Jag fick ett recepttips av en läsare (Tack Sthlms tjej!) som jag vill lyfta fram! Gjorde dessa i går och de var helt underbara! Hela min familj älskade dem!  Receptet kommer ursprungligen från tidningen Kurera (men med agavesirap i stället för stevia strö)

3 ägg
1 dl Ica Stevia strö eller liknande
0,5 dl bakepro
1 dl kokosmjöl
1 dl kokosflingor
100 gr smör
1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Hallon

Vispa äggen med sötningen. Det ska bli pösigt.
Blanda de torra ingredienserna.
Smält smöret och blanda i mjölken.
Fördela smöret/mjölken i äggsmeten och sist mjölblandningen.
Fördela smeten i 12 muffinsformar, tryck ner ett hallon i varje. Gädda 200 gr i ca 12-14 min.

 1. Er ikke Stevia strø fra Ica blandet med maltodekstrin? Det er det vel mye karbohydrater i. Hadde det vært ren stevia så kunne du vel ikke brukt så stor mengde?

   1. Så bra. Jeg kjøpte Stevia som var blandet med maltodekstrin. Så ikke dette før jeg kom hjem fra butikken. Skal lese bedre på innholdsfortegnelsen neste gang.

 2. Kul att du också tyckte om dem!! 🙂

  Köpte nytt mandelmjöl idag och ska testa att göra rombollar eller ett nytt muffinsförsök. Hoppas det blir bättre nu. Funderade på en sak, ska man förvara mandelmjölet i kylen? Har hört nån gång att nötter ska ligga i kyl för bästa hållbarhet. Vad tror ni andra?

   1. Kan du utveckla det svaret, eller blogga om det? 😉
    Aldrig att jag haft nötter i varken kyl eller frys – har inte övervägt det..

 3. Hej Åse,

  Har varit din blogg ”trogen” ett tag nu;) Tror aldrig jag bakat eller lagat nått från bloggen som inte fallit mig i smaken. Funderar bara på det här med ugnen. Jag använder nästan alltid varmluft. Hur gör du?
  Keep up the god work ;))

 4. Jätte gott! Testbakade med en gång jag såg receptet 😀 äntligen vet jag vad jag ska göra med min bakepro som gömts undan i skafferiet hehe! Rev i lite citronskal i smeten riktigt gott! Tack snälla!

 5. Blir ju aldrig så fint som dina underbara bilder. MEN goda blev dom allt!

  Bakepro hade jag ej hemma och tog mandelmjöl istället. Tyckte annars att dom var väldigt söta. Behöver man ha stevia i överhuvudtaget? 🙂

  Med vänlig hälsning, emma

 6. Bakade dessa precis och sitter nu och avnjuter en halvljummen muffins och en kopp kaffe! Sååå goda! Jag frös in resten så jag hoppas att dom blir lika bra när man tinar dom sen.

  Jag fick inte mina så släta och fina som på bilden utan mer toppiga, typ som kokostoppar men smaken är ju den samma =)

 7. Tack för ett toppen recept! Bakade dem idag, supergoda. Är hemma med sonen som är sjuk. Det blir självklart lite gott fika….

 8. Himmel vad goda!! Bakade dessa nyss, och något av det godaste jag bakat! Hurra!!! 🙂 Kram på dig fina Åse!

 9. Hej, kan inte du skriva ut näringsvärden i dina recept. Kcal och kolhydrater per 100 g? Tänkte köra lite mer strikt nu så man är fin till sommaren!

  1. Hej! Nej det gör jag generellt inte då jag inte tycker mat ska vara ett värde (och det innebär massa extratid för mig som jag inte har), bättre man lär sig vilka livsmedel som innehåller för mkt kolhydrater. Men om du vill ha mycket koll så kan jag rekommendera att du lägger in livsmedlena i receptet i tex minmat.net.

 10. Hej

  Vad roligt! Receptet är från tidningen Kurera som jag jobbar med. Det var iofs med agavesirap från ”början” när det publicerades i september förra året. Men för övrigt är det samma recept. Jag gillar smaken på agavesirapen bättre men det är ju lite kolhydrater i så jag förstår att man gärna byter det mot sukrinet istället.

  Jättekul att få ”feedback” på att det blev gott – att det inte bara var jag som tyckte det 🙂
  Tyvärr är vår sida under rekonstruktion eller vad man ska kalla det så just nu är den inte så speciell men till hösten hoppas vi att vi har fått upp lite fler av våra recept. Men en länk till oss vore ju ändå toppen.

 11. Har nu bakat muffinsen för tredje gången. Det är faktiskt de godaste muffisen jag någonsin ätit! Jag har aldrig varit något fan av vanliga muffins, tycker de är för svampiga i konsistensen, men de här är såååå möra.

 12. Hej!

  Hur mycket Stevia strö motsvarar 1 dl strösocker? Kan det stämma med 1 tsk? Det är väl extremt mycket sötare har jag läst..?
  Tack!

 13. Hej!
  Jätte goda muffins!! Jag bytte ut mjölken mot pressad cittron + ca 0.5 dl citron till. De blev gula och fina och smakade jätte gott! En jordgubbe i varje fick pryda mina verk.
  Tack för tipset!!!!

 14. Tack för receptet! Det blev jättegott och saftigt med rabarber och jordgubbar i. Jag ska testa samma bas men med kaffe, kakao och hackad choklad också, fantiserar om att det kommer bli som kärleksmums, men lite bättre (ja, risk för besvikelse :-)). Återkommer när jag har testat, om det blir värt att tipsa vidare om.

 15. Heisan.

  Et lite spørsmål fra en ”nordmann” (kvinne :-))

  Hva er bakepro??
  Det skal være 0,5dl bakepro i muffinsene, men kan jeg erstatte det med noe annet dersom jeg ikke får tak i det.

 16. ensam med 2 ”crazy kids” blir det omöjligt att göra en midsommartårta, så idag testade jag muffinsen. Hade ingen BakePro, så jag tog 1,5 dl kokosmjöl ist. för 1dl och fyllde dem med färska bär (hallon, blåbär och jordgubbar) + att jag hade även i lite vaniljpulver..OMG! Sååååå goda! Tack för det fantastiska receptet! 🙂
  Har bara 2 frågor: 1. hur fick du dina så släta? mina blev het ojämna och såg smuliga ut (degen var ganska fast)
  2. hur ska jag förvara dem?

  1. Hej! Jag följde ju mitt reecpt, dvs med bakepro och det påverkar resultatet. Kul de smakade bra i allafall!
   Jag fryser in mina om de inte äts med en gång. Glad Midsommar!

 17. vad gör bakepro för skillnad?
  ja, dem blev supergoda…smakar sååå mycket kokos, mhhh, och jag tyckte att blåbären passade bäst i, så nästa gång blir det med bara blåbär 🙂
  Mina står kvar på fatet med plastpapper på, tänkte att mannen ska få smaka när ha
  n kommer hem imorgon. Tror du att dem fortfarande e goda så? eller ska jag slänga dem in i frysen?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..