Smakrik kyckling med ketchupsås

14 maj, 2019

I annonssamarbete med Felix

Igår kom vi hem från Stockholm och idag är därför agendan fullspäckad. Så är det, några dagar på vift får man i bakhuvudet sedan 🙈
Men så är det, smakar det så kostar det 😁
Jag tänkte att jag skulle ligga i med att jobba ihop lite recept till er inför Spanien, man måste ju ha lite gott på lager ❣️

Nu har vi haft Felix osötade ketchup i hushållet ett bra tag och vi är hooked som jag vet att så många av er också är.
Nu har jag även provat och använt den osötade chilisåsen ett tag och är även supernöjd med den, har ni provat den?

Den osötade ketchupen är en efterlängtad nyhet till oss som tycker om att hålla nere på tillsatt socker.


Felix osötade ketchup smakar som vanlig Felix Original ketchup men är helt utan tillsatt socker och utan sötningsmedel. Detta påverkar dock inte smaken negativt utan med mer tomat än i Original (hela 83% tomater (tomatpuré) så smakar faktiskt den osötade som vanligt om inte godare!

Vi använder enbart den hemma numera!
HÄR kan ni läsa mer om Felix osötade ketchup och osötade chilisås.

Nu ska jag bjuda er på en så god kycklingrätt som inte bara är god utan enkel! Alice kallar såsen för ketchupsås och det är en sås som vi ofta har till kyckling och fläskfilé.

Kycklingfiléerna steker jag upp i het panna i smör. Kryddar med någon god kycklinggryta.

Såsen kokas upp snabbt! I med ketchup =)


Smaka av med mer eller mindre kryddning innan såsen hälls över kycklingen.

Eftersom vi är många så dubblade jag receptet men receptet nedan är för 4 personer.

Jag serverade potatis, sparris och ett gott rotsellerimos till.
ÄLSK på rotsellerimos! Så enkelt men underbart gott tillbehör om man vill äta mer nyttiga grönsaker utan onödig stärkelse.
Jag skalar rotsellerin, skär i små bitar. Kokar mjuk i lättsaltat vatten och mosar med potatisstöt och blandar med några matskedar naturell färskost. Klart! Smaka av med lite kryddning av valfri sort.

Här kommer receptet!

Skriv ut

Smakrik kyckling med ketchupsås

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

4 kycklingfiléér
1 stor röd paprika, skivad i tunna skivor
2,5 dl grädde
2 dl ketchup
1,5 msk kycklingfond
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk paprikapulver
2 tsk curry
1/2 msk soja
1 krm svartpeppar och ev lite salt
smör att steka i + kryddning av kycklingen


Instruktioner

Sätt ugnen på 220 gr
Stek kycklingen i smör i het panna på båda sidor, den ska bara få färg och går klar i ugnen sedan.
Krydda den med salt, peppar eller valfri krydda.
Lägg i ugnsform. Toppa med den röda paprikan.
Koka upp grädde, ketchup, kycklingfond och kryddor, smaka av. Häll över kycklingen och sätt in i ugnen i 25 minuter.


Du kanske också gillar

3 kommentarer

Eva Crawford 20 maj, 2019 - 15:10

Tack för ett superbra Ketchup/Kyckling recept! Jag skippade paprikan och hade även lite chili i samt riven ost över. Du hade helt rätt-osötad ketchup smakar godare!

Svara
Agneta Lindahl 14 maj, 2019 - 20:43

Hej!Ska pröva kyckling med ketchupsås. Ser gott ut ! Kan man byta ut paprika mot något annat? Jag tål inte äta paprika , magen säger ifrån. Tack för många fina recept!

Svara
Åse 14 maj, 2019 - 20:46

Javisst! Det är mest för att jag tycker det ger fin färg 🙂 byt ut mot ngt annat eller uteslut!
Tack själv för att du läser!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.