Sorry min frånvaro men i går var jag inte stursk. Låg i sängen fram till 15 då jag hade en tid på vårdcentralen.
Superhostig och ont i bröstkorgen men anledningen till mitt VC besök var att jag plötsligt började blöda från mitt högra öra. Jag hade sovit med öronproppar och det gjorde jätteont när jag tog ur dem, så befarade att jag spräckt trumhinnan!
Som tur var så var den intakt och det var säkert bara lite känsligare slemhinnor i öronen nu när jag var dålig. Det blödde ymnigt så man blev ju lite nervös. Värkte en del också men det berodde nog på svullnad.
Men i dag är jag piggare även om hostan och rosslet är kvar.

I går kväll svängde jag ihop dessa. Världens enklaste ”godis” som bara består av bra saker!
Om man är sugen på något sött men inte vill ha i sig socker eller onödiga kolhydrater så kan det knappast bli ett bättre alternativ än så här.

012A6877

012A6879

012A6882

Chokladöverdraget består av enbart kokosolja och RAW kakao och några steviadroppar. Blir som ischoklad. Detta pga jag inte ville ha något socker alls i dem och även i mörkt choklad är det vitt raffinerat socker. 
Man kan laborera och även ha i mandelsmör (som mina mandelpraliner).
Dessa ska försvaras i kylskåp, annars smäter chokladöverdraget.
Man kan söta med vad man föredrar, ja t.o.m utesluta. Jag tycker att steviadroppar är enkla att använda till sådant här!

Kokosstänger PALEO / LCHF

Författare:   Portioner: 5

Ingredienser

 • 2,5 dl ekologiska kokosflingor
 • Ca 3/4 dl krämig kokosmjölk
 • 1 tsk vaniljessens (vaniljpulver gör kokossmeten brunare)
 • (lite färsk limejuice) – jag tycker det är gott med kokos!
 • Sötning efter smak!
 • 4 msk RAW kakao
 • Ca 1 dl kokosolja
 • + lite sötning efter smak

Instruktioner

 1. Rör ihop kokosflingor med kokosmjölk och sötning.
 2. Platta ut till en ca 2 cm hög platta på smort bakplåtspapper i en form (better be safe så det inte fastnar). Skär stänger och ställ in i frysen.
 3. När de stelnat så är de redo för chokladöverdraget.
 4. Smält kakao, kokosolja och din sötning i en kastrull och doppa sedan stängerna i chokladsmeten.
 5. Förvara i kylskåpet.

 

LOADING..