– Mamma, är denna nyttig? I så fall är den magisk! 10-åringen och hans kompis smaskade glatt i sig!
Och jag håller med, denna var M A G I S K T god!
Seg, kladdig, syrlig och saftig!
Prova denna hörrni!



Jag har provat att baka denna både med råsocker och med Ica Sötströ + steviadroppar och det blir bra med vilket som!
Skriv ut

Citron- och kokosbitar Glutenfria, Lågkolhydrat
-
Förberedelsetid: 10
-
Tillagningstid: 40
-
Totaltid: 50
Ingredienser
Smördegen
- 2,5 dl mandelmjöl
- Sötning motsvarande sötman från 0,5 dl socker *
- 1,5 dl rostade kokosflingor
- 80 gram smör
- 0,5 msk fiberhusk
Fyllningen
- 2 ägg
- 1 msk kokosolja
- Sötning motsvarande sötman från 1 dl socker *
- Saften av 1/2 ekologisk citron + skalet av 1 hel (dubbla om smaklöst kokosfett används)
- 2 msk mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk fiberhusk
- 0,5 tsk vaniljpulver eller lite vaniljextrakt
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Lägg bakpapper i en form på ca 20 x 20 cm eller mindre. (Mindre form = högre kaka)
- Rosta kokosflingorna och blanda sedan alla ingredienser till smördegen i en matberedare med knivar. Kör tills allt har gått ihop.
- Tryck ut i form.
- Grädda i ca 20 minuter, håll koll så det inte bränns.
- Under tiden, kör ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet.
- Ta ut smördegen och häll fyllningen ovanpå.
- Grädda i ca 20 minuter till.
- Låt svalna (ställ gärna kallt i en timmes tid) och skär sedan lagom bitar. 10 bitar för en dessert och i 20 bitar för en (i mitt tycke) lagom godbit.
- Pudra med florsocker eller Sukrin Melis eller varför inte kokosflingor?
- Servera gärna lite kokosgrädde till (Garants behöver man inte vispa) eller vispad grädde.
Notering
- * Titta på ditt sötningspaket om du använder sötningsmedel hur det ska doseras för att motsvara socker.
- 10 bitar med sötningsmedel: 195 kcal ⎪4 g protein ⎪2 gram kolhydrater ⎪18 gram fett
Näringsinnehåll
- Portioner: 10
46 kommentarer
Hej kan man utesluta kokosflingor eller måste man ha med det i smördegen? Är inte så förtjust i kokos. Ska ha degen till en annan projekt 🙂
Hej igen, så nu har jag haft dem i kylen i minst 24 timmar och nej, dem blev ändå inte sega, men godare blev dem! Nu är dem in te längre så söta, dem är precis som din son sade: MAGISK goda! 🙂 Mitt nya favoritkaka blir det, for sure 🙂 Tack igen!
Härligt de smakade!! De blir som segast när man använder råsocker 🙂
Ju, juste och segs blev dem inte heller ? vad gjorde jag för fel?
Tyvärr supersvårt för mig att svara på… :/
Tänkte på det, lät du dem stå i kylskåp några timmar innan servering? Det är då blir sega och goda 🙂