015 - 13:07

Åsa de här lät ju goda

Svara
Annie Ohlsson 17 februari, 2015 - 12:41

Gillas..:)

Svara
Terese Holmlund 17 februari, 2015 - 12:35

Åh herregud så gott det ser ut!

Svara
Sara på Vardag.nu 17 februari, 2015 - 13:15

Snygga!

Svara
Pernilla Andersson 17 februari, 2015 - 12:15

Det här med att scrolla snabbt förbi något för att sedan reflektera VAD STOD DÄR!?!?! Läste precis ordet Kokosstänger som ”kådisstänger”

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 17 februari, 2015 - 12:36

Aduuuuu

Svara
Laila 17 februari, 2015 - 13:06

Du har helt underbara recept, jag hade önskat att dom dök upp i din app.
Kommer det in några ny recept i appen eller ligger den på is?
/Laila

Svara
Åse 18 februari, 2015 - 10:38

Hej Laila! Appen kommer aldrig uppdateras löpande med samma recept om bloggen, det är omöjligt men vi kommer strax släppa en uppdatering med ca 10-15 nya recept och sedan kommer det även finnas en RSS funktion från Receptkategorin så att ni alltid har tillgång till de nya bloggrecepten.

Svara
Jenny 17 februari, 2015 - 13:02

Steviadroppar, höjer det blodsockret? Är det aromer i?

Svara
Åse 17 februari, 2015 - 13:05

Nej det är bara stevia och höjer inte blodsockret!

Svara
Yvonne Stjärnkvist Ed 17 februari, 2015 - 11:56

”Förvara i kylskåpet” – ha ha, blir det några kvar att ställa in där??? 😉

Svara
Anna Dau 17 februari, 2015 - 11:23

OMG

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 17 februari, 2015 - 11:26
Svara
Karin 17 februari, 2015 - 12:21

Hur gör du med själva kokosen då? Finns det ngt recept? 🙂

Svara
Åse 17 februari, 2015 - 12:22

Hur menar du?

Svara
Karin 17 februari, 2015 - 12:23

Nu kom receptet fram! Strunta i ovanstående inlägg. Måste prova!

Svara
Åse 17 februari, 2015 - 12:23

Haha ok, blev lite förvirrad vd du syftade på 😉

Svara
Inger Sandin 17 februari, 2015 - 11:17

Mmm så gott de ser ut!

Svara
Maria Nordström 17 februari, 2015 - 12:13

Åh helt fantastisk att nåt som verkar så gott kan va nyttigt. Perfekt för mig som är diabetiker.
Ska testad ikväll.
Sköt om och Krya på dig nu min vän och ha en bra tisdag.
Kram från mig i norr ❤️

Svara
Åse 17 februari, 2015 - 12:14

Stor kram tillbaka! ❤️

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.