Detta är så gott! Så fräscht och smakar sommar! =)

1 burk kokosmjölk, en krämig variant 400 ml
1 tsk lime
ev 2 msk sukrin + 0,5 krm stevia (eller motsvarande 50 g socker)
Hallon
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp kokosmjölken med limen och låt småputtra i några minuter. Dra bort från värmen och lös gelatinbladen i mjölken. Häll upp i formar och låt stelna i kylen. Innan servering poressa lite lime över och garnera med några hallon.

 

  1. Låter som en perfekt dessert! Somrigt, friskt och lent…
    Snygga glas du serverar det i också. Var kommer de ifrån?

    Kram och ha det riktigt gott!
    ÅsaS

  2. Kan du snälla hjälpa mig? Misslyckades med något som verkar så enkelt…Min pannacotta blev gräddgegga med vaniljsmak 🙁 Iofs god, men inte så pudding-aktig som jag tror det ska vara.
    Kan du specificera tiderna för blötläggning av gelatinet, hur länge ska man koka/puttra grädde/kokosmjölk etc? Ska det uppvärmda vara varmt när gelatinet går i, eller avsvalnat?

    När jag gjorde på grädde och vanlj så la sig vaniljen som ett segt lock högst upp, vad hände där? Vill så gärna kunna göra åtminstone EN LCHF-efterrätt…
    Hoppas på tips!

    1. När det blir segt längst upp så beror det på att du inte täckt glasen med plastfolie.
      Gelantinet ska blötläggas i kallt vatten i 5 minuter och blandas i grädden/kokosmjölken när grädden/kokosen puttrat i allt från 5-15 minuter (grädde=ca 15 min) då drar man det från plattan och rör ner gelatinet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..