Kladdiga Brownies PALEO – Glutenfri – Low Carb

21 maj, 2015

Som ni vet så vill jag uppmana till att tänka kritiskt, ha sunt förnuft och inte svälja allt med hull och hår bara för att det heter något (LCHF, paleo, Glutenfritt, Sockerfritt etc)
Jag vill att alla läser på, analyserar sitt eget mående och att man låter konsekvenserna styra huruvida något är bra för en eller inte.
”Får man äta det på LCHF/PALEO/ etc” läser jag ofta, fråga dig själv istället ”Kan JAG äta det och må mitt bästa jag efteråt?”
Begränsa tillfällena och mängden av det du som ger dig trista konsekvenser. Kan vara övervikt, värk i kroppen, allergi, uppblåst mage m.m. Ibland måste man ta bort för all framtid.

21052015-012A0977

Jag äter ALLT, men inte alltid och inte i vilka mängder som helst. (Ja inte flugsvampar så ALLT betyder mänsklig föda som inte är dödligt.. hehe)
Förr bakade jag allt med sockerersättning. Då åt jag ”LCHF” bakverk minst 2 gånger i veckan också.

I dag bakar jag oftast med honung, råsocker, frukt och bär och helst glutenfritt och äter det max 2 gånger i månaden – för mig är det ett bättre val. Jag är mindre sötsugen och mindre fokuserad på sötsaker.
Men alla är sitt eget facit och använder det som gynnar dem bäst = Konsekvensmedvetna val!
Detta receptet har jag haft i några år men jag har ändrat det liiiiite och gjorde dem lite kladdigare och i muffinsformar istället! De blev ljuuuuuuuuvliga!
Jag tog med några till min PT idag, hoppas hon gillar dem!
9 stycken
268 kcal per muffins, 10 g kolhydrater, 7 g protein, 20 g fett
21052015-012A0979

Sega, kladdiga och alldeles underbara!
21052015-012A0990

Skriv ut

Kladdiga Brownies PALEO, Glutenfritt, Low Carb

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 dl mandelsmör (finns i butik, annars enkelt att göra själv! Recept i min Ät & Njut bok)
  • 1 ägg
  • 1/2 dl smält deodoriserad kokosolja
  • 1/2 dl flytande ekologisk blomsterhonung
  • 1/2 dl fin kakao (gärna RAW)
  • 70 g mörk choklad
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr.
  2. Sätt muffinsformar i en mufflinsplåt, annars på en vanlig plåt.
  3. Smält chokladen. Lägg alla ingredienserna utom den smälta chokladen i en matberedare med S-knivoch kör allt till en slät smet. Häll sedan ner cjokladen och kör några sekunder till.
  4. Häll upp i form och grädda i ca 15-20 minuter mitt i ugnen. Känn efter med sticka, de ska gärna vara lite kladdiga när du tar ut dem.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 9

36 kommentarer
1

Du kanske också gillar

36 kommentarer

Bodystore upp till 25% just nu! - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 25 augusti, 2018 - 11:47

[…] Mitt favorit mandelsmör är även det till 20%  – HÄR Så gott att ha till lite rysk yoghurt! Eller varför inte ha till mina goda kladdiga brownies? […]

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.