Kladdkaka LCHF – Den godaste!

23 september, 2018

Gomorron!

I dag ska vi ha släktkalas för Alice och jag och tjejerna ska strax börja baka.
Självklart gör jag den godaste LCHF Kladdkakan!
Den är en utveckling från min populära kladdkaka som ni hittar HÄR men jag tycker att den här blir godare! Tål du inte mandelmjöl så rekommenderar jag det andra receptet dock.

Foto: Lisa Wikstrand

Kladdkakan går att tredubbla receptet och sedan gräddas på plåt, då blir det brownies!
Grädda dem då lite längre, ca 15 minuter.

Jag föredrar att göra den här i en liten springform (20 cm) då jag vill ha den lite högre.


Vid 24 cm blir den lite plattare.

Pudra pulvriserat erythritol över (mixa ica sötströ i mixer) eller vanligt florsocker om du hellre vill ha det.
Servera med lättvispad grädde och njut!
Det blir mastig kladdkaka så jag skär den i 12 bitar.

Prova den här och glöm inte att recensera här nedan om ni provat den och rekommenderar den!

Skriv ut

Kladdkaka LCHF Glutenfri

  • Författare: Åse
  • Portioner: 12

Ingredienser

4 ägg
1 dl sockerfri sötning (ica stevia strö tex)
200 g mörk choklad, minst 70% gärna 86%
200 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver


Instruktioner

Sätt ugnen på 180 °C.
Vispa äggen fluffiga, vispa ner sötningen efter en stund.
Smält smör och mörk choklad. Rör ner grädden i chokladsmeten.
Blanda de torra ingredienserna.
Rör ner chokladsmeten i äggsmeten och rör sedan ner de torra ingredienserna. Häll smeten i liten springform med bakplåtspapper färst i botten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.
Låt kallna i kylskåp några timmar.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 1
  • Kalorier: 282
  • Fett: 28.5
  • Kolhydrater: 3.5
  • Fiber: 2
  • Protein: 2.5


 
Nu säljer jag av kläder och accessoarer! Välkommen in till min SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 

 
Mina favoritprodukter denna veckan! (annonslänkar)
21 kommentarer
12

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Sofia 1 mars, 2019 - 20:00

Äntligen har jag hittat perfekt lchf-recept för kladdkaka!
Men hur är det med chokladen? För den innehåller också socker?

Svara
Alexandra 19 februari, 2019 - 15:12

Godaste kladdkakan jag gjort och smakat! Tusen tack för recept!

Svara
Åse 19 februari, 2019 - 16:39

Tack vad roligt att höra! ♥️

Svara
Sandra N 29 januari, 2019 - 20:57

Gjorde en halv sats och satte i cupcakesformar och gräddade bara 2-3 minuter. Blev så perfekt! Testade också en tredubbelsats brownie i långpanna (då bytte jag ut mandelmjölet mot pofiber, gick också super!) och bjöd på kalas. Så superflexibelt recept!

Svara
Lena 21 november, 2018 - 16:20

Gott! Ännu godare efter några dagar. Däremot inte krispig som vanlig kladdkaka kan bli på ytan.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.