clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon heart heart icon heart solid heart solid icon Smördegen 2 ,5 dl mandelmjölSötning motsvarande sötman från 0,5 dl socker * 1 ,5 dl rostade kokosflingor80 gram smör0 ,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)Fyllningen 2 ägg1 msk kokosoljaSötning motsvarande sötman från 1 dl socker * Saften av 1/2 ekologisk citron + skalet av 1 hel (dubbla om smaklöst kokosfett används) 2 msk mandelmjöl1 tsk bakpulver1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)0 ,5 tsk vaniljpulver eller lite vaniljextrakt1 nypa saltSätt ugnen på 180 gr rader. Lägg bakpapper i en form på ca 20 x 20 cm eller mindre. (Mindre form = högre kaka) Rosta kokosflingorna och blanda sedan alla ingredienser till smördegen i en matberedare med knivar. Kör tills allt har gått ihop. Tryck ut i form. Grädda i ca 20 minuter, håll koll så det inte bränns. Under tiden, kör ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet. Ta ut smördegen och häll fyllningen ovanpå. Grädda i ca 20 minuter till. Låt svalna (ställ gärna kallt i en timmes tid) och skär sedan lagom bitar. 10 bitar för en dessert och i 20 bitar för en (i mitt tycke) lagom godbit. Pudra med florsocker eller Sukrin Melis eller varför inte kokosflingor? Servera gärna lite kokosgrädde till (Garants behöver man inte vispa) eller vispad grädde. Noteringar * Titta på ditt sötningspaket om du använder sötningsmedel hur det ska doseras för att motsvara socker. 10 bitar med sötningsmedel: 195 kcal ⎪4 g protein ⎪2 gram kolhydrater ⎪18 gram fett Prep Time: 10 Cook Time: 40