Detta är en hiskeligt god glass som kan göras i både glassmaskin och utan!
Eftersom glassen innehåller lite likör så kanske den strikte LCHFa.ren ska undvika det, även ananasen. Men äter man normal till liberal LCHF eller kolhydratreducerad kost så innehåller denna glassen inte mycket socker eller kolhydrater!

4 äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl krämig kokosmjölk
Sockerfri sockerlag: 0,5 dl sukrin+ (eller 1 dl sukrin) + 0,5 dl vatten, låt koka upp och sjuda någon minut, ställ sedan i kylskåp för att svalna.
3 msk Malibu (kokoslikör) (uteslut om du inte har eller är sockerkänslig)
Till servering: 2 msk riven rostad kokos och ev valfri frukt som kiwi, mango, ananas.

Vispa äggulorna tills de är fluffiga och vitt. Smaksätt med sockerlagen (smaka av så du får det så sött du vill ha det) och ev malibun. Vispa grädden för sig, inte för hårt men fast. Vispa ner kokosmjölken i äggblandningen och rör sedan ihop även grädden med resterande.
Häll i glassmaskin och kör klart, häll i bytta så att glassen får frysa till lite extra.
Rosta kokosflingorna lite i het panna och strö över glassen vid servering.

 1. Hej!
  Jag har en fråga som inte gäller glassen, hoppas det är okey!
  Jag ett sånt sötbehov, oftast tyvärr är det på smågodis 🙁
  Nu har jag läst någonstans, vet ej om det var din blogg men att man kan ta en tsk kokosfett så kan det hjälpa?
  Är jag helt ute och cyklar eller har du något annat tips?

  Tack för en bra blogg och bra recpet 🙂

  kram
  //Maria

 2. Vilket spännande recept, det måste jag prova. Jag köpte en glassmaskin på Kjell&co för 199 kr, det har jag inte ångrat. Massor av god glass har jag gjort utan socker, som smakar underbart gott för en Gottelisa som mig 😉

 3. Hej!
  Tack för en toppen blogg:) Det är verkligen inspirerande att läsa. Tycker det är på tiden att jag lämnar en liten kommentar med tanke på att jag är här inne varje dag & även på Instagram.Har nämnt dig & dina toppen recept till många nu som också tycker du är inspirerande;)
  Har ätit LCHF nu ett tag för att gå ner i vikt men utan större resultat tyvärr:( Men ser det som bonus att få i mig bra mat.
  Har en fråga om du vill svara på den:Kan man anväda fiberhusk istället för ströbröd.Tänkte göra biffar på kyckling färs & behöver något som binder samman det!
  Önskar er en toppen resa.
  Kram Caroline

 4. Nämen hej Åse! 🙂 Jag letade inspiration till lchffrukost och tilltalades av sajtens vackra layout (vilket är ett måstefaktor för mig. lol) och sen såg jag att ”det är ju hon ju! henne känner jag igen från en bloggträff för en miljon år sen.” 🙂 Tack snälla söta du för en fantastisk härlig sajt full med inspiration och matglädje. Du ser så härligt frisk och energisk ut. Jag blir så glad att se att det gått bra för dig. Lycka till! Kram från en bulle som är på väg att bli ett kex. 🙂 Nina, sthlm.

 5. Å vilken bra recept i precis rätt tid. Min man ÄLSKAR KOKOS och jag ska fira hans födelsedag i helgen. Nu vet jag iallafall vad efterätten ska bli. Hoppar nog dock äver frukten och kör med rostad kokos och hemmagjord chokladsås istället. tack för receptet!
  Förörvrigt har du en sjukt snygg blogg!!! Särskilt efter den blev omgjord. Så läcker headder! heter det så föresten?
  Kram Anna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..