Kokos- och Citronbollar, sockerfria

23 december, 2015

Hej på er vänner! Hur har ni det så här Dagen före Doppareda’n?
Här är det full rulle som hos så många andra hos er! Julgodis fixas, skinkan ugnsbakas (lågtemperatur i ca 13 timmar då blir den godast!), sillen läggs in och så fattas det några klappar så det blir till att tvingas ut sedan.
I kväll är det uppesittarkväll med Bingolotto hos syrran och svågern, mys pys! Härlig tradition!
Här kommer ett gott recept på alltigenom nyttigt julgodis!
Jag använde vit Fibersirap som sötning men man kan använda den sötning man vill ha. Honung t.ex.

012A9050

012A9053

012A9055

Skriv ut

Kokos- och Citronbollar, sockerfria

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 5 dl kokosflingor
  • 1,5 dl mandlar utan skal
  • skalet och saften av 1 liten citron
  • ca 4 msk vit fibersirap (honung 2-3 msk)
  • 2 msk kokosolja
  • + extra kokosflingor att rulla i

Instruktioner

  1. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare med knivar, kör till en kladdig smet.
  2. Ställ i i kylskåpen stund om smeten är lös.
  3. Rulla bollar och rulla dem sedan i kokosflingor.
  4. Lägg på fat och kyl ner dem innan servering.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 20

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Helena 11 december, 2018 - 22:31

Goda, men svåra att rulla. Undrar om min kokosolja var för hård.
Dessa kommer att passa veganerna på jobbet.

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 25 december, 2015 - 15:19

Vilka fina! Hoppas din jul varit riktigt bra 🙂

Svara
Barbro 23 december, 2015 - 14:55

Vad gott det verkar vara-provar nog till nyår.Har själv gjort några med mandelmjöl,lemoncurd och pistagenötter o lite kanel och dom är inte så pjokiga heller.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.