Kladdiga Brownies PALEO – Glutenfri – Low Carb

21 maj, 2015

Som ni vet så vill jag uppmana till att tänka kritiskt, ha sunt förnuft och inte svälja allt med hull och hår bara för att det heter något (LCHF, paleo, Glutenfritt, Sockerfritt etc)
Jag vill att alla läser på, analyserar sitt eget mående och att man låter konsekvenserna styra huruvida något är bra för en eller inte.
”Får man äta det på LCHF/PALEO/ etc” läser jag ofta, fråga dig själv istället ”Kan JAG äta det och må mitt bästa jag efteråt?”
Begränsa tillfällena och mängden av det du som ger dig trista konsekvenser. Kan vara övervikt, värk i kroppen, allergi, uppblåst mage m.m. Ibland måste man ta bort för all framtid.
21052015-012A0977
Jag äter ALLT, men inte alltid och inte i vilka mängder som helst. (Ja inte flugsvampar så ALLT betyder mänsklig föda som inte är dödligt.. hehe)
Förr bakade jag allt med sockerersättning. Då åt jag ”LCHF” bakverk minst 2 gånger i veckan också.
I dag bakar jag oftast med honung, råsocker, frukt och bär och helst glutenfritt och äter det max 2 gånger i månaden – för mig är det ett bättre val. Jag är mindre sötsugen och mindre fokuserad på sötsaker.
Men alla är sitt eget facit och använder det som gynnar dem bäst = Konsekvensmedvetna val!
Detta receptet har jag haft i några år men jag har ändrat det liiiiite och gjorde dem lite kladdigare och i muffinsformar istället! De blev ljuuuuuuuuvliga!
Jag tog med några till min PT idag, hoppas hon gillar dem!
9 stycken
268 kcal per muffins, 10 g kolhydrater, 7 g protein, 20 g fett
21052015-012A0979
Sega, kladdiga och alldeles underbara!
21052015-012A0990
Skriv ut

Kladdiga Brownies PALEO, Glutenfritt, Low Carb

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 dl mandelsmör (finns i butik, annars enkelt att göra själv! Recept i min Ät & Njut bok)
  • 1 ägg
  • 1/2 dl smält deodoriserad kokosolja
  • 1/2 dl flytande ekologisk blomsterhonung
  • 1/2 dl fin kakao (gärna RAW)
  • 70 g mörk choklad
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr.
  2. Sätt muffinsformar i en mufflinsplåt, annars på en vanlig plåt.
  3. Smält chokladen. Lägg alla ingredienserna utom den smälta chokladen i en matberedare med S-knivoch kör allt till en slät smet. Häll sedan ner cjokladen och kör några sekunder till.
  4. Häll upp i form och grädda i ca 15-20 minuter mitt i ugnen. Känn efter med sticka, de ska gärna vara lite kladdiga när du tar ut dem.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 9

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Print Friendly, PDF & Email

35 kommentarer
0

Du kanske också gillar

35 kommentarer

Kladdiga chokladmuffins | Bak & Smak 3 mars, 2016 - 21:15

[…] blir det ett par lchf, glutenfria och extremt goda chokladmuffins. Jag har inspirerats av 56kilo.se recept men har gjort några ändringar. Inte bara är smaken bra utan konsistensen är precis som […]

Svara
PALEO Choklad-muffins! – Joakim Jpaa 14 januari, 2016 - 10:01

[…] och Amanda testade att baka ett paelo choklad-muffins recept som hon hittade på 56kilo.se! Fantastiskt gott, bästa muffinsen jag någonsin ätit och bara med en massa bra råvaror […]

Svara
Marie Grell 25 maj, 2015 - 19:39

De var helt FANTASTISKT goda. Tack! Fick dessutom högsta betyg av min 12-åriga dotter med diabetes. Underbart att kunna ge henne ”sötsaker” utan enorma mängder kolhydrater.

Svara
Åse 26 maj, 2015 - 09:03

Åh vad glad jag blir!! Krama dottern från mig!! <3

Svara
MArie 24 maj, 2015 - 21:44

Jag testa i helgen, men använde fast honung och fast kokosolja, blev INTE bra kan jag säga. Det hade underlättat om det stod att det skulle vara flytande av båda ingredienserna.
Vill i övrigt tack för en fantastisk blogg och massor med goda recept och annan inspiration!

Svara
Åse 25 maj, 2015 - 09:05

Hej! Det står klart och tydligt: 1/2 dl smält deodoriserad kokosolja
1/2 dl ekologisk blomsterhonung – ekologisk blomsterhonung är flytande.
Men jag ska förtydliga ang honungen.

Svara
Caroline 28 maj, 2015 - 01:44

Ahhh kanske därför mina oxå blev lite ”hårda” fast jag smälte allt till rinnande form ? goda blev de men såg.mörka o fula ut ?

Svara
Caroline 28 maj, 2015 - 01:47

Men att de såg mörka o fula ut e mitt eget fel ? kan oxå haft de inne för länge haha. Nä jag får göra om o göra rätt helt enkelt ?

Svara
Åse 28 maj, 2015 - 08:21

Hahah ja det är ju säkert anledningen ;))

Svara
Lisa Franzén 22 maj, 2015 - 09:42

Hej! Ser jättegoda ut! Gjorde dom precis men dom blev tyvärr helt misslyckade… Ska kokosoljan eller honungen vara smält? Tror att jag mixade lite länge då den skar sig!?

Svara
Åse 22 maj, 2015 - 09:53

Ja du använder flytande blomsterhonung och smält kokosolja. Det ska bara mixas snabbt så det blir en slät smet.

Svara
Lina 22 maj, 2015 - 06:31

Heej:)
Tur man kan scrolla fort, är vad jag får göra när det är bilder på smaskiga saker, vill inte trigga. Kul för dom som kan unna sig ibland, jag kan inte för då blir de massor……sorgligt men bäst o låta bli.
Läser allt du skriver och gillar det verkligen!:) Ha en underbar dag!

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 21 maj, 2015 - 20:45

Bra tänkt, man ska alltid utgå från sig själv och vad man tror passar en. Jag får också många frågor om ”den eller det” receptet passar dom, vilket ju är svårt för mig att svara på! Dessa brownies kan jag även säga ser gudomliga ut!

Svara
Jeanette 21 maj, 2015 - 20:40

Hej igen!
Vad goda de ser ut, tänkte prova dem till mannens födelsedag nästa helg:)
Skulle vilja att du tipsar på lätta, goda saker till en buffé, tycker att alla som kommer ska få smaka helt underbar LCHF mat:))
Fredag imorgon, tjohoo<3

Svara
Carro 21 maj, 2015 - 19:42

Låter supergott! Måste ju bara testa dessa! Tack för en intressant blogg.

Svara
Rebecca 21 maj, 2015 - 19:41

Mums!! Måste göra dessa. Tack för receptet ?

Svara
Ninni 21 maj, 2015 - 17:50

Å vad du resonerar klokt och bra- istället för ”får man äta…?” Precis som du gör man enligt mig för att verkligen få en hållbar livsstil! Jag får tex äta en ben&jerry yoghurtglass ca 1g/mån!!
Dessutom inspirerar du mig enormt med dina kläder! Har många gånger beställt hem direkt! Vet inte om det är kul eller pinsamt eftersom jag är 60+?? Kram bästa bliggerska

Svara
Åse 21 maj, 2015 - 19:36

Haha söt du är, det är KUL – absolut inte pinsamt! <3

Svara
Linn Rogestam 21 maj, 2015 - 15:30

Jag har en undring vad gäller chokladen. Hur är det med socker i den?

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 21 maj, 2015 - 15:33

Du väljer vilket choklad du vill ha! Tänk bara på att osötade choklader oftast är sötade med maltitol och andra sötningsmedel, då tar jag hellre äkta vara med hög kakaohalt, men som jag skrev i inlägget – alla gör sina val 🙂

Svara
Linn Rogestam 21 maj, 2015 - 16:35

Jag håller med dig. Jag väljer alltid bort sötningsmedel. Försöker undvika socker också. Om jag vill ha sötning använder jag honung eller dadlar . I vissa fall kokossocker som jag fått för mig är bättre än annat socker men vet inte om det stämmer. Vad säger du om kokossocker? Mitt ”problem” är choklad. Jag älskar choklad men tycker att 85% ig är för besk. Hoppades att du skulle ha hittat en 70% utan socker eller med någon bättre variant. 😉

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 21 maj, 2015 - 16:47

Mig veterligen finns det ingen 70% choklad som är antingen helt sockerfri eller helt sockerersättningsfri. Det kommer kanske ??

Svara
tanja svärd 21 maj, 2015 - 16:26

Tack Åse för din inspiration till min livsstil.
Jag är allergisk mot nötter och försökte hitta i din flik ”byta ut livsmedel” och fann inte vad man kan använda istället för nötsmör. Det kanske skulle gå med vanligt smör ?
Tack för alla fina recept och en underbar blogg

Svara
Åse 21 maj, 2015 - 16:28

Hej, nej du kan inte byta ut mot smör tyvärr. I detta receptet blir det svårt att ersätta. Tåler du jordnötter kan du prova med jordnötssmör men kan inte garantera varken smak eller konsistens.

Svara
Annica 21 maj, 2015 - 15:59

Tror du att det går att byta ut mandelsmör mot jordnötssmör? Det har jag hemma. 🙂

Svara
Angi 21 maj, 2015 - 15:17

Hej Åse, de såg ju helt fantastiskt goda ut!! Har bara en fråga, kan man använda vanligt smör istället för mandelsmör? Dina recept är grymma!!

Svara
Åse 21 maj, 2015 - 16:14

Hej! Nej Mandelsmör är ju malda mandlar som blivit till en kladdig massa, smör kommer inte ge samma smak eller konsistens.

Svara
Angi 21 maj, 2015 - 17:22

Okej, kan man ersätta mandlarna med solrosfrön eller dadlar? Är nämligen allergisk mot mandel.

Svara
Åse 21 maj, 2015 - 17:23

Jag kan tyvärr inte rekommendera detta receptet om man är allergisk mot nötter men du kan ju gärna prova dig fram.

Svara
Anna Lanner 21 maj, 2015 - 13:04

Det låter jättesmarrigt? Det måste jag prova?

Svara
Lotta 21 maj, 2015 - 15:00

Hej!
ser helt underbart gott ut!
Måste testa till helgen..
Jag är en riktigt gotte gris!! så jag brukar baka något gott till helgen. med honung eller socker ersättning. vet att jag inte borde göra det varje helg?! men men mitt sug är så stort efter gott!
trevlig helg1
kram

Svara
Désirée 21 maj, 2015 - 14:55

När ska den smälta chokladen i? Efter man blandat i matberedaren?

Svara
Johanna Karlsson Svensc 21 maj, 2015 - 12:46

Går det ta vanlig honung också?

Svara
Johanna Karlsson Svensc 21 maj, 2015 - 12:45

Kan man inte hitta receptet på mandelsmör annat än din bok?

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 21 maj, 2015 - 12:46

Inte mitt recept nej!

Svara

Lämna en kommentar