Citron- och kokosbitar glutenfritt, lågkolhydrat

7 mars, 2014

– Mamma, är denna nyttig? I så fall är den magisk! 10-åringen och hans kompis smaskade glatt i sig!
Och jag håller med, denna var M A G I S K T god! 
Seg, kladdig, syrlig och saftig! 
Prova denna hörrni!

IMG_7927

012A5253

012A5255

012A5261

012A5264

Jag har provat att baka denna både med råsocker och med Ica Sötströ + steviadroppar och det blir bra med vilket som!
Skriv ut

Citron- och kokosbitar Glutenfria, Lågkolhydrat

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 40
  • Totaltid: 50

Ingredienser

Smördegen

  • 2,5 dl mandelmjöl
  • Sötning motsvarande sötman från 0,5 dl socker *
  • 1,5 dl rostade kokosflingor
  • 80 gram smör
  • 0,5 msk fiberhusk

Fyllningen

  • 2 ägg
  • 1 msk kokosolja
  • Sötning motsvarande sötman från 1 dl socker *
  • Saften av 1/2 ekologisk citron + skalet av 1 hel (dubbla om smaklöst kokosfett används)
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 0,5 tsk vaniljpulver eller lite vaniljextrakt
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Lägg bakpapper i en form på ca 20 x 20 cm eller mindre. (Mindre form = högre kaka)
  3. Rosta kokosflingorna och blanda sedan alla ingredienser till smördegen i en matberedare med knivar. Kör tills allt har gått ihop.
  4. Tryck ut i form.
  5. Grädda i ca 20 minuter, håll koll så det inte bränns.
  6. Under tiden, kör ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet.
  7. Ta ut smördegen och häll fyllningen ovanpå.
  8. Grädda i ca 20 minuter till.
  9. Låt svalna (ställ gärna kallt i en timmes tid) och skär sedan lagom bitar. 10 bitar för en dessert och i 20 bitar för en (i mitt tycke) lagom godbit.
  10. Pudra med florsocker eller Sukrin Melis eller varför inte kokosflingor?
  11. Servera gärna lite kokosgrädde till (Garants behöver man inte vispa) eller vispad grädde.

Notering

  • * Titta på ditt sötningspaket om du använder sötningsmedel hur det ska doseras för att motsvara socker.
  • 10 bitar med sötningsmedel: 195 kcal ⎪4 g protein ⎪2 gram kolhydrater ⎪18 gram fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 10

46 kommentarer
0

Du kanske också gillar

46 kommentarer

sofia 16 september, 2015 - 19:19

Hej kan man utesluta kokosflingor eller måste man ha med det i smördegen? Är inte så förtjust i kokos. Ska ha degen till en annan projekt 🙂

Svara
JelenaNelly 5 september, 2015 - 03:43

Hej igen, så nu har jag haft dem i kylen i minst 24 timmar och nej, dem blev ändå inte sega, men godare blev dem! Nu är dem in te längre så söta, dem är precis som din son sade: MAGISK goda! 🙂 Mitt nya favoritkaka blir det, for sure 🙂 Tack igen!

Svara
Åse 5 september, 2015 - 14:52

Härligt de smakade!! De blir som segast när man använder råsocker 🙂

Svara
JelenaNelly 3 september, 2015 - 13:13

Ju, juste och segs blev dem inte heller ? vad gjorde jag för fel?

Svara
Åse 3 september, 2015 - 13:15

Tyvärr supersvårt för mig att svara på… :/

Svara
Åse 3 september, 2015 - 15:31

Tänkte på det, lät du dem stå i kylskåp några timmar innan servering? Det är då blir sega och goda 🙂

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.