Kokosgröt Paleo / Low carb

7 maj, 2013

I dag provade jag att göra kokosgrät! Detta receptet har jag velat prova länge efetrsom jag älskar havregrynsgröt!

Uppdaterat 18/9: Och här kan jag fälla in att detta receptet INTE kommer från Marianns Mat & Bak. Inspirationen till detta hittade jag i ett amerikanskt recept som hade mandelmjölk och mandelmjöl i sitt och lite andra måttangivelser. Att det sedan råkar vara exakt som hennes recept är ett sammanträffande och det är ju inte så konstigt, det är ett ytterst simpelt recept!

Det blev gott och något jag kommer göra om!
1 portion
2 ägg
1,5 dl mjölk/kokosmjölk/mandelmjölk (välj det som passar bäst – jag hade kokosmjölk)
1-2 msk kokosmjöl eller mandelmjöl
salt, kanel, kardemumma
Vispa ihop mjölk och ägg i en kastrull. Rör ner kokosmjölet och rör under medelstark värme tills gröten tjocknat. Smaka av med salt, kanel och kardemumma eller varför inte lite vaniljpulver??
Jag hade jordgubbar i men jag är en sucker för banan i gröt så det kommer jag ta nästa gång (Jag äter frukt i mat)
IMG_3432
 

Print Friendly, PDF & Email

34 kommentarer
0

Du kanske också gillar

34 kommentarer

Ellinor 4 april, 2017 - 07:44

Såååå gott 👍👍

Svara
Caroline 17 juli, 2015 - 14:50

Såg gott ut, detta ska jag prova i helgen! 🙂

Svara
M 21 oktober, 2014 - 07:49

Hej har testat denna gröt och den är helt fantastisk, min treåring älskar den och det blir ofta den till frukost( hon är annars en ”macka” tjej 🙂 nu undrar jag om min snart 5 månaders son skulle kunna äta den eller ja smaka nu i början, kommer inte ge honom industrigröt och den här känns som en bra frukost. Blir det för mycket för magen med ägg o mjölk? Tack för jättebra recept och inspiration!

Svara
God morgon med mandelgröt! - 56kilo - en hållbar livsstil! 7 september, 2014 - 11:24

[…] En frukost jag börjat äta sista tiden är mandelgröt. Jag älskar verkligen gröt och det går ju alldeles utmärkt att göra en bättre version. Jag gör ungefär som jag gör med kokosgröten. […]

Svara
Paleo dag 4 | Fanny, Atlas & Familj 4 februari, 2014 - 08:12

[…] Kokosgröt, hittade receptet här […]

Svara
Andreas 15 december, 2013 - 10:03

Hej!
Provade just det här receptet, men resultatet blev ”kokt äggröra”. Hur ska konsistensen bli egentligen?
Vh
A

Svara
Åse 15 december, 2013 - 10:37

Som gröt! 😉

Svara
sara 25 augusti, 2013 - 15:59

Någonsin testat gröt gjord på sojamjölk och fibrex?
Innan jag tröttnade på den, åt jag den ständigt till frukost. Testa!

Svara
Olivia 12 maj, 2013 - 18:48

Det ser väldigt gott ut. Ska definitivt testas!

Svara
cinis 10 maj, 2013 - 23:57

Vet du ungefär hur många kolhydrater det blir på en port. Låter väldigt gott men äter strikt nu så jag skulle gärna villa veta först. Tack för en super bra blogg till inspiration på min väg neråt på vågen du hjälper mej mycket. Kram

Svara
Åse 12 maj, 2013 - 21:24

Blir ju knappt räkningsbart om du använder kokosmjölk! Fortsatt lycka till!

Svara
Annika 8 maj, 2013 - 10:58

Hej Åse!
Vill gärna ha svar på denna fråga, har försökt få svar på andra bloggar utan att lyckas.. Jag undrar vad du anser om att anpassa sin kost efter sin blodgrupp?
Tacksam för svar!
MVH
Annika

Svara
Åse 8 maj, 2013 - 11:05

Hej! Jag anser ingenting eftersom jag inte är påläst när det gäller det. Det är mycket möjligt att det kan stämma att blodgruppen påverkar och jag tror det kommer komma mer fakta om det. Kroppen är fantastisk och det är mycket vi inte vet om den. Ulrika Davidsson vet jag arbetar med blodgruppskost.

Svara
Annika 8 maj, 2013 - 14:17

Tack snälla för att du tog dig tid att svara!! Då ska jag kolla med Ulrika Davidsson 🙂

Svara
Cia 8 maj, 2013 - 09:27

Ja vad säger man. Att fixa gröt på morgonen när man är trött innebär tydligen att man läser liiite fel i ett nytt recept, haha, tog 1 dl istället för 1 msk koksmjöl! Blev bättre andra omgången om man säger så 😉 Kul alternativ till havregrynsgröt! kram

Svara
Åse 8 maj, 2013 - 12:26

Hahaha, blev det cement? 😉 😉

Svara
Cia 8 maj, 2013 - 12:50

Haha, ja men typ 🙂 Första tanken var ju men Åse hur tänkte du här liksom ska det här vara gott, innan jag dubbelkollade mängden och insåg hur snurrig jag tydligen är, kram!

Svara
Petra 8 maj, 2013 - 07:40

Var kan jag hitta kokosmjölk?

Svara
maja 7 maj, 2013 - 21:27

LÅåer gott!
Förresten damp din bok ner i brevlådan idag…Måste bara säga att den är SÅ himla bra! Har liknande familj som du och detta passar perfekt, enkelt, gott och inga konstigheter alls. T om sambon som brukar skumma snabbt (om det ens=) satt och läste rubbet från början till slut. DET Åse är en bedrift av rang fniss. Han testade dessutom ”äggmackan” som kvällsmål bums:-) Hoppas inte detta är den sista boken du gör!!

Svara
Åse 8 maj, 2013 - 08:49

Vad härligt att höra Maja!! Glad jag blir!! Massa kramar!

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 7 maj, 2013 - 17:35

Vilken härlig gröt! Tror verkligen att banan skulle passa utmärkt till om man äter frukt 🙂

Svara
Anna 7 maj, 2013 - 17:29

hejsan … inte rätta stället kanske … men jag tänkte jag skulle fråga …vet du om det kommer fler sådana rabatter som det var i våras på de där påslakanen från mybliss ???
köpte ju beiga då och nu vill jag ju ha gråa och även de rosa för de är ju underbara …men en aning fördyra ….50 % var ju ett klipp …..
Kramen Anna

Svara
Åse 8 maj, 2013 - 08:50

Hej! Inget jag vet i nuläget tycärr! Du får hålla koll på bloggen! =)

Svara
ÅsaS 7 maj, 2013 - 15:34

Det måste jag testa nångång – jag som älskar allt med kokos…
Ha en fin dag!
Kram ÅsaS

Svara
Jenjo 7 maj, 2013 - 15:23

Om man förväntar sig havregrynsgröt, tror du man blir besviken eller glatt överraskad när man äter denna? 😛

Svara
Anja 7 maj, 2013 - 15:22

Åh gröt saknar jag jättemycket! det måste jag prova att laga. Det är riktig helgfrukost det. Jag har sett att LCHF butiken säljer äppelmos, vet du om den innehäller mycket kolisar? Eller det kanske inte gör så mycket bara det inte är socker, behöver ju inte ta så mycket men saknar smaken av äpple.

Svara
Åse 7 maj, 2013 - 17:37

LCHFbutiken har en som är bra!!

Svara
Romladolcevita 7 maj, 2013 - 14:40

Så gott det ser ut. Måste testa. Hälsningar från Italien!

Svara
Helena 7 maj, 2013 - 13:30

Har nyligen börjat med LCHF och försöker lära mig så mycket som möjligt.
När du skriver kokosmjöl menar du då kokosmjöl eller kokosnötsmjöl?
Vad jag förstått så skiljer det i kolhydratsinnehåll.
Mvh/ Helena

Svara
Åse 7 maj, 2013 - 14:50

Kokosmjöl gjort på fibrerna är det jag använder Mao aman prana (finns på LCHFbutiken.se och i hälsokost

Svara
Anne-Louise 7 maj, 2013 - 13:27

En av mina favoriter.
Jag brukar ibland göra en variant på denna då jag byter ut hälften av grädden mot keso. Samtidigt byter jag ut kokosmjöl mot mandelmjöl. Därefter river jag ner två bittermandlar. Blir nästan som en ostkaka. Jag brukar servera med en rejäl klick med smör.

Svara
Åse 7 maj, 2013 - 13:30

Ja kesovarianten har jag gjort också! GOD!

Svara
Charlotta 7 maj, 2013 - 13:22

Tack! Jag är ockås grötälskare och kommer att prova detta. Äter du den med mjölk? Det ser ut så på bilden…Vilken sorts möjlk rekommenderar du i så fall?

Svara
Åse 7 maj, 2013 - 13:23

Jag äter den med kokosmjölk! =)

Svara

Lämna en kommentar