Kladdiga Citronmuffins LCHF, Glutenfria, Low Carb

21 mars, 2017

Gooood morgon!
Vilken skillnad det är att komma upp på morgonen numera när det är så ljust! HURRA! Våren är på G!
I dag känns det i kroppen minsann att det var tungt på gymmet i går, men skönt!
Jag tänkte bjuda på det här smarriga glutenfria receptet som finns i min bok Lev Gott – tillhör mina egna favoriter av LCHF bakverk! Ska ta och sätta en sats i eftermiddag och ha i frysen 🙂


Foto: Lisa Wikstrand från min bok Lev Gott
Skriv ut

Kladdiga Citronmuffins

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 12

Ingredienser

  • Sötning med sötma motsvarande 1,5 dl socker (tex Ica sötströ)
  • 150 gr mjukt smör
  • 2 ägg
  • 1 dl fet yoghurt
  • 3 dl mandelmjöl
  • saften av 1 liten ekologisk citron
  • rivet citronskal av 1 citron (förstärk ev. citronsmaken med 1 kapsyl Dr. Oetker naturlig citronarom)
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g varmluft (175 g varmluft vid stora muffins)
  2. Vispa mjukt smör och sötning pösigt. Rör ner äggen och sedan yoghurt och citron. Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
  3. Portionera upp i muffinsformar och strö hackad mandel ovanpå. Grädda i ca 15-20 minuter beroende på storlek, känn med sticka om smeten är torr och muffinsarna fått fin färg.

Notering

Ger 12 normalstora muffins eller 6 stora


 

13 kommentarer
0

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Kladdiga Saffransmuffins med Cream Cheese fyllning - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 28 oktober, 2018 - 14:24

[…] basrecept på smarriga muffins som blir så saftiga och lite kladdiga, ni har kanske provat mina Kladdiga Citronmuffins och / eller mina Kladdiga Äppelmuffins – eller Kladdiga Hallonmuffins? […]

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.