Kladdiga äppelmuffins (glutenfria, lågkolhydrat)

10 september, 2017

Hej på er!
Har ni en fin söndag? Jag och Juni har bakat lite och jag har precis varit inne hos min grannfru Anna och fått en välbehövlig massage av min axel som bråkar en massa. Är det ngt som kan få den i form så är det Annas magiska fingrar! Nu håller vi tummarna för usch det har varit riktigt smärtsamt de sista 3 veckorna.
Det här receptet är baserat på mitt recept på kladdiga Citronmuffins som ni hittar HÄR
Dessa är helt LJUVLIGA!
Jag använde 1 dl Ica sötströ och 1/2 dl råsocker i dessa. Vad ni väljer för sötning beror på era mål och hur socker alt sötning påverkar er.
Vill ni ha dem så låga i kolhydrater som möjligt så rekommenderar jag Ica Sötströ. Dessvärre tycker jag att numera så innehåller produkten lite mer stevia vilket jag upplever bismak på så därför så valde jag att använda även råsocker i, det blir mindre bismak av. Det ökar givetvis kolhydraterna något. (+4.6 g) men godsaker ska man ju äta så sällan av så för en frisk människa så gör det varken till eller från! 






L J U V L I G A !
Skriv ut

Kladdiga äppelmuffins (glutenfria, lågkolhydrat)

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 9

Ingredienser

  • 1,5 dl sötströ / råsocker
  • 150 g mjukt smör
  • 2 ägg
  • 1 dl 10% grekisk/turkisk yoghurt
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 äpplen
  • 1 tsk tsk kanel
  • 1 msk sötning

Instruktioner

  1. Ta fram smöret i god tid så det blir rumstempererat.
  2. Sätt ugnen på 200 g varmluft.
  3. Vispa mjukt smör och sötning pösigt. Rör ner äggen och sedan yoghurt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
  4. Skala och klyfta äpplen och skär sedan klyftorna i mindre bitar. Läg i skål och blanda med kanel och sötning.
  5. Portionera upp i muffinsformar och sätt formarna i en muffinsplåt så håller de ihop bättre. Grädda i ca 15-20 minuter beroende på storlek, känn med sticka om smeten är torr och muffinsarna fått fin färg.

 

10 kommentarer
0

Du kanske också gillar

10 kommentarer

elisabeth 18 september, 2018 - 13:03

Meeeeeeeeeeeeeeeeen så goda! Använde björksocker, skippade vaniljpulvret, äpplen från trädgården…andra som vanligtvis inte äter LCHF satt bara och smackade och sa ”mmmmm” 😉

Svara
Åse 18 september, 2018 - 15:06

Kuuuuuul att höra!! De är ljuvliga faktiskt om jag får säga det själv! =) KRAM

Svara
Sara 9 februari, 2018 - 10:24

Hur många kolhydrater per muffins är det?😀

Svara
Rikard 27 september, 2017 - 10:59

Går det att använda tex A-fil eller kvarg om man inte har någon yoghurt? Ser gott ut!

Svara
Åse 27 september, 2017 - 15:06

Det går nog jättebra!

Svara
Cecilia 13 september, 2017 - 23:40

Vilken sötning använde du? Honung?

Svara
Åse 14 september, 2017 - 08:32

Hej! Det har jag skrivit i texten =)

Svara
mallan 11 september, 2017 - 09:28

Det ser fantastiskt gott ut!
Hoppas du blir bättre i axeln snart.
Ha en fin vecka, kram!

Svara
Gun Wendt 10 september, 2017 - 17:15

Hej Åse ! Tack för massa goá tips och recept. Jag printar ut för glatta livet så snart svämmar det över i receptlådan 😉 Gjorde ”din” moussaka i veckan och det föll oss i smaken så det var absolut inte sista gången det serveras haha ! Idag blev det blomkålsmos + rester av tacomys med barnbarn se´n i fredags. Maken och jag är liiite sålda på fika så till veckan blir det LCHF- kakor och/eller äppelmuffins. Cheesecake i glas måste också provas !!
Ha de så bra, det har jag 🙂
Kram fr Gun

Svara
Carro 10 september, 2017 - 16:22

Hej
Var har du köpt mattan som ligger vid soffan?
/Carro

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.