Kokospannacotta

av Åse

Detta är så gott! Så fräscht och smakar sommar! =)

1 burk kokosmjölk, en krämig variant 400 ml
1 tsk lime
ev 2 msk sukrin + 0,5 krm stevia (eller motsvarande 50 g socker)
Hallon
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp kokosmjölken med limen och låt småputtra i några minuter. Dra bort från värmen och lös gelatinbladen i mjölken. Häll upp i formar och låt stelna i kylen. Innan servering poressa lite lime över och garnera med några hallon.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

10 kommentarer

Linn Hagen 28 september, 2014 - 23:27

hvor mange porsjoner blir det ?

Svara
Christine 1 januari, 2012 - 19:57

Aha! Täcka med plastfolie, noterat. Röra ner gelatinet, jag vispade, var det fel? Tack för snabbt svar!

Svara
Åse 1 januari, 2012 - 20:00

Vispa med handvisp är OK

Svara
Christine 1 januari, 2012 - 20:04

Ska prova att göra imorgon igen, med passionsfrukt uppepå. Håll tummarna för att det går vägen!

Svara
Christine 1 januari, 2012 - 19:34

Kan du snälla hjälpa mig? Misslyckades med något som verkar så enkelt…Min pannacotta blev gräddgegga med vaniljsmak 🙁 Iofs god, men inte så pudding-aktig som jag tror det ska vara.
Kan du specificera tiderna för blötläggning av gelatinet, hur länge ska man koka/puttra grädde/kokosmjölk etc? Ska det uppvärmda vara varmt när gelatinet går i, eller avsvalnat?

När jag gjorde på grädde och vanlj så la sig vaniljen som ett segt lock högst upp, vad hände där? Vill så gärna kunna göra åtminstone EN LCHF-efterrätt…
Hoppas på tips!

Svara
Åse 1 januari, 2012 - 19:39

När det blir segt längst upp så beror det på att du inte täckt glasen med plastfolie.
Gelantinet ska blötläggas i kallt vatten i 5 minuter och blandas i grädden/kokosmjölken när grädden/kokosen puttrat i allt från 5-15 minuter (grädde=ca 15 min) då drar man det från plattan och rör ner gelatinet.

Svara
Rossanna 27 december, 2011 - 23:13

Vilken fin blogg du har. Ska vi följa varandra på bloglovin? Kram

Svara
ÅsaS 26 december, 2011 - 21:01

Låter som en perfekt dessert! Somrigt, friskt och lent…
Snygga glas du serverar det i också. Var kommer de ifrån?

Kram och ha det riktigt gott!
ÅsaS

Svara
Maria 26 december, 2011 - 08:15

Detta låter jättegott! Jag ÄLSKAR kokos & pannacotta. Kommer göras snart någon dag! =)

Svara
Clara 25 december, 2011 - 16:09

Mums! älskar dina recept och vackra bilder!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!