Kladdiga Citronmuffins LCHF, Glutenfria, Low Carb

21 mars, 2017

Gooood morgon!
Vilken skillnad det är att komma upp på morgonen numera när det är så ljust! HURRA! Våren är på G!
I dag känns det i kroppen minsann att det var tungt på gymmet i går, men skönt!
Jag tänkte bjuda på det här smarriga glutenfria receptet som finns i min bok Lev Gott – tillhör mina egna favoriter av LCHF bakverk! Ska ta och sätta en sats i eftermiddag och ha i frysen 🙂

Foto: Lisa Wikstrand från min bok Lev Gott
Skriv ut

Kladdiga Citronmuffins

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 12

Ingredienser

  • Sötning med sötma motsvarande 1,5 dl socker (tex Ica sötströ)
  • 150 gr mjukt smör
  • 2 ägg
  • 1 dl fet yoghurt
  • 3 dl mandelmjöl
  • saften av 1 liten ekologisk citron
  • rivet citronskal av 1 citron (förstärk ev. citronsmaken med 1 kapsyl Dr. Oetker naturlig citronarom)
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g varmluft (175 g varmluft vid stora muffins)
  2. Vispa mjukt smör och sötning pösigt. Rör ner äggen och sedan yoghurt och citron. Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
  3. Portionera upp i muffinsformar och strö hackad mandel ovanpå. Grädda i ca 15-20 minuter beroende på storlek, känn med sticka om smeten är torr och muffinsarna fått fin färg.

Notering

Ger 12 normalstora muffins eller 6 stora

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


 

Print Friendly, PDF & Email

11 kommentarer
0

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Kladdiga äppelmuffins (glutenfria, lågkolhydrat) - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 23 mars, 2018 - 15:48

[…] här receptet är baserat på mitt recept på kladdiga Citronmuffins som ni hittar HÄR Dessa är helt […]

Svara
Linda Hedqvist 4 januari, 2018 - 21:06

Det här var nog det godaste jag bakat i LCHF-väg! Magiskt goda. Jag toppade mina med frystorkade hallon och serverade tillsammans med en len mascarponekräm med vaniljsmak. Riktigt lyxig dessert. Tack för alla dina fina recept!

Svara
Lena Friberg 17 oktober, 2017 - 09:15

Fantastiskt goda muffins! Bra balans mellan syrligt och sötaktigt! Dessa smakar inte av fiberhusken (som jag är jättekänslig för) utan riktigt muffinsliknande. Mannen gillade dem också skarpt. De mättar dessutom väldigt mycket om man är sugen på eftermiddagen :). Tack för alla bra recept!

Svara
Anette 23 mars, 2017 - 15:11

Hej!
Har bakat dessa muffins nu, och mycket goda.
Gör varje dag något av dina recept, Mitt kolesterol har förbättrats sedan jag började med Lchf. Tack för all inspiration.

Svara
Tina 22 mars, 2017 - 21:37

De inte bara SER goda ut. De ÄR jättegoda. Bakade nu ikväll och har precis smakat. 😋 Använde IKEAS små höga muffinsformar och fick ihop 12 st. Lagom storlek tycker jag.
Tack Åse för superbra recept 😘

Svara
Carina 22 mars, 2017 - 08:35

Vad goda de ser ut 🙂
Jag försökte klicka på ditt erbjudande från Yves rocher men båda länkarna går till den för tjejer.

Svara
Åse 22 mars, 2017 - 08:57

Oj då! Ändrar genast! tack för påpekandet!

Svara
Christel 21 mars, 2017 - 12:41

Hur många muffins blir det?

Svara
Effie 21 mars, 2017 - 11:11

Bara en undring…sötningsmängden; är den avpassad efter normalätare eller sötningsavvanda lchf-are? Bara för att veta vad man bör sikta på? (hälften?)
Jag bakar ju inte ofta, fast ibland vore det trevligt och det här later gott. Men det ska ju inte smaka supersött.

Svara
Åse 21 mars, 2017 - 11:17

Det där är omöjligt för mig att svara på- jag skapar recept efter mina egna preferenser och huruvida du eller någon annan tycker det är för sött eller inte är en smaksak 🙂 Om du är orolig så hade jag börjat med mindre mängd och ökat tills du är nöjd.
Sötningsmedel smakar generellt mindre sött än socker.

Svara
Maria 21 mars, 2017 - 10:34

Oj vad goda dom ser ut. Och enkla att göra. Ska provas. Tack.

Svara

Lämna en kommentar