Hej på er!

Har ni en fin söndag? Jag och Juni har bakat lite och jag har precis varit inne hos min grannfru Anna och fått en välbehövlig massage av min axel som bråkar en massa. Är det ngt som kan få den i form så är det Annas magiska fingrar! Nu håller vi tummarna för usch det har varit riktigt smärtsamt de sista 3 veckorna.

Det här receptet är baserat på mitt recept på kladdiga Citronmuffins som ni hittar HÄR
Dessa är helt LJUVLIGA!

Jag använde 1 dl Ica sötströ och 1/2 dl råsocker i dessa. Vad ni väljer för sötning beror på era mål och hur socker alt sötning påverkar er.
Vill ni ha dem så låga i kolhydrater som möjligt så rekommenderar jag Ica Sötströ. Dessvärre tycker jag att numera så innehåller produkten lite mer stevia vilket jag upplever bismak på så därför så valde jag att använda även råsocker i, det blir mindre bismak av. Det ökar givetvis kolhydraterna något. (+4.6 g) men godsaker ska man ju äta så sällan av så för en frisk människa så gör det varken till eller från! 

L J U V L I G A !

Kladdiga äppelmuffins (glutenfria, lågkolhydrat)

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 9

Ingredienser

 • 1,5 dl sötströ / råsocker
 • 150 g mjukt smör
 • 2 ägg
 • 1 dl 10% grekisk/turkisk yoghurt
 • 3 dl mandelmjöl
 • 1 msk fiberhusk
 • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 äpplen
 • 1 tsk tsk kanel
 • 1 msk sötning

Instruktioner

 1. Ta fram smöret i god tid så det blir rumstempererat.
 2. Sätt ugnen på 200 g varmluft.
 3. Vispa mjukt smör och sötning pösigt. Rör ner äggen och sedan yoghurt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
 4. Skala och klyfta äpplen och skär sedan klyftorna i mindre bitar. Läg i skål och blanda med kanel och sötning.
 5. Portionera upp i muffinsformar och sätt formarna i en muffinsplåt så håller de ihop bättre. Grädda i ca 15-20 minuter beroende på storlek, känn med sticka om smeten är torr och muffinsarna fått fin färg.

 

LOADING..