Kokos-/ischoklad, sockerfria

13 november, 2014

Hej hej!
I går svängde jag ihop en liten sats godis! Nyttigt godis som man kan äta 1-2 av och det faktiskt enbart är bra för dig!
Ischoklad hör julen till och därför blev det en ischokladvariant. I min ischoklad har jag både kokosfett och smör men även lite kokoskräm.
Kokoskräm kan man även göra själv genom att mixa ekologiska kokosflingor i några minuter.
Jag använder RAW kakaopulver för att få bort sockret helt.
Sötning använde jag Xylitol och Steviadroppar med vaniljsmak men man använder vad man vill så klart! Man kan använda 70-86% choklad om man vill ha vanligt vitt socker i.
De blev helt underbara! Smälter i munnen som ischoklad ska göra!
012A2943 012A2954 012A2960
 
Skriv ut

Kokos-/ischoklad, sockerfria

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 50 g eko kokosfett
  • 50 g osaltat smör
  • 40 g kokosgrädde/kräm
  • 1 1/2 msk kakaopulver
  • Sötning motsvarande sötma från 2 msk socker
  • lite vaniljpulver

Instruktioner

  1. Smält smör, kokosfett och kokosgrädde/kräm.
  2. Rör ner kakaoupulver och sötning.
  3. Häll upp i silikonformar eller ischokladformar.
  4. Sätt in i kylskåp och förvara kallt.

Notering

  • Per bit: 112 kcal, 0,5 g protein, 1 g kh, 12 g fett

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 10

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Print Friendly, PDF & Email

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Emelie 26 januari, 2015 - 14:07

Hej! Jag testade att göra ischokladen i helgen till mina barn, men smeten skar sig bara? Det blev vattnigt och grynigt. I formarna hamnade grynig choklad i botten och kokosfett överst. Vad kan jag ha gjort fel?

Svara
Åse 26 januari, 2015 - 16:04

Hej! Vet tyvärr inte vad som gick fel? Aldrig hänt mig. Tror det beror på val av produkter kanske?

Svara
lisa 16 december, 2014 - 19:52

Går det att göra utan kokosgrädde ? Kanske med lika mycket vanlig grädde? E

Svara
Åse 16 december, 2014 - 19:53

Går bra med grädde!

Svara
Camilla P-A 15 november, 2014 - 18:34

Vi kör bara gotti gott gott på lördagar. Vi försöker att köra principen 100 gram! Är det en bra princip för ex dina is chocklad och lchf också? 🙂

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 14 november, 2014 - 16:09

Låter fantastiskt gott! Passar perfekt till fika runt jul 🙂

Svara
Madde Fiona Mouchard 14 november, 2014 - 06:51

Var köper man kokoskräm?

Svara
Emelie Kamp 13 november, 2014 - 23:26

Mums va gott!

Svara
Sabina Wangenfors 13 november, 2014 - 15:57

Åh tack så mycket för detta recept, min man älskar ischoklad och jag har undrat om det finns nåt bra lchf-recept så han kan få sitt favoritjulgodis i år 😀

Svara
ANGELICA 13 november, 2014 - 15:56

Åh, såg himla gott ut! Detta ska testas senare 😀

Svara
Malin 13 november, 2014 - 15:08

Hej!
Skulle precis gå in på din sida för att leta efter nåt julgodisrecept, och då hade du lagt in ett nytt precis. Lite läskigt =)
Om man nu inte vill använda några sötningsmedel ( läst hur de utvinns/framställs och efter det vägrar jag använda dem, även stevia) går det att göra ischokladen utan det, eller kommer det smaka för beskt? Kanske bättre att ta en vanlig kakao då eller göra ”vanlig” ischoklad med en bra köpechokladkaka?
Tack för en grym sida och blogg!

Svara
Åse 13 november, 2014 - 15:09

Iom att det bara är kakao så blir det nog beskt, ta en 86% choklad om du klarar vitt socker.

Svara
Helena Bergsten 13 november, 2014 - 14:53

Fina formar! Var har du köpt dem?

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 13 november, 2014 - 16:56

Tror Ikea?!

Svara

Lämna en kommentar