Klara, färdiga, gå!

31 juli, 2011

Ujuj, nu börjar det bli pirrigt i magen. I morgon börjar min utbildning till Lic. Kostrådgivare LCHF. Min kursbok är nästan utläst och jag har lärt mig sååååå mkt mer om vad LCHF är, vad det står för, vad det handlar om, varför vi ska äta så naturligt som möjligt och varför livsmedelverkets kostråd INTE fungerar och vad människan är anpassad till att äta. Och jag tyckte att jag visste mycket innan 😉
Något som jag lärt mig nu, och detta är INNAN utbildningen – det är att LCHF inte är svart eller vitt.  Man måste inte äta exakt så som många inom LCHF säger och tycker. Vi har alla olika förutsättningar, sjukdomsbild, fysik, övervikt eller ej etc som styr vad vi kan äta eller inte. Det finns så mycket ”kunskap” inom LCHF kretsar som presenteras som den absoluta sanningen. Som ni vet är detta något jag alltid påpekat här på bloggen, att det som fungerar för mig kanske inte fungerar för någon annan och jag har alltid varit försiktig med att döma ut eller förespråka. Jag har länge känt att LCHF är för mycket ”regler” men nu förstår jag att det inte är kostråden det är fel på, det är hur de presenteras av många och hur alla dras över en kant. Och jag är så taggad att få lära mig så mycket mer om kroppen och alla de hälsovinster vi kan göra genom en kostomläggning, och givetvis lära mig att lära ut det jag lär mig!

I kväll åker jag ner till svärmor i Malmö så sover jag där större delen av första kursveckan. Jag lär behöva lugn och ro 😉

30 kommentarer
0

Du kanske också gillar

30 kommentarer

Gottelisa 3 augusti, 2011 - 20:51

Kloka ord du skriver. Bra att få mera kunskap om hälsa och hur kroppen fungerar. Lchf är väldigt laddat för många har jag märkt på kommentarer på min blogg. Jag äter också low carb på mitt sätt det funkar för mig, Jag går ner i vikt och det var det som var meningen. Lycka till med utbildningen och måste bara säga att du har en superbra blogg
Kram Gottelisa

Svara
Åse 6 augusti, 2011 - 17:53

Tack!! Ja LCHF kan vara laddat och då är det VI som syns utåt, som bloggar som måste visa att det inte är en extremdiet, det är en fantastisk hälsokost och bevisligen bättre än tallriksmodellen med tanke på hur välfärdssjukdomarna ökat de 40-50 åren! Så inget kan ju vara sämre än det eller hur 😉

Svara
Malin 1 augusti, 2011 - 08:21

Varmt lycka till , detta kommer att gå superbra, du kan ju redan så mycket!

Svara
Fnulan 1 augusti, 2011 - 07:52

Du är redan så kunnig vännen så det kommer du att klara galant!! Idag åker vi iväg på semester, hoppas vi kan ses när jag kommit hem! Sommaren har ju bara rusat iväg!

LOVE

Svara
Hannna 31 juli, 2011 - 23:18

Stort lycka till!! Det ska bli kul att höra hur du tycker att det är! Hur känner ni efter en tid med mer cocosfett förresten? Vet du vad det är för skillnad på cocosa pure och virgin?

Kramar

Svara
SaraG 31 juli, 2011 - 22:53

Spännande!! Lycka till!

Svara
Tolan 31 juli, 2011 - 22:35

Spännande! Lycka till!

Svara
mela 31 juli, 2011 - 22:35

denna blogg måst jag spara

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.